Mit tudnék papámmal kezdeni, hogy kicsit higiénikusabb legyen?
Havonta 1x néhány napra tudom csak meglátogatni, viszont amit akkor abban a házban látok, az szörnyű.
Minden tiszta mocsok, ha valamit kiönt, azt otthagyja. Képes arra, hogy megfőzi a tejbegrízt, a tányért amiből evett, azt nem kimossa hanem elteszi, másik nap meg abból eszi a disznó pörköltet.
A WC nincs lehúzva, ami irdatlanul visszataszító, a ház is szörnyen bűzlik...
Minden sarokba pók van, a padló sáros bakanccsal össze van lépkedve stb...
Pedig nem is krónikus beteg, jól tartja magát, de ezt az igénytelenséget nem bírom megérteni.
Mamám anyum születése után 2 évvel elhunyt, szóval nem hinném, hogy a gyász miatt lenne.
A kertben kapál, főz magára, tyúkot vág (aminek gyakran megvannak bent a maradványai), szóval szimplán csak lusta.
Ebben a pár napban, amíg nála vagyok kitakarítok, de a következő hónapra a lakás ugyan így néz ki. Egyszerűen csak szörnyű.
Mondtam már neki, hogy ezek a dolgok nem kerülnek többe 10 percnél, de akkor sem csinálja meg.
Minden rokon eléggé messze él az ő falujától, nincs aki naponta vagy legalább hetente rá tudna nézni.
Mit tudnék tenni? Rossz belegondolni, hogy nap mint nap ilyen körülményekbe él.
#5 #9
Nem mindig így élt. Most 75 éves, nagyjából 68-70 éves korában kezdett lassan ilyenné válni.
Édesanyámat nagyrészt az ő nagyszülei nevelték, papámmal kevés időt töltött.
Volt katona, volt, mikor TSZ-ben dolgozott.
Szerintem meg nem beteg, hanem a felesége egész életében kiszolgálta és ehhez szokott hozzá.
Ismerek kettő ilyen embert is, nem is öregek ráadásuzl, 40-esek, és hányingert kap az, aki bemegy a lakásukba. Amíg nem látod, meg nem mondanád, hogy milyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!