Hogyan szoktassam le mamámat a napi videóhívásairól? Nagyon fárasztó egy idő után.
20 leszek hamarosan és kb 3 hónapja, hogy egyedül élek külföldön. (Nem messze egyáltalán és minden a helyén van, jó kislány vagyok)
Napi szinten akar velem beszélgetni a nagymamám és folyton csak panaszkodik az alkoholista lányáról. Igazából mindegy miről, de mindig panaszkodik és teljesen lefáraszt egész napra. Van, hogy napi 2x-3x felhív, ha nagyon ki akar tárgyalni valamit.
Ha nem veszem fel, akkor nagyon sz_rul érzem magam, mert ismerem őt, hogy ilyenkor mindig durcizik vagy szomorú/magányos. Viszont nincs egyedül, lenne még ember, akivel beszélgetne. Csak én vagyok hozzá a legközelebb.
Nem hazudok. Minden egyes nap felhív és már riadva ébredek fel reggel, hogy megnézzem hívott e, nehogy azt higyje, hogy elloptak engem vagy ilyesmi.
Próbálom durvább módon elmagyarázni neki, hogy nem kell minden nap hívnia, mert amúgy sem vagyok beszédes, nincs is mit mondani.
De úgyis “elfelejti”, hogy mire kértem meg őt. Nagyon ingerült vagyok, bocsi.:/
#4 azert megneznelek, amikor a mama minden bap, a leheto legalkalmatalabb idopontokban pl. szex kozben, sz*ras kozben, vagy hajnali 6-kor felhiv mert o nem tud aludni es te mostan kicsiket beszelgess vele jaaaajkisunokaaaam, es ha van pofad nem felvenni, szamonker meg fellarmazza a rokonsagot hogy teged biztosan elraboltak...
@Kerdezo: nemcsak a mamaval van baj, hanem veled is. Mivel latja hogy az erzelmi zsarolas mukodik, nem fogja abbahagyni amig hararozottan ellent nem allsz es meg nem tanulod ignoralni. Elsore, ha nem erti meg, akkor 1 napra, ha tovabb 'hisztizik', akkor 1 hetre.
A leblokkolás nem túl egyenes megoldás.
Vagy szemtől szembe beszélsz vele, vagy sehogy. A nagyanyád, ha normális volt veled, akkor te is legyél vele az.
Ugyanakkor a halálhoz közel mindenki jobban igényli a társas kapcsolatokat, az én öreganyám is ilyen. Betöltötte a 80-at és hiába van még egyben, már folyton erről beszél, meg látszik rajta, hogy nagyon hálás, ha meglátogatom. Te döntesz, csak úgy ne dönts, hogy később esetleg megbánod.
4# tudtam, hogy majd betalál ilyen komment is. Hálás vagyok azért, amiért felkeres. De most őszintén… minden egyes nap? Szerintem ezt senki sem tűrné hosszú ideig. Ne legyünk álszentek.
Nem, tiltani nem fogom. Eszemben sem volt.
Fhu, hát én szerintem meg is őrülnék, ha bármelyik nagymamám engem naponta hívogatna, igaz, még tanuló vagyok, szóval itthon lakom, de ha elköltöznék én akkor sem bírnám ezt.
Szerintem mondd el neki hazugság nélkül, hogy neked erre nincsen időd, energiád és kedved. Sok a dolgod, nem vagy otthon, éppen nagy takarítasz, majd ha lesz időd visszahívod. Miért kéne rögtön arra gondolni, ha nem veszed fel, hogy elraboltak? Ha valaki nem veszi fel, akkor evidens, hogy épp nem jókor hívom és majd ha tud, akkor visszahív. Azt sem értem, hogy miről lehet egyébként naponta beszélgetni, számomra ez nagyon sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!