Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyanyám azért bunkózik...

Nagyanyám azért bunkózik velem, meg szemétkedik a telefonba mert nem megyek haza segíteni. Alig vártam,hogy eljöhessek tőlük,mert minősíthetetlenül bántak velem , otthon is állandóan balhéztak. Most meg elvárja,hogy menjek haza segíteni?

Figyelt kérdés
Azt mondta,ha nem megyek haza amikor a segítség,meg az anyagi segítség kellene, akkor maradjak ott,ahol eddig is voltam, oda ne menjek többet. Soha nem ébred rá arra,hogy épp miattuk léptem le otthonról,mert már elegem volt abból,ahogyan,amilyen módon beszéltek velem, és mást sem tudtak csak szidni hol engem,hol másokat. Állandóan ökölbe szorított kézzel ültem az asztalnál,hogy mikor kötnek megint belém valami hülyeség miatt. Nagynénémről, aki 15 km-re lakik tőlük,egy rossz szót nem lehet szólni,mert 3 gyereke van,hogyan menne haza segíteni..És tőlem,hogyan várják el,amikor olyannyira meggyötörtek,hogy pánikrohamos lettem felnőtt koromra? Nem fogja fel a borsónyi agyával,hogy épp miattuk nem akarok hazamenni? És milyen dolog az,hogy az unokától várja a megváltást, holott vannak gyerekei..Plusz még hánykolódik is,mert "ezért neveltünk fel?" Letiltottam a számát,nem is fogom neki egy jó darabig felvenni. Velem így ne beszéljen telefonba, ahogyan ma is tette. Szerintetek nekem kellene emiatt rosszul éreznem magam? Szikrányi bűntudat sincsen benne,és a párom meg a családja is azt mondta,hogy most azokat a testi lelki bajokat nem győzzük helyre hozni,amit ők okoztak,de még várják a segítséget? Egy frászt..
tegnap 16:34
 1/9 anonim ***** válasza:
98%
Pontosan azt tetted amit kellett. Az sem baj, ha ez a kapcsolat végleg megszakad. Hátha akkor elgondolkodnak.
tegnap 16:37
 2/9 anonim ***** válasza:
98%

Letiltottam a számát

Nagyon jól tetted. Maradjon is így, a saját érdekedben!

tegnap 16:48
 3/9 anonim ***** válasza:
98%
Teljes elhatárolódás és NO CONTACT a legjobb megoldás a lelki békéd érdekében.
tegnap 17:02
 4/9 anonim ***** válasza:
16%
Abban igazad van, hogy nem engedheti meg senki magának azt, hogy megalázzon egy másik embert még akkor sem, ha felnevelte, de az se normális, ha a nagyszülőknek kell felnevelni az unokájukat. A Ti családotok ez miatt eleve nem megfelelően működik, hiszen egy nagyszülőnek nem életfeladata az unokája felnevelése. Nem a nagyszülők döntöttek arról, hogy Te megszüless, ezért talán lehet némi joguk elvárni Tőled, hogy Te is segíts Nekik ebben-abban, ha ők is bevállalták a nevelésedet. Ezzel pl. meg tudod köszönni Nekik, hogy nem kerültél nevelőszülőkhöz, vagy intézedbe. Nyilván a durva bánámód ezt felülírhatja.
tegnap 19:30
 5/9 anonim ***** válasza:
79%
Nem értem a hisztit, letiltod a számát és kész, probléma megoldva
tegnap 19:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Nyilván felül is írja.-...azért született meg a kérdés.. Itt nem a cuki muku jóságos nagyszülőkről van szó,hanem olyanokról akik azért hozták ki az unokát, mert anyagi jólétet kaptak az anyámtól, aki bár lemondott rólam, egész nagy összegekkel támogatta őket, hiszen kint dolgozott németországban. Én abból a pénzből soha nem láttam semmit később sem,hogy tartalékoltak volna nekem vagy bármi..Nagyanyám a saját házukba tolta bele..de még pofátlanul azt állítja,anyám többet cigarettázott el,mint amit rám küldött.. Aha, azért alakítottak kétszer is a házon..
tegnap 19:38
 7/9 anonim ***** válasza:
81%

Ezt a történetet már többször is leírtad itt. Nem tudom mit vársz, mégis ki tudná itt megmondani kívülállóként, hogy mi lenne ebben az abnormális családban, helyzetben a helyes viselkedés?

Nyilván a nagyszüleid is másképp látják, másképp gondolják, mint ahogy Te is másképp élted meg az elmúlt éveket, anyukádat meg inkább nem minősítem...

tegnap 19:50
 8/9 anonim ***** válasza:
50%
Nincs benne egy szikrányi bűntudat se, benned se legyen! Pontosan azt kapja amit érdemel - VÉGRE! Soha többet nem kell vele szóbaállnod.
tegnap 22:04
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor is felneveltek.

Anyád vállalta, hogy kint pénzt keres.

A biztosította, hogy a szülei megfelelő körülmények között tudjanak téged fölnevelni.

Az a minimum, amit megtehetett.

Tisztességes, hogy a nagyszüleid a házba fektették, amit majd anyád és te örökölsz.

Etettek, ruháztak, lakhatásod volt, tanultál, felnőttél.

Nem lehetett nekik könnyű, keserves lehetett, mert nem vagy egy egyszerű alak, mint ahogy neked sem volt könnyű anya nélkül.

Hálával tartozol nekik.

tegnap 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!