Hogyan tudnék segíteni a szüleimnek az unokák megértésében?
Egyke vagyok. A szüleim nagyon szeretnének többet lenni az unokákkal, de már nem bírják velük a tempót. Próbáltam náluk is bevezetni a napirendet, de ezt még a szüleim is képtelenek betartani, ezzel együtt a gyerekek is összezavarodnak és egy idő után elszabadul a pokol. Ilyenkor mással nem tudnak hatni rájuk csak édességgel, amitől méginkább felpörögnek és még nagyobb káosz lesz.
A gyerekeket csak egyesével viszem hozzájuk.
Nem elvárás, hogy vigyázzanak az umokákra, ők szeretnék, ha náluk is lennének.
A szüleim 70 éven felüliek.
Náluk a lenyugvás is külön folyamat, segítség nélkül nem mindig megy nekik.
Szerintem örülnek, hogy mennyire jól érzik magukat a gyerekek játék során és nem akarják ezt a játékot elrontani. Lehet, hogy félelem is van bennük,hogy kevésbé fogják őket szeretni. Erre nem is gondoltam.
Minden eset után megfogadják, hogy utána majd betartják a napirendet, utána megint jön a hívás, hogy baj van...
Nem megerteni kell.
Teged hogy neveltek? Ugyanigy?
Fektesd le nekik a szabalyokat, meselj h nyugodtan veget vethetnek jateknak...fontos aludni, stb...
Gyakoroljatok együtt.
Esetleg csinálj videót arról amikor a gyerekekkel célt érsz és elemezzétek ki közösen a nagyszülőkkel (a gyerekek nélkül)
Vagy csak simán legyél ott te is 1x 2x, es ha nem.halad a napirend, akkor besegitesz.
Hiába tűnik viccrsnek, coachold őket egy kicsit.
Én biztosan nem vinném egyesével a gyerekeket. Az tök fura. Soha sincs közös nagyis élményük.
Legyél ott te is velük, és ha kell, akkor te rendet tudsz tenni.
Nekem nem kellett ilyen szigorú napirend és fele ennyi odafigyelést se igényeltem. Édesanyám azt mondta, hogy megőrült volna, ha én ilyen vagyok gyerekként.
Sokszor megkapom, hogy túl szigorú vagyok velük, máskor meg, hogy túl engedékeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!