Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Milyen szólásokat, szólásmondá...

Milyen szólásokat, szólásmondásokat, rövid bölcsességeket tanultál nagyszüleidtől, dédszüleidtől?

Figyelt kérdés
Mivel elég lusta gyerek voltam, nagypapám gyakran azt mondogatta: Jön az est, víg a rest. Amivel arra utalt, hogy egyrészt későn keltem fel, mondjuk délben, majd azt követően egész nap TV-t néztem, vagy számítógépeztem, aztán pedig, amikor eljött az este, akkor kezdtem megélénkülni és különféle dolgokba fogni, mint pl lenyírni a füvet.

2022. jún. 15. 21:31
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
64%
Dédmamámtól: hangos f¡ngnak nincsen szaga, de a halk aljasnak a bűze nagy.
2022. jún. 15. 23:02
 12/28 anonim ***** válasza:
93%
Papa: Pénz mindig legyen a zsebedben
2022. jún. 15. 23:02
 13/28 anonim ***** válasza:
21%

11

Jézusom... hát ennek igy biza nem sok értelme van

2022. jún. 15. 23:04
 14/28 anonim ***** válasza:
94%

Azt én is hallottam tőlük, hogy "Ne szaladj olyan szekér után, amelyik nem akar felvenni."

Ezt kifejezetten párkeresésre mondták, ha udvarolni fogok egy lánynak.

2022. jún. 15. 23:07
 15/28 anonim ***** válasza:
94%
Nem az számít mit mond, az számít, hogy ki mondja.
2022. jún. 15. 23:23
 16/28 anonim ***** válasza:
93%
Leginkább a szoásos falusi közmondásokból de abból sokat hallottam.
2022. jún. 15. 23:35
 17/28 anonim ***** válasza:
76%
Sűrű fingnak szarás a vége, sűrű csóknak b.szás a vége.
2022. jún. 15. 23:50
 18/28 anonim ***** válasza:
88%

Nekem apám, amikor nem volt kedvem valamit megcsinálni, azt mondta, hogy: Nem akarásnak nyögés a vége.

Ezt sosem értettem igazán, mert miért a vége lenne az, inkább az eleje, hisz azért nyög az illető, hogy ne kelljen az adott dolgot megcsinálni, ha meg már kész van, akkor miért nyögne, hisz túl van rajta.

Ha sokat nevettem, akkor meg azt hajtogatta, hogy: Sírás lesz a vége. Ezzel mindig sikerült lelomboznia.

Azt is tanácsolta, hogy sose tisztálkodjam majd a párom előtt.

Ez is egy nagy baromság, hisz milyen finom dolog együtt zuhanyozni, vagy egy nagy kádban együtt lazulni.

Anyám szerint a legfontosabb egy kapcsolatban az, hogy a másik jobban szeressen, mint én őt. Butaság, mert szerintem szeretni jobb, mint szeretve lenni.

Anyám másik gyakran hangoztatott mondata az volt, hogy: Csak olyan gyereket kívánok neked, mint amilyen te vagy.

Ezt sem értettem, hisz alapjában véve csendes, szelíd gyerek voltam, de ezt akkor mondta, amikor kicsit durcás voltam, vagy rosszkedvű.

Szóval engem a felmenőim csupa hülye tanáccsal láttak el - nem is fogadtam meg egyiket sem.

2022. jún. 16. 00:00
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Nagyapám mondta sokszor: Ígérd meg, ne add meg, nem leszel szegényebb. (sokszor átverték, és ha ez eszébe jutott mindig mondta) Anyám erőszakos férjére mondta aki felvidéki, és befogadták őket a házba: Adj a Tótnak szállást, másnap kiver a tanyából!...

Amit sokat hallottam tőle:

-közös lónak túros a háta.

-az ember olyan szegény nem lesz hogy ígérni ne tudjon.

- amíg felelős vezető nem lesz, aki az ország érdekeit nézné, addig a politika is olyan lesz.

-rossz szomszédság török átok.

- hívatlan vendégnek az ajtó mellett a helye.

- ez úgy hiányzott mint kopasznak a fésű.

2022. jún. 16. 09:29
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

"Aki mindennek tudója, semminek sem mestere."

Papám mondta, plusz eltanultam tőle egy mosolyt. Kamasz voltam, mire rájöttem, hogy ez a "seggbuta vagy, jobb ha elengedlek, mintha vitáznék veled" mosoly. Ez nagyon hasznos, segít, hogy nyugodt maradjak.

2022. jún. 16. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!