Miért jó ez az idős embereknek?
Én aztán felelős ember vagyok, de gőzöm nem volt, hogy anyámnak vastagbélrákja, vagy apámnak nyombélfekélye volt, míg orvosi vizsgálatok után ki nem derült.
Nem csináltam otthon anyámnál kolonoszkópiát és nem nézegettem apám székletét, mint ahogy a háziorvosuk sem, hanem beutalta őket SZAKRENDELÉSRE.
Ahol is aztán közölték velük a vizsgálat eredményét, amit nagykorú, szavazóképes állampolgárként tudomásul vettek, mert nem szorultak gondnokságra és saját maguk, a saját felelősségükre döntöttek a további kezelésükről.
Te, vagy a család más tagja, csak akkor vagytok felelősségre vonhatóak, ha kiskorú gyereket, vagy gondnokságotokra bízott nagykorút életveszélyesen elhanyagoltok, egyébként nem!
Én biztos nem védekeznék, vagy magyarázkodnék a dokiknak!
Úgy veszem ki a kérdésből, hogy attól félsz, hogy feljelent titeket a kórház segítségnyújtás elmulasztása gondozási kötelezettség elmualsztása miatt.
Mivel nagyapád, a szavaid alapján csleekvőképes, nincs gondnoka vagy ilyesmi, ezalapján nyugi, senki olyan nem fog elővenni benneteket, aki bármit is tehetne. Hogy a kórházban mondják hogy "hogy jutott idáig", ezzel sokszor heccelik a hozzátartozókat... Fel a fejjel!
Ne félj, nem lesz semmi gond, nem titeket fognak elővenni. Az apám is ugyanilyen, a háziorvos is tudja. Én is megkérdeztem tőle egyszer, hogy ha apám itthon meghalna és felboncolnák a kórházban, nem-e vennének elő engem is? Apám sem szedi a gyógyszereit (cukorbeteg és magas vérnyomásos), és erre azt mondta háziorvos hogy biztos nem fognak engem elővenni, hisz egy felnőtt ember el tudja dönteni saját maga mit akar. Így már engem sem izgat.
Ne tegyél semmit, ez az ő választása volt. Felnőtt ember.
15-re:
De akkor legalább az orvosok is megértik, hogy nem rajtatok múlt, hogy nagypapád ilyen előrehaladott állapotban került orvos elé.
Nézd, minden kő meg volt mozgatva érte. Lett szólva az orvosának, aki kiment hozzá, de elhajtotta. Lett kerítve ápoló mellé - ami nem egyszerű egyáltalán most a pandémiában - 1 alkalom után elküldte azt is. Kapott 3. oltást, fel lett ajánlva kórházi kezelés, de csak hajtogatta, hogy “nem, nem”.
Demens idősről van szó. Nem az a kérdés, hogy ő orvosi diploma nélkül, téve nagy ívben az egészségére, mit gondol 75+ évesen. Hanem hogy most ez hiba-e, hogy az ellenkezése ellenére, be lett küldve, plusz mi van, ha kiderülnek újabb betegségek is, amiket titkolt? Már bocsáss meg, hogy a demens hülyeségeire hallgatva nem lett otthon hagyva meghalni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!