Nagyapám miért szereti/imádja/bálványozza a cigányokat?
Megkérdeztem tőle régebben: "Nagyapa, miért kedveled a cigányokat? Te ugye egyáltalán nem vagy az?"
Erre ő azt felelte: "Büszke lennék rá, ha lenne bennem cigány-vér, unokám, mert annyival több lennék."
Erre szépen elmagyaráztam neki az okokat, hogy én miért NEM kedvelem őket, sőt, miért érzek sokuk iránt egyenesen utálatot, de ő valahogy elvakult, nem hallgat az észérvekre, elengedte a füle mellett a mondandómat, pedig magyar ember, ahogy a családom többi tagja is. Sőt, egyszer majdnem megverték a romák, körbeállták és megfenyegették, de furcsamód ennek ellenére továbbra is szinte imádja őket.
A felesége, a nagymamám is sajnos hasonló gondolkodású, de ő szerencsére nem annyira szélsőségesen neoliberális.
(Hozzáteszem, az utóbbi egy-két évben már nagyapám sem foglalkozik ezzel a kérdéssel, mert sajnos rákos, és a betegségével van elfoglalva. 80 éves egyébként, és az anyai ágon a nagyapám. Én 28 vagyok.)
Nagyon nem szeretek politizálni, de annyit elmondanék, hogy én ilyen téren az úgynevezett arany középutat követem, nem választok pártot. Attól még, hogy ellenszenvesek számomra a cigányok, még nem vagyok sem rasszista, sem pedig neonáci. Csak rengeteg rossz tapasztalat ért velük kapcsolatban, ahogy ezt sokan mások is elmondhatják magukról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!