Nagyapám miért szereti/imádja/bálványozza a cigányokat?
Megkérdeztem tőle régebben: "Nagyapa, miért kedveled a cigányokat? Te ugye egyáltalán nem vagy az?"
Erre ő azt felelte: "Büszke lennék rá, ha lenne bennem cigány-vér, unokám, mert annyival több lennék."
Erre szépen elmagyaráztam neki az okokat, hogy én miért NEM kedvelem őket, sőt, miért érzek sokuk iránt egyenesen utálatot, de ő valahogy elvakult, nem hallgat az észérvekre, elengedte a füle mellett a mondandómat, pedig magyar ember, ahogy a családom többi tagja is. Sőt, egyszer majdnem megverték a romák, körbeállták és megfenyegették, de furcsamód ennek ellenére továbbra is szinte imádja őket.
A felesége, a nagymamám is sajnos hasonló gondolkodású, de ő szerencsére nem annyira szélsőségesen neoliberális.
(Hozzáteszem, az utóbbi egy-két évben már nagyapám sem foglalkozik ezzel a kérdéssel, mert sajnos rákos, és a betegségével van elfoglalva. 80 éves egyébként, és az anyai ágon a nagyapám. Én 28 vagyok.)
Nagyon nem szeretek politizálni, de annyit elmondanék, hogy én ilyen téren az úgynevezett arany középutat követem, nem választok pártot. Attól még, hogy ellenszenvesek számomra a cigányok, még nem vagyok sem rasszista, sem pedig neonáci. Csak rengeteg rossz tapasztalat ért velük kapcsolatban, ahogy ezt sokan mások is elmondhatják magukról.
lehet szereti a kulturajukat, voltak roma baratai vagy ismerosei akik miatt inkabb pozitiv kep alakult ki benne, es az incidenst amit emlitettel inkabb elszigetelt esetnek tarja. ezt mi nem tudhatjuk.
egyebkent nem ettol lesz valaki szelsosegesen neoliberalis.
10:11
Valóban, nem ettől lesz valaki neoliberális, de nagyapám egyéb téren is bizonyította már a szélsőséges (nyilván balos) nézeteit.
Azért akármennyi pénzt is kapsz az "érzékenyítésért", magadban legalább ismerd el, hogy a cigányok között nem néhány "hülye"(?) van - vagy akárhogy is szeretnéd nevezni - hanem a többség az.
A NÉHÁNY az inkább a normálisakra vonatkozik, akik csodák csodája, maguk is rühellik ezeket és nem keverednek velük.
Kiscsillag neked az, akivel ágyba bújsz!
Felőlem meg úgy imádhatod őket, ahogy akarod, ez legyen a te bajod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!