Miért van az hogy az idős nagyszülőt az unokára "lőcsölik" ha gondozni/segíteni kell? Ez nem inkább a gyerek vagyis a szülő dolga lenne?
Itt is sokszor olvasom hogy az unoka gondozza a nagyszülőt,ő ugrik minden sz.rt elintézni stb... holott a nagyszülő gyereke is él,neki kéne segíteni ez esetben a saját anyját v apját.
Barátnőmmel pl ugyanez a helyzet. Egyetemre jár ezért főleg most hogy digi oktatás van a szülei úgy gondolják ő ráér a mamával foglalkozni,ők dolgoznak stb... már ott tartunk hogy mi nem mehetünk el kb sehova kirándulni mert mi van ha rohanni kell a mamához és mi nem vagyunk a városba jaj mi lesz. Míg lehetett bulizni járni az is probléma volt mert mért döglik másnaposan a mamának kell segíteni. El is akartak tiltani egymástól minket mert szerintük rossz hatással vagyok a lányukra.
Teljesen elveszik így a szülei a barátnőm fiatal éveit,és mivel szeretem meg komolyan gondolom vele az enyémet is!
Megjegyzem annak idején a mama nem a lányára bizta az anyja gondozását. Barátnőm mesélte hogy míg élt a dédije a mama segitette őt,ők a szüleivel havi 1-2 alkalommal mentek hozzá beszélgetni meg ha volt vmi több emberes dolog abba segitettek.
Barátnőm is szokott diákmunkázni,meg kap ösztöndijat. Nem várja el hogy a szülei eltartsák amit tud a saját pénzéből fedezi. Otthon is segít.
Mikor buliba voltunk nem voltunk full másnaposak csak 6kor értünk haza és 9kor még pihentünk volna. De hát a mamát piacra templomva kell vinni! Ezt a saját gyereke nem tudja megtenni?
De pl most digitális oktatás van a szülei ki vannak akadva h ki az hogy nem főzött mosott vasalt ki stb... és még a mamánál se volt segíteni. Holott van vacsora elöző napról nincs akkora rendeltlenség sem hogy ugrani kelljen és a mamánál is előző du volt.
Értem én nehéz nekik mert aktív dolgozók,de ennyi erővel barátnőmnek már 2 éve meg kellett volna a gyerekét szülnie h az majd segítse,gondozza a szüleit mert ő aktív dolgozó lesz addigra.
Szerintem ez nornális dolog. Segitsen az unoka is de ilyen szinten elvárni... a gyerek segitse a szülőt ne unoka. És csomó ilyen kérdést olvastam már itt is.
Én sem értem, nekem a gyerekem az első. Biztos nem csinálnám azt, amit a kérdező ír, hogy a mamát templomba meg piacra kell hurcolni. Ez csak shopping, meg pletykaparti, nem létszükséglet.
Ennél sokkal fontosabb a gyerekem tanulmánya.
Mondjuk értem nem tettek semmit a szüleim, inkább lehúztak, én tuti nem fuvarozgatnám ilyen jelentéktelen helyekre. Kajája legyen. Ennyi.
#21, #22 Vannak idősotthonok, azokat nevezik ápolás otthonnak is, és vannak kórházak, ahol elkülönítenek egy osztályt, az az un. ápolási osztály. 2x3 hónapig lehet ott a beteg. (Pl. eltörte a lábát, nincs, aki gondozza..) Fizetős.
Ha innen nem tudja (akarja..) a hozzátartozó elvinni, és/vagy - emberi/orvosi mértékkel nem fog javulni az állapota - , akkor kerülnek egy szinttel lejjebb, ez már az elfekvő. Szinten tartják őket, de ennyi..
Mondok egy példát. Apósom - ez 20 éve volt -, nyaktól lefelé lebénult. 70 éves volt. Sokáig próbálkoztak, kezelték, gyógyszerezték, az állapota nem javult. Ekkor került az un. elfekvőbe, hogy az ágyat felszabadítsák valaki olyannak, akinek az állapotán még tudnak javítani. Ez nem azt jelenti, hogy nem kapott volna enni, vagy nem fürdették volna, és azt se, hogy nem csillapították volna a fájdalmát, de aktívan ott már nem tettek/tesznek semmit a beteg felépülése érdekében.
Csúnya dolgok ezek, sajnos..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!