A nagyszülői segítség témájában miért kezdik el sokan a "magadnak szülted, ne anyádtól várd el, hogy felnevelje"-jellegű szöveget?
Itt a Gyakorin és Facen is többször futottam már bele a témában, általában valaki megkérdezi, másnak segítenek-e, és ha igen, mennyit a nagyszülők és akkor ettől az egyszerű kérdéstől pár komment után eljutunk oda, hogy ezek a szemét mai fiatal szülők a nagyival akarják neveltetni a gyereket, meg elvárják, hogy ugorjon, mikor a szülő kéri - holott az eredeti kérdésben erről szó sem volt. Meg úgy egyáltalán.
Miért nincs ebben sokaknál egy ésszerű átmenet? Mondjuk, hogy a szülők természetesen nem várják el, hogy csapot-papot otthagyva rohanjon a gyerekre vigyázni, ha fütyülnek, de azért a nagyszülőnek magától is van igénye az unokájával lenni néha. Nekem ez a normális, ezt látom a családon belül is, bár mi nyilván normális család vagyunk, nem olyan, ahol mindenki utálja a másikat...
Na de, az én személyes véleményemtől függetlenül, miért van az, hogy ha valaki felteszi a kérdést, hogy "nálatok vigyáznak néha az unokára a nagyszülők?, akkor nyomban megjelennek az ilyen szülőket fikàzó kommentek, mintha a kérdező azt várná el, hogy mindennap a nagyszülőknél legyen a gyerek?
Ilyenkor szerintetek a kérdést nem sikerül valakinek értelmezni, vagy csak fáj nekik a dolog valamiért és a személyes sérelmeik miatt támadnak?
Sajnálom #40, az a másik véglet.
Sajnos a világ lett ilyen mocsok, hogy azokba az emberekbe is sulykolja a kötelező gyerekvállalást, aki nem való szülőnek! Utalok itt a lányodra. Ha folyton le akarja passzolni, minek szülte??
Szereti a gyereket, de azt mondja neki szüksége van énidőre(amit meg is értek). Annyit kértem, kéthetente hétvégente csináljanak programot ha akarnak, itt is alhat a kicsi, de azt mondja neki kell hétköznap is a segítség. Mi ennyit nem tudunk vállani.
Múltkor azt vágta a fejemhez hogy miattam fog tönkremenni a házasságuk mert nem vagyok hajlandó semmit megtenni érte
Ez borzasztó!
Akkor is tartom a véleményem! Hiába szereti a gyereket, akkor sem való anyának. Nincs ebben semmi kivetnivaló.
Én pont ezért vállaltam csak egy gyereket. Nem is fogok többet.
"Ilyen önző semmirekellő kölyök ne is segítsen, de majd az örökségért se tartsa markát, inkább elosztogatom még életemben."
Van egy jó hírem: Nem kell elosztogatnod, kb. ez lesz az ápolási otthonba a beugró öreg korodban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!