Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nem akarom meglátogatni a...

Nem akarom meglátogatni a nagymamámat,hogy oldajm meg?

Figyelt kérdés

Mamám lábát levágták kb.1 éve.

Minden hétvégén meg kell látogatmom,anya azt mondta menjek én hétvégente,hogy ne legyen egyedül amíg nagynéném dolgozik.

Egésznap bent ülünkna dohos,füst szagú szobában.Ő az ágy tetején pöffeszkedig és egymás után szívja a cigarettát,nagyon büdös vágni lehet a füstöt.Tombol a tv,max hangerőn ha meg nem a tv szól akkor wngem piszkál.Azt mondja girhes vagyok,meg milyen csúnya gyerek és röhög.Mindig velem csavartatja le az ásványvizes üvegről a kupakot,pedig nem a kezét hanem a lábát vágták le.Nekem meg mindig vágja a kupak a ujjam.Meg piszkál,hogy ne nézzem a levágott lábát,íjjesztő sztorikat mesél,meg a báttyqm szindja 21 éves,hogy a háborúban tuti meghalna azonnal,meg h nem férfi inkább puncis kis cs*ra stb.

Apukám elhunyt és rá is azt mondta nem kar érte pedig tudom,hogy annyit dolgozott értünk,szinte erőn felül.Anyukqmnak elmondtam de azt mondja azt a par órát kikell bírni,meghogy mindig ilyen volt de a nagymamám és kötelességünk melette maradni.Anyámat is lehordja mindennek,mert annyit mert mondani nem kellene cigizzen mert nem tesz jót az ereknek...

Mit csináljak? Nem skarok menni,nem is szeretem.

2022. júl. 13. 13:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
28%

Vágja az ujjadat a kupak-miért hány éves vagy, 2????

Nyisd ki az ablakot, szellőztess ki, takarítsd ki a lakást, hogy ne legyen annyira büdös.

Vagy cserélj anyukáddal, te végezz el minden otthoni teendőt és akkor menjen anyukád a mamához.

2022. júl. 13. 15:19
 12/25 A kérdező kommentje:

Az ablakot már milliószor próbáltam,de semmit nem enged azt mondja felmelegszik a ház,takarítani meg szintén nem engedi mert fél,hogy meglopom (teljesen alaptalan feltételezés sosem tennék ilyet)

Mondtam mar ezt is anyanak,hogy cseréljünk de azt mondja muszály a nagymama mellett lennünk mindnnyian mert erről szól a család

2022. júl. 13. 15:26
 13/25 anonim ***** válasza:
87%
Hány éves vagy? Az nem megoldás, hogy ősztől kollégiumba mennél esetleg és hétvégén sem látogatnál haza? Azért a több órás passzív dohányzás olyasmi, aminek én nem tenném ki a gyerekemet. Ezt mondd meg anyukádnak komolyan, nem támadóan. Talán kompromisszumos megoldás lehet, hogy odamész, letekered a kupakot, megnézed minden rendben van-e, de nem üldögélsz ott órákat, 10, legkésőbb 15 perc után eljössz. Ha ennek anyukád nagyon ellenszegül, és te még kiskorú vagy, akkor esetleg ősszel az osztályfőnököddel/iskolapszichológussal/iskolai szociális segítővel beszéld meg a problémát, mert itt a legnagyobb baj, hogy az egészséged a rendszeres passzív dohányzás miatt veszélyeztetve van. (Mondjuk a nagymamád stílusa miatt a mentális egészséged is.)
2022. júl. 13. 16:07
 14/25 anonim ***** válasza:
87%
" Anyukqmnak elmondtam de azt mondja azt a par órát kikell bírni,meghogy mindig ilyen volt de a nagymamám és kötelességünk melette maradni." - na itt téved anyád egy hatalmasat! Nem vagytok kötelesek mellette lenni! Ha ilyen egy szemét, akkor nem! Oldja meg egyedül a szaros életét! Ne menj! Ha az én nagyszülőm szidná valamelyik szülőmet, tutira nem érdekelne, mi van vele. Nem elég, hogy másra van szorulva, akkor még így viselkedik, akkor ahhoz is legyen elég nagy, hogy gondoskodik magáról.
2022. júl. 13. 17:59
 15/25 anonim ***** válasza:
81%

Egyrészt a passzív dohányzás károsabb mint a rendes dohányzás, mert akkor a szűretlen füstöd szívod. Eáadásul világszerte évente 600 ezer halálos áldozatot követel.

Másrészt meg nem vagytok kötelesek mellette lenni. Az ajtót se kéne rányissátok, nem hogy gondoskodni róla.

2022. júl. 13. 18:18
 16/25 A kérdező kommentje:

Ha haza jön anya megbeszélem vele, mert ha a szombatra gondolok már gyomor görcsöm van, a sírhatnék van rajtam.

Anya teljesen másképp látja a dolgokat, tudja milyen a stílusa mamámnak, halottam mikor a tesójával beszélgettek mennyire szörnyű gyermekkoruk volt mellette, mégis azt erőlteti, hogy kötelességünk segíteni őt,

Elmondom neki, hogy nekem ez megterhelő és lelkileg fájdalmas hallgatni azt a sok otromba jelzőt amivel bennünket illet. Nagynénémet lusta nyomoréknak hívja, anyát semmire kellő szutyoknak, tesómat csírának, bu.inak meg ami éppen eszébe jut, rajtam meg csak random röhög, hogy hogy lehet valaki ilyen csúnya gyerek, meg girhes gilisztának hív.... az a néhány óra egy élethossznak tűnik

Pat helyzet mert anyukámat meg nem akarom megbántani, így is elég nehéz most az élete és rengeteg teher van a vállán e nélklül is

2022. júl. 13. 19:08
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló kaliber volt az én nagyikám is, bár nekem csak heti 2-3 alkalommal kellett egy órán keresztül a telefonban azt hallgatni, hogy bár ne születtünk volna meg, meg dögöljünk meg és hasonlók. Mindezt azért, mert "hát csak a nagyikád". Anyám ott állt felettem és nem mehettem el, hallgatni kellett. Hosszútávon az lesz ennek a következménye, hogy nagyi temetésén nem leszel szomorú és anyukáddal is távolságtartó leszel.
2022. júl. 13. 23:46
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Hogy sikerült a beszélgetés?
2022. júl. 14. 08:52
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Anya, megyek én a nagyihoz, de ha egy idegi roncs leszek és meghalok tüdőrákban az a te hibád lesz.
2022. júl. 14. 08:57
 20/25 anonim ***** válasza:
89%
Ezek lelkileg hatnak mindenkire, de ők letojnak másokat. Nem tudsz hatni rájuk. Te leszel a hibás. 18 leszel menekülj! Ha én beteg voltam, anyám még betegebb. Felnőtt vagyok, de kijelentette szüljek még hogy legyen segítségem ha öreg leszek. Pfff milyen felfogás ez már? Ő se nyomja el a cigit, ha a kisunokája bemegy. Mi nem dohányzunk, de mikor mondtuk nálunk nincs cigizés ott az udvar úgy megsértődött, hogy huhú. Velük csak úgy lehet ha lesz.rod te is őket. Nincs más út. Közel vagyok a 40hez. Te ne légy ilyen. Ennyi! Az ő szegényes lelkiviláguk sajnos ilyen. Nehéz lesz levállnod, akit így nevelnek kicsit roncs lesz.
2022. júl. 14. 09:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!