Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit szólnátok hozzá, ha a...

Mit szólnátok hozzá, ha a nagyszülők szó nélkül beállítanának egy kiskutyával?

Figyelt kérdés
Fiam 2,5 éves, októberben születik meg a lányom. Volt 2 nagytestű, bújósmackó kutyánk, egyikük 1 éve hagyott itt minket, 12 éves volt, elaludt csendben. Másik pedig sajnos idén, rákos daganata lett, ő 14 éves volt. Nagyon szerettük őket, a fiam is. Megbeszéltük együtt, hogy 1-2 év múlva hozunk új kutyus családtagot, amikor már a hugi is nagyobb. Erre tegnap beállítottak anyósomék egy hiperaktív, kb 2 éves, macskakarmú spiccre hasonlító minikutyával. Se férjemmel, se velem nem beszélték meg, csak hozták. Nagyon kiakadtam, a fiam meg azóta meg van veszve érte. Sajnálom a kutyust, de ezt akkor sem így kell.. Ma reggel fogtam és elvittem anyóshoz, aki meg csak értetlenül hajtogatta hogy dehát az unokája sír a kutyáért. Mondtam, hogy 2 kicsi gyeeek mellett én most még nem fogok tudni egy ilyen neveletlen kutyával foglalkozni, mire ő hogy dehát eddig is voltak kutyáim, igenám, de őket kölyökként tudtam rendesen nevelni, foglalkozni velük, okosak, szófogadóak, rendesen szocializáltak voltak, nem pedig egy ilyen rengeteg foglalkozást igénylő, akaratlanul is veszélyes kutya. Fiam meg csak sír, üvölt, dühös ránk az apjával.
2021. aug. 9. 11:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
25%
Négyes vagyok, miért lettem ennyire lepontozva? Mi az, ami a válaszomban nem volt hasznos? Csak kérdem, nincs harag egyébként.
2021. aug. 9. 13:21
 12/20 anonim ***** válasza:
94%
Az előttem lévők mindent elmondtak, suttyóság és felelőtlenség volt odavinni a kutyát. Két dologgal egészíteném ki: 1. Mutasd meg ezeket a válaszokat az anyósnak és az őt támogató férjednek is, hadd lássák, hogy külső szemlélők szerint nincs igazuk. 2. Ha a férjed nem áll ebben melléd és nem kér tőled bocsánatot, akkor rúgd s.ggbe a nevemben. Köszi
2021. aug. 9. 13:36
 13/20 anonim ***** válasza:
91%
Jól tetted.
2021. aug. 9. 13:42
 14/20 anonymousreview60 ***** válasza:
94%

Ugyanezt. Jól tetted. Az anyós(ék) meggondolatlanul cselekedtek. Ennyi erővel a lakást is átfesthették volna mondjuk terrakota színre a megkérdezésetek nélkül.

Ha húzzák a szájukat, mutasd meg nekik ezt a kérdést.

2021. aug. 9. 14:09
 15/20 anonim ***** válasza:
95%
Én megköszöntem volna már tegnap és megmondtam volna, hogy amilyen lendülettel hozták, úgy vihetik is haza magukhoz, aztán az unokák majd ott játszhatnak a kutyával.
2021. aug. 9. 14:13
 16/20 anonim ***** válasza:
92%
Mutasd meg ezeket a válaszokat a nagyszülőknek, hadd forduljanak magukba. A kutyust meg neveljék tovább ők maguk. A gyerekek majd nagyszülő-látogstáskor találkozhatnak a kutyussal, aki egyébként semmiben nem hibás.
2021. aug. 9. 14:22
 17/20 A kérdező kommentje:

12es,mint írtam a férjem sem tudott róla. Ő is ugyanúgy kiakadt mint én.

Anyós meg sírva, hogy de hát ő csak jót akart.. Sajnos ez a kutya nagyon idegroncsnak tűnik, semennyire sem gyerekbarát, még ha anyósékkal maradna sem lenne olyan, aki kisgyerek közelében elvan, támad ha elmennek mellette, fél, fenyegetve érzi magát. Értek a kutyák neveléséhez és sajnos ő nagy terápiát igényelne. Nem tudom honnét hozta, az nem derült ki, de szerintem valami sötét paraszt állatkínzónál lehetett szegény. Azt gondolta, ha nálunk 2 óriási kutya elfért, akkor egy pici kutya is. Persze a kutya nem hibás, nem is mondtam, sajnálom nagyon, de veszélyes most még. Persze a mamának nem kell, mert "hullik a szőre" de keressen neki más gazdit, ahol normálisan foglalkoznak vele.

2021. aug. 9. 14:33
 18/20 anonim ***** válasza:
95%
Még aznap vihette volna vissza a nagyszülő, meg se vártam volna a masnapot
2021. aug. 9. 14:45
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem hogy vissza vittem volna, alapból nem engedtem volna hogy ott hagyja. Pedig imádom a kutyákat, van is egy 3 éves bichonom. De ha kutya kell, azt én választom ki és pont.
2021. aug. 9. 14:59
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Az iylesmi amiröl illene elöre kérdezni hogy lehet-e
2021. aug. 10. 02:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!