Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért jó ez az idős embereknek?

Miért jó ez az idős embereknek?

Figyelt kérdés
Nagyapám hónapok óta betegeskedik. Krónikus beteg és 130 kiló, most mégis fogyott 30-at és rossz bőrben van. Semmit nem fogadott el, kórházba nem akart menni, az orvosát is elutasította, a családdal akarta kiszolgáltatni magát. De semmibe nem egyezett bele és marha akaratos volt az elmúlt hónapokban. Most mégis bekerült az intenzívre a halogatása miatt és az orvosok a családot veszik elő, hogy nem törődünk vele, meg hogy 6 héttel ezelőtt már kezelésre szorult volna. Mit lehet ilyenkor tenni?

2021. máj. 26. 11:24
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Én aztán felelős ember vagyok, de gőzöm nem volt, hogy anyámnak vastagbélrákja, vagy apámnak nyombélfekélye volt, míg orvosi vizsgálatok után ki nem derült.

Nem csináltam otthon anyámnál kolonoszkópiát és nem nézegettem apám székletét, mint ahogy a háziorvosuk sem, hanem beutalta őket SZAKRENDELÉSRE.

Ahol is aztán közölték velük a vizsgálat eredményét, amit nagykorú, szavazóképes állampolgárként tudomásul vettek, mert nem szorultak gondnokságra és saját maguk, a saját felelősségükre döntöttek a további kezelésükről.

Te, vagy a család más tagja, csak akkor vagytok felelősségre vonhatóak, ha kiskorú gyereket, vagy gondnokságotokra bízott nagykorút életveszélyesen elhanyagoltok, egyébként nem!

Én biztos nem védekeznék, vagy magyarázkodnék a dokiknak!

2021. máj. 26. 12:32
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Úgy veszem ki a kérdésből, hogy attól félsz, hogy feljelent titeket a kórház segítségnyújtás elmulasztása gondozási kötelezettség elmualsztása miatt.

Mivel nagyapád, a szavaid alapján csleekvőképes, nincs gondnoka vagy ilyesmi, ezalapján nyugi, senki olyan nem fog elővenni benneteket, aki bármit is tehetne. Hogy a kórházban mondják hogy "hogy jutott idáig", ezzel sokszor heccelik a hozzátartozókat... Fel a fejjel!

2021. máj. 26. 12:38
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj, nem lesz semmi gond, nem titeket fognak elővenni. Az apám is ugyanilyen, a háziorvos is tudja. Én is megkérdeztem tőle egyszer, hogy ha apám itthon meghalna és felboncolnák a kórházban, nem-e vennének elő engem is? Apám sem szedi a gyógyszereit (cukorbeteg és magas vérnyomásos), és erre azt mondta háziorvos hogy biztos nem fognak engem elővenni, hisz egy felnőtt ember el tudja dönteni saját maga mit akar. Így már engem sem izgat.

Ne tegyél semmit, ez az ő választása volt. Felnőtt ember.

2021. máj. 26. 12:39
 14/28 anonim ***** válasza:
91%
Krónikus betegek 40 éve, de túlélnek mindenkit a családból.
2021. máj. 26. 12:39
 15/28 A kérdező kommentje:
A feljelentés nem jutott eszembe, csak attól tartok, hogy még ezeknek az információknak a tudatában is hazaengedik, amint képes megszólalni, hogy ő ebbe nem egyezik bele. Sajnos tipikusan az a személy, akit mindig úgy kell életmentő műtéttel kezelni, utána pedig szidja a családot, hogy be lett vitetve, mikor ha gyökerében fojtaná el a problémát a kezelésre járással, mindenkinek jobb lenne. A család is szét van szóródva az országban, aki a közelben van, vagy újszülöttel van otthon, vagy dolgozik egyetem mellett, így nem tudott ugrani az ember minden problémánál.
2021. máj. 26. 12:52
 16/28 anonim ***** válasza:
30%
Nem kegyetlenségből írom, de szerintem a hazamenetellel nem lesz "gond", ha már lélegeztetőn van. Amúgy én biztos nem vinném haza, apámat se vinném haza, mehetne elfekvőre. Megmondanám orvosnak hogy családi okok és munka miatt nem tudom ápolni. #13.
2021. máj. 26. 12:55
 17/28 anonim ***** válasza:
97%

15-re:

De akkor legalább az orvosok is megértik, hogy nem rajtatok múlt, hogy nagypapád ilyen előrehaladott állapotban került orvos elé.

2021. máj. 26. 13:03
 18/28 anonim ***** válasza:
26%
Azért vicc hogy nem az öreg állapota aggaszt, hanem pár tahó orvos. És nem, nem kötelező elfogadni a kezelés. attól hogy valaki idős, még nem hülye.
2021. máj. 26. 13:05
 19/28 A kérdező kommentje:

Nézd, minden kő meg volt mozgatva érte. Lett szólva az orvosának, aki kiment hozzá, de elhajtotta. Lett kerítve ápoló mellé - ami nem egyszerű egyáltalán most a pandémiában - 1 alkalom után elküldte azt is. Kapott 3. oltást, fel lett ajánlva kórházi kezelés, de csak hajtogatta, hogy “nem, nem”.

Demens idősről van szó. Nem az a kérdés, hogy ő orvosi diploma nélkül, téve nagy ívben az egészségére, mit gondol 75+ évesen. Hanem hogy most ez hiba-e, hogy az ellenkezése ellenére, be lett küldve, plusz mi van, ha kiderülnek újabb betegségek is, amiket titkolt? Már bocsáss meg, hogy a demens hülyeségeire hallgatva nem lett otthon hagyva meghalni.

2021. máj. 26. 13:11
 20/28 A kérdező kommentje:
Másfelől pedig hónapok óta hallgatni a cirkuszát nem lehet a családnak is megterhelő?
2021. máj. 26. 13:12
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!