Hogyan tudnék segíteni a szüleimnek az unokák megértésében?
Egyke vagyok. A szüleim nagyon szeretnének többet lenni az unokákkal, de már nem bírják velük a tempót. Próbáltam náluk is bevezetni a napirendet, de ezt még a szüleim is képtelenek betartani, ezzel együtt a gyerekek is összezavarodnak és egy idő után elszabadul a pokol. Ilyenkor mással nem tudnak hatni rájuk csak édességgel, amitől méginkább felpörögnek és még nagyobb káosz lesz.
A gyerekeket csak egyesével viszem hozzájuk.
Nem elvárás, hogy vigyázzanak az umokákra, ők szeretnék, ha náluk is lennének.
A szüleim 70 éven felüliek.
3 gyermekünk van. Sajnos náluk nem neveletlenség kérdése a dolog.
Pont azért viszem őket külön, mert így nem gerjesztik egymás kiborulását, megnyugtatni is egyszerűbb őket és a nagyszülőkkel is minőségibb időt tölthetnek.
Mint már írtam is, a szüleim is szeretnének unokázni, de nekik még sokat kell tanulniuk. Anyu mondjuk egyre jobb a képkártyákban, együtt is szoktunk csinálni. Határtalanul boldog volt, mikor a kicsi a sütisütés kártyát vitte neki, akkor viszont megijedt, mikor a kész süti láttán sikítani kezdett. Kiderült, hogy a nagyi a kért linzer (annak a képét is vitte) helyett islert csinált, mert azt hitte, hogy mindegy.
úristen, ez miért ijesztő? meg miért képekkel kell kommunikálni?
és azt miért kell tanulnia egy néninek? ez mi amúgy?
Hupszi, tényleg. Bamba vagyok, nem is tudom, miert monitoros dolgot csinalok, mert fura a szemem. Le is pihenek, azt hiszem.
De azt tartom, hogy szabályokat mondjak el nekik, hogy ok mit hogy csinalnak, azbevált, csinaljak azt, lecci...
Elkeserítő számomra, hogy az utóbbi időkben így vagy úgy, de mennyi rosszat hallok a nagyszülőkre (itt is és a környezetemben, valamint saját bőrömön is tapasztalom).
Holott pár évvel ezelőtt ők rágták a mi fülünket, hogy “unoka mikor lesz már?”
Ez nekem is feltűnt. Szapulják szegény kisöregeket mert nem nyalják a "kisonoka" seggét ahogy a majom szülők elképzelik, nem hajlandóak szitterkedni akár éjszaka is, mert bőg a csimóta, anyu meg apu nem tud aludni tőle. Nem vesznek nekik minimum százezres ajándékot (mert valószínűleg nem tudnak a kisnyugdíjukból).
Még én is kikészülnék autista gyerekektől főleg ha ADHD-s is van köztük, nemhogy két idős nagyszülő. Meg valószínűleg nem itt idegenektől kérdezgetnék erről akik valószínűleg nem értenek hozzá, hanem elmennék egy olyan pedagógushoz vagy szakemberhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!