Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan szoktassam le mamámat...

Hogyan szoktassam le mamámat a napi videóhívásairól? Nagyon fárasztó egy idő után.

Figyelt kérdés

20 leszek hamarosan és kb 3 hónapja, hogy egyedül élek külföldön. (Nem messze egyáltalán és minden a helyén van, jó kislány vagyok)

Napi szinten akar velem beszélgetni a nagymamám és folyton csak panaszkodik az alkoholista lányáról. Igazából mindegy miről, de mindig panaszkodik és teljesen lefáraszt egész napra. Van, hogy napi 2x-3x felhív, ha nagyon ki akar tárgyalni valamit.

Ha nem veszem fel, akkor nagyon sz_rul érzem magam, mert ismerem őt, hogy ilyenkor mindig durcizik vagy szomorú/magányos. Viszont nincs egyedül, lenne még ember, akivel beszélgetne. Csak én vagyok hozzá a legközelebb.

Nem hazudok. Minden egyes nap felhív és már riadva ébredek fel reggel, hogy megnézzem hívott e, nehogy azt higyje, hogy elloptak engem vagy ilyesmi.

Próbálom durvább módon elmagyarázni neki, hogy nem kell minden nap hívnia, mert amúgy sem vagyok beszédes, nincs is mit mondani.

De úgyis “elfelejti”, hogy mire kértem meg őt. Nagyon ingerült vagyok, bocsi.:/

2021. okt. 8. 13:58
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Megmondod neki öszintén a dolgot.
2021. okt. 8. 21:34
 22/27 anonim ***** válasza:
39%

Mondjuk 5 perc után megkérdezed, valami témához kapcsolódva:

"-Tudod, minek kell következnie?

-Minek?

-Ennek!"

-és kinyomod a francba.

2021. okt. 8. 22:52
 23/27 anonim ***** válasza:
41%

majd még te is leszel vén, és szükséged lesz emberi közelségre, és kívánom, téged is pattintsanak így le.

látszik, h. nem szeretetből és érdeklődésből és főleg nem örömmel, hanem muszájból beszélsz csak vele.

szégyen.

2021. okt. 8. 23:59
 24/27 anonim ***** válasza:
45%

Megmondod, hogy heti 2-3x hívhat, megadott időpontban!, és azon kívül egyszerűen ignorálod.

Más nem segít, ezt értsd meg, és lesz sértődés belőle, de megnyugszik. Ezt az "ignorálást" átlag félévente meg kell tegyem, mert nem értik meg, hogy nem ülök 0-24 a gép előtt, home office ide vagy oda.

2021. okt. 9. 07:48
 25/27 anonim ***** válasza:
77%
23-as, nem kell álszenteskedni. TE gondolom nagyon örülnél, ha mamika minden nap órákat fecserészne veled random időpontokban. Megsúgom, te is ugyanúgy kinyomnád ;)
2021. okt. 9. 07:49
 26/27 anonim ***** válasza:
39%
Jaj, 23-as, ne legyél olyan büszke magadra, nem találsz ebben tapsikoló közönségre! Akinek emberi közelségre van szüksége, az nem másokat zaklat igen tapintatlanul, az ő szükségleteikre fittyet hányva, kullancsként tapadva, hanem megtalálja ehhez a megfelelő partnereket. A szeretet pedig nem alapból jár, 23-as, hanem azt ki kell érdemelni, és el lehet veszteni! A nagymama egy kellemetlen, felnőttsége ellenére öngondoskodásra képtelen energiavámpír. Nem szeretetreméltó. A kérdezőnek viszont nem lesz ilyen tapadásra szüksége, mert van annyira intelligens, ellentétben veled és a nagymamával, hogy másokra kéretlenül ne másszon rá, és ne zúdítsa rájuk a saját maga által okozott, ám a célközönsége által nem megoldható problémákat!
2021. okt. 9. 08:43
 27/27 anonim ***** válasza:
58%

Az én nagymamám sajnos idén ment el, gondolom nem kell mondani, hogy bármit megadnék azért, ha felhívhatna.

Tudom, hogy ezzel te nem vagy előrébb, de szerintem megbántani sem kellene.

Próbáld kedvesen elmagyarázni neki, hogy sok dolgod van és hogy beszéljétek inkább kellemesebb témákról. Mesélj neki a kinti létről, meséljen magáról ő is, a napjáról stb. A panaszkodas tényleg eléggé zavaró tud lenni és leszívja az energiádat, hangulatodat is. Nyugodtan mondd neki, hogy ezt ne.

2021. okt. 12. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!