Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszülői segítség témájába...

A nagyszülői segítség témájában miért kezdik el sokan a "magadnak szülted, ne anyádtól várd el, hogy felnevelje"-jellegű szöveget?

Figyelt kérdés

Itt a Gyakorin és Facen is többször futottam már bele a témában, általában valaki megkérdezi, másnak segítenek-e, és ha igen, mennyit a nagyszülők és akkor ettől az egyszerű kérdéstől pár komment után eljutunk oda, hogy ezek a szemét mai fiatal szülők a nagyival akarják neveltetni a gyereket, meg elvárják, hogy ugorjon, mikor a szülő kéri - holott az eredeti kérdésben erről szó sem volt. Meg úgy egyáltalán.

Miért nincs ebben sokaknál egy ésszerű átmenet? Mondjuk, hogy a szülők természetesen nem várják el, hogy csapot-papot otthagyva rohanjon a gyerekre vigyázni, ha fütyülnek, de azért a nagyszülőnek magától is van igénye az unokájával lenni néha. Nekem ez a normális, ezt látom a családon belül is, bár mi nyilván normális család vagyunk, nem olyan, ahol mindenki utálja a másikat...

Na de, az én személyes véleményemtől függetlenül, miért van az, hogy ha valaki felteszi a kérdést, hogy "nálatok vigyáznak néha az unokára a nagyszülők?, akkor nyomban megjelennek az ilyen szülőket fikàzó kommentek, mintha a kérdező azt várná el, hogy mindennap a nagyszülőknél legyen a gyerek?

Ilyenkor szerintetek a kérdést nem sikerül valakinek értelmezni, vagy csak fáj nekik a dolog valamiért és a személyes sérelmeik miatt támadnak?

2021. dec. 27. 13:34
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom #40, az a másik véglet.

Sajnos a világ lett ilyen mocsok, hogy azokba az emberekbe is sulykolja a kötelező gyerekvállalást, aki nem való szülőnek! Utalok itt a lányodra. Ha folyton le akarja passzolni, minek szülte??

2021. dec. 29. 16:12
 42/44 anonim ***** válasza:
100%

Szereti a gyereket, de azt mondja neki szüksége van énidőre(amit meg is értek). Annyit kértem, kéthetente hétvégente csináljanak programot ha akarnak, itt is alhat a kicsi, de azt mondja neki kell hétköznap is a segítség. Mi ennyit nem tudunk vállani.

Múltkor azt vágta a fejemhez hogy miattam fog tönkremenni a házasságuk mert nem vagyok hajlandó semmit megtenni érte

2021. dec. 29. 16:22
 43/44 anonim ***** válasza:
100%

Ez borzasztó!

Akkor is tartom a véleményem! Hiába szereti a gyereket, akkor sem való anyának. Nincs ebben semmi kivetnivaló.

Én pont ezért vállaltam csak egy gyereket. Nem is fogok többet.

2021. dec. 29. 16:28
 44/44 anonim ***** válasza:
85%

"Ilyen önző semmirekellő kölyök ne is segítsen, de majd az örökségért se tartsa markát, inkább elosztogatom még életemben."

Van egy jó hírem: Nem kell elosztogatnod, kb. ez lesz az ápolási otthonba a beugró öreg korodban.

2021. dec. 29. 17:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!