Nagyapám hónapok óta betegeskedik. Krónikus beteg és 130 kiló, most mégis fogyott 30-at és rossz bőrben van. Semmit nem fogadott el, kórházba nem akart menni, az orvosát is elutasította, a családdal akarta kiszolgáltatni magát. De semmibe nem egyezett bele és marha akaratos volt az elmúlt hónapokban. Most mégis bekerült az intenzívre a halogatása miatt és az orvosok a családot veszik elő, hogy nem törődünk vele, meg hogy 6 héttel ezelőtt már kezelésre szorult volna. Mit lehet ilyenkor tenni?
Vannak mártír emberek. Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Az, hogy valami baja van és inkább elhallgatja minthogy segítséget kérjen nem a te gondod. Valószínűleg addig játszik míg egyszer baj lesz és akkor majd elszámolhat a lelkével, hogy megérte-e feladni még azt a pár évet a makacskodás miatt.
2021. máj. 26. 13:13
22/28 anonim válasza:
Nezd aki nem akar elni, eroszakkal nem mentheted meg. Nagyszuleim ha betegek voltak, mutetek voltak elfogadtak mert akartak elni meg egy kicsit. Megvaltozni nem fog az biztos. Az orvosoknal el lehet mondani hogy makacskodik, hatha el lehet helyezni intezmenyben, mas megoldast nem latok.
2021. máj. 26. 13:21
23/28 anonim válasza:
Kérdező, ezért kell hagyni a fenébe. Hiába pontozott le a sok hülye, próbálják ki egy ilyen emberrel milyen :)
2021. máj. 26. 13:58
24/28 anonim válasza:
Aki 130 kg-ra hízott, azt korábban se érdekelte az egészsége. Most meg, szenvedve a betegségeitől, nem akar még X évig kínlódni, hanem otthon lenni, amíg él, és tovább egy napot sem.
Én nem így gondolkodom, de valahol megértem őt is. Szóval ezért nem kéne szapulni őt. Meg kell értened neked is, kérdező, hogy az életnek egyre kevesebb értéke van, ahogy egyre több szenvedéssel jár együtt.
2021. máj. 26. 14:16
25/28 anonim válasza:
Én rendszeresen látogattam nagyapámat anno, mégsem szólt, hogy lassan 2 hete nem tud vécére menni. Annyit láttam rajta, hogy kicsit fel van fújódva. Nem mondott semmit, hogy rosszul lenne. Aztán bevitte a mentő a kórházba, daganatos volt és már ki sem jött. Az orvosokat ő is rendszeresen elutasította, még a háziorvossal sem beszélt amikor mamámhoz kiment, hanem lement addig sétálni.
Csak kérdezem, hogy az ország másik feléből, munka és magánélet mellett ugyan mit tudtunk volna tenni érte, ha arra nem volt képes, hogy szóljon ha szarul van vagy legalább megvizsgáltassa magát?
2021. máj. 26. 14:36
26/28 anonim válasza:
Én nem törődnék vele. Szüleimnek is megmondtam, amíg bőven jó szellemi állapotban voltak, hogyha idős korukra lerottyannak, szellemileg/fizikailag, én nem fogok küzdeni velük, fogadok ápolót, vagy mehetnek egy jobb otthonba, ezt kifizetem de nem fogok személyesen átjárni és velük küzdeni, mert erre nincs kapacitásom. Láttam már nem egy embert ettől teljesen leépülni, az kövezzen először, aki végig csinálta mosolyogva és újra bevállalná. Rohadt nagy teher.
2021. máj. 26. 14:37
27/28 anonim válasza:
26-os teljesen egyetértek. Én is megmondtam apámnak, hogy még mentőt se fogok hívni. Olyan ember elöl venném el a segítséget aki megérdemli, és nem egy olyanhoz hívom ki, aki annyit se törődik az egészségével hogy szedje a gyógyszereit, sőt inkább Xanaxra alkoholizál. Rohadt nagy teher, ez így van. A sok lepontozó jöhet nekem segíteni akkor ellátni egy ilyen viselkedésű vénembert :)
2021. máj. 26. 14:56
28/28 xxxcsillag válasza:
Demens embert be szokták tenni otthonba, mert már nem gondolkodik reálisan.Ti sem szenvedtetek vólna Tőle annyit
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!