Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan tudnék segíteni a...

Hogyan tudnék segíteni a szüleimnek az unokák megértésében?

Figyelt kérdés

Egyke vagyok. A szüleim nagyon szeretnének többet lenni az unokákkal, de már nem bírják velük a tempót. Próbáltam náluk is bevezetni a napirendet, de ezt még a szüleim is képtelenek betartani, ezzel együtt a gyerekek is összezavarodnak és egy idő után elszabadul a pokol. Ilyenkor mással nem tudnak hatni rájuk csak édességgel, amitől méginkább felpörögnek és még nagyobb káosz lesz.

A gyerekeket csak egyesével viszem hozzájuk.

Nem elvárás, hogy vigyázzanak az umokákra, ők szeretnék, ha náluk is lennének.

A szüleim 70 éven felüliek.

2021. júl. 29. 08:58
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
61%
Miért ilyen problémásak a gyerekeid? Mennyi idősek?
2021. júl. 29. 10:30
 12/48 A kérdező kommentje:

3 gyermekünk van. Sajnos náluk nem neveletlenség kérdése a dolog.

Pont azért viszem őket külön, mert így nem gerjesztik egymás kiborulását, megnyugtatni is egyszerűbb őket és a nagyszülőkkel is minőségibb időt tölthetnek.

Mint már írtam is, a szüleim is szeretnének unokázni, de nekik még sokat kell tanulniuk. Anyu mondjuk egyre jobb a képkártyákban, együtt is szoktunk csinálni. Határtalanul boldog volt, mikor a kicsi a sütisütés kártyát vitte neki, akkor viszont megijedt, mikor a kész süti láttán sikítani kezdett. Kiderült, hogy a nagyi a kért linzer (annak a képét is vitte) helyett islert csinált, mert azt hitte, hogy mindegy.

2021. júl. 29. 10:37
 13/48 anonim ***** válasza:
87%

úristen, ez miért ijesztő? meg miért képekkel kell kommunikálni?

és azt miért kell tanulnia egy néninek? ez mi amúgy?

2021. júl. 29. 10:42
 14/48 anonim ***** válasza:
71%
Akkor minek a kérdése szerinted?
2021. júl. 29. 10:42
 15/48 anonim ***** válasza:
96%
13 címkékben ott az ADHD
2021. júl. 29. 10:45
 16/48 anonim ***** válasza:
62%
Valószínűleg egy alom autista gyereke van.
2021. júl. 29. 10:46
 17/48 anonim ***** válasza:
42%
Az szép.... áldás lehet.... kiugranék a 10.-ről.
2021. júl. 29. 10:49
 18/48 anonim ***** válasza:
30%

Hupszi, tényleg. Bamba vagyok, nem is tudom, miert monitoros dolgot csinalok, mert fura a szemem. Le is pihenek, azt hiszem.

De azt tartom, hogy szabályokat mondjak el nekik, hogy ok mit hogy csinalnak, azbevált, csinaljak azt, lecci...

2021. júl. 29. 10:59
 19/48 anonim ***** válasza:
74%

Elkeserítő számomra, hogy az utóbbi időkben így vagy úgy, de mennyi rosszat hallok a nagyszülőkre (itt is és a környezetemben, valamint saját bőrömön is tapasztalom).

Holott pár évvel ezelőtt ők rágták a mi fülünket, hogy “unoka mikor lesz már?”

2021. júl. 29. 11:01
 20/48 anonim ***** válasza:
41%

Ez nekem is feltűnt. Szapulják szegény kisöregeket mert nem nyalják a "kisonoka" seggét ahogy a majom szülők elképzelik, nem hajlandóak szitterkedni akár éjszaka is, mert bőg a csimóta, anyu meg apu nem tud aludni tőle. Nem vesznek nekik minimum százezres ajándékot (mert valószínűleg nem tudnak a kisnyugdíjukból).

Még én is kikészülnék autista gyerekektől főleg ha ADHD-s is van köztük, nemhogy két idős nagyszülő. Meg valószínűleg nem itt idegenektől kérdezgetnék erről akik valószínűleg nem értenek hozzá, hanem elmennék egy olyan pedagógushoz vagy szakemberhez.

2021. júl. 29. 11:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!