Fura vagy természetes, hogy az én már meghalt nagyszülőim, és egy velem egykorú ismerős nagyszülei között közel 30 év különbség van? (27/F)
Ez teljesen normális, legfeljebb érdekes tény.
A férjem nagyszülei az én dédnagyszüleimmel voltak egy korosztály.
Nálunk pedig a dédikénk első ükunokája idősebb a tesómnál. Nálunk később szültek, az unokatesóknál meg több generáció nagyon fiatalon, elcsúsztunk egymáshoz képest. :)
Az én dédimamámnak volt fiatalabb testvére, mint gyereke. Nagymamámmal egyidős a nagynénje.
Nagypapám testvérének a dédunokája öcsémmel egyidős. Régen mikor 5-6-8 gyerek volt, sokszor előfordult ilyen. Papámék 8-an voltak testvérek, 20 év különbséggel.
Nekem van egy nagy"bátyám", aki 3 évvel fiatalabb nálam. 2 lánya született, ő már akkor 40 körül volt. Így fordulhat elő, hogy a kvázi első unokatesóim és köztem 40 év korkülönbség van. Bőven az anyjuk lehetnék, sőt ha mindjuk 20 évesen szültem volna egy lányt és ő is szül 20 évsen, akkor akár a nagymamájuk is lehetnék a saját unokatesóimnak. Ők az apai nagyapjukat már nem is ismerték, jóval az ő születésük előtt meghalt.
Ebben az esetben mondjuk nagyapám második házasságából született féltestvér az én nagybátyám, amikor ő született a féltestvérei már huszonéves, házasemberek voltak (apám és keresztapám).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!