Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan tudnék segíteni a...

Hogyan tudnék segíteni a szüleimnek az unokák megértésében?

Figyelt kérdés

Egyke vagyok. A szüleim nagyon szeretnének többet lenni az unokákkal, de már nem bírják velük a tempót. Próbáltam náluk is bevezetni a napirendet, de ezt még a szüleim is képtelenek betartani, ezzel együtt a gyerekek is összezavarodnak és egy idő után elszabadul a pokol. Ilyenkor mással nem tudnak hatni rájuk csak édességgel, amitől méginkább felpörögnek és még nagyobb káosz lesz.

A gyerekeket csak egyesével viszem hozzájuk.

Nem elvárás, hogy vigyázzanak az umokákra, ők szeretnék, ha náluk is lennének.

A szüleim 70 éven felüliek.

2021. júl. 29. 08:58
1 2 3 4 5
 1/48 A kérdező kommentje:
A napirendnél attól félnek, hogy pl. ha véget ér a játék idő és az ebéd jönne, akkor mit fog szólni a gyerek, ha abbahagyatják vele a játékot, ezért nem teszik. Így csúszik az ebéd, csúszik az alvás, indul a nyűgösség és a káosz...
2021. júl. 29. 09:00
 2/48 anonim ***** válasza:
20%
Ha felpörögnek, rájuk kell szólni, hogy leülni és csend legyen! Nézzetek mesét
2021. júl. 29. 09:04
 3/48 anonim ***** válasza:
98%
A kérdés inkább az, hogy miért nem tudnak nemet mondani az unokáknak? Mitől félnek? Igazából az ő érdekük is, hogy időben egyenek, aludjanak. Én szülőben is láttam már ilyet, hogy nem mer nemet mondani a gyereknek. Fél, hogy akkor majd nem szeretik?
2021. júl. 29. 09:17
 4/48 anonim ***** válasza:
19%
3 Jaj ne írj ilyet, téged is lepontoznak, egy gyereknek sosem szabad nemet mondani.
2021. júl. 29. 09:19
 5/48 A kérdező kommentje:

Náluk a lenyugvás is külön folyamat, segítség nélkül nem mindig megy nekik.

Szerintem örülnek, hogy mennyire jól érzik magukat a gyerekek játék során és nem akarják ezt a játékot elrontani. Lehet, hogy félelem is van bennük,hogy kevésbé fogják őket szeretni. Erre nem is gondoltam.

Minden eset után megfogadják, hogy utána majd betartják a napirendet, utána megint jön a hívás, hogy baj van...

2021. júl. 29. 09:33
 6/48 anonim ***** válasza:
96%

Nem megerteni kell.

Teged hogy neveltek? Ugyanigy?

Fektesd le nekik a szabalyokat, meselj h nyugodtan veget vethetnek jateknak...fontos aludni, stb...

2021. júl. 29. 09:51
 7/48 anonim ***** válasza:
77%

Gyakoroljatok együtt.

Esetleg csinálj videót arról amikor a gyerekekkel célt érsz és elemezzétek ki közösen a nagyszülőkkel (a gyerekek nélkül)

Vagy csak simán legyél ott te is 1x 2x, es ha nem.halad a napirend, akkor besegitesz.

Hiába tűnik viccrsnek, coachold őket egy kicsit.

2021. júl. 29. 09:51
 8/48 anonim ***** válasza:
73%

Én biztosan nem vinném egyesével a gyerekeket. Az tök fura. Soha sincs közös nagyis élményük.

Legyél ott te is velük, és ha kell, akkor te rendet tudsz tenni.

2021. júl. 29. 10:04
 9/48 A kérdező kommentje:

Nekem nem kellett ilyen szigorú napirend és fele ennyi odafigyelést se igényeltem. Édesanyám azt mondta, hogy megőrült volna, ha én ilyen vagyok gyerekként.

Sokszor megkapom, hogy túl szigorú vagyok velük, máskor meg, hogy túl engedékeny.

2021. júl. 29. 10:12
 10/48 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem ne fáraszd a szüleidet két ilyen neveletlen gyerekkel. Mint ahogy írtad, nem bírják a tempót. Idősek, nem az ő idegrendszerüknek való ez. Persze hogy nem bírják szegények.
2021. júl. 29. 10:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!