Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Tényleg az a dolga a nagyinak...

Tényleg az a dolga a nagyinak hogy kényeztet? Mindent megvesz a gyereknek? Vagy majd ő jobbat vesz nagyobb dolgot mint a szülők? Vagy majd amit amit a szülők nem engednek azt nálam lehet? Vagy ha itt nálam rosszalkodhatsz?

Figyelt kérdés
Ti hogy álltok ezekhez a dolgokhoz?
2021. márc. 10. 12:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
70%

9# Szerintem majdnem minden anyós ilyen. Te meg kicsit bepörögtél ebbe a témába.

Az csak a te fejedben van benne, hogy titeket akar túlszárnyalni.

Én nem értelek, minek problémázol ezen?

Nézd, az a legjobb a gyereknek, ha minél többféle embert megismer. Főleg a nagyszüleit.

Anya ezt enged meg, a mama azt. Mamánál ezt szabad, otthon nem. A mamánál ezt nem szabad, otthon igen. Mamáéknál mást eszünk, másmilyen kaják vannak a hűtőben, otthon megint másfélék. Itt 2 kiskanál cukor mehet a kakaóba, ott meg csak 1.

Hidd el, ez lenne a normális.

Természetesen az ételallergiáról kell beszélni, de nem hal bele a gyerek ha véletlenül megkínálják gluténes cuccal.

A gumicukor sarkalatos pont lehet. De pl. nálunk nincs itthon gumicukor, mamánál nagyon ritkán van, mégsem követelik hogy itthon is legyen.

Igenis kényeztessék a gyereket, de ne tömjék meg. Vegyenek a gyereknek amit akarnak. Meg lehet mondani hogy nincs szükség rá, de ha vesznek, meg kell köszönni és nem cirkuszolni rajta, mert az a nagyi öröme.

Gondolom te sem örülnél ha pattognának neked, hogy mi a f.ért vettetek bébiőrt, hisz az egy haszontalan kütyü.

2021. márc. 10. 14:05
 12/22 anonim ***** válasza:
81%
Én megmondtam anyámnak, amikor először próbálkozott, hogy ő elkényezteti, hogyha nem veszi komolyan a szabályaimat, úgy a gyerek tudni fogja, hogy nagyinál nyugodtan lehet firkálni a falra, csokit kenni a szövet kanapéba, meg úgy általában úgy viselkedni, ahogy otthon nem szabad. Hisz ha nagyi nem figyel az egyik szabályra, akkor a többire se kell. Na mindjárt nem volt többet kérdés, hogy mi lesz. Én mondjuk simán összeveszek bárkivel, ha valami nem tetszik, akkor is ha rokon, tehát ez nem zavart. Anyósomék meg abszolút próbálnak mindenben figyelni a kérésünkre, úgyhogy náluk nem volt ilyen gond.
2021. márc. 10. 14:08
 13/22 anonim ***** válasza:
79%
Az én anyukám maximálisan odafigyel, hogy mi a szabály nálunk. Sok mindent máshogy csinálok, mint ő csinálta, de nem szól bele, pedig nem mindennel ért egyet. Anyósommal nem tartjuk a kapcsolatot, nem érdekli a gyerek.
2021. márc. 10. 14:34
 14/22 anonim ***** válasza:

Szerintem nem attól jó nagyi a jó nagyi, hogy nála minden szabad, és nem is attól, hogy megveszi a legújabb iPad-et meg a legutolsó XBox-ot.

Ülj le vele, és próbálj meg pl. azzal érvelni, hogy gondoljon vissza a gyerekkorodra!Ha akkor lett volna XBox, meg iPad, akkor ő rohant-e volna a boltba, hogy megvegye neked? (Megsúgom: nagy valószínűséggel (olyan 99%-ra mondom), az lenne a válasza, hogy dehogy, kislányom.)

A gyerek szeretetét nem azzal kell megvenni, hogy elhalmozzuk olyan tárgyakkal, amiket a szülőktől nem kap meg, és nem is azzal, hogy megengedjük neki azt, ami otthon tilos.

Ha ez nincs tisztázva, akkor olyan dolgok lesznek, amiket 12-es írt. Nyilván kárt tenni a bútorzatban, a használati tárgyakban pedig otthon sem, a nagyinál sem szabad. (már csak azért sem, mert a nagyi nem él örökké, és egyszer majd az unokáé lesz a dívány... de ha nem vagyunk ilyen masszívan anyagiaskodók, ezek akkor is aberrált dolgok)

2021. márc. 10. 14:45
 15/22 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem a kettesnek van igaza, el kell nézni a nagyszülőknek némi kényeztetést, ha alapvetően betartják a kéréseiteket. Mi csak anyósékkal tartjuk a kapcsolatot, nincs ebből probléma, néha kicsit többet vásárolnak, mint amit én jónak tartom, de lenyelem, mert amúgy mindenben partnerek, odafigyelnek, nem várhatom el, hogy mindig úgy fejezzék ki a szeretetüket, mint én.

Lehet, hogy nálatok is a probléma gyökerét kellene kezelni. Majdnem biztos vagyok benne, hogy nem is próbálod hagyni az anyósodnak, hogy ugyanolyan része legyen a baba életének, mint anyukád és igen, ez fiús anyukáknál sajnos gyakori probléma, hogy jobban ki vannak zárva, és úgy érzik, küzdeni kell a gyerek szeretetéért.

2021. márc. 10. 14:48
 16/22 anonim ***** válasza:
25%
Közepút,szerintem. Azért nehogymar ne vehessen kisruhakat neki a nagyi. Nyilvan vásárolgatni akar az unokának, nem értem mi a baj ezzel. Ha mondjuk állandóan plüsst venne amj nem fer al a lakasban, érthető hogy le kell állítani. De ilyenkor is meg kene találni hogy mit hozzon helyette. Főleg első unoka, pici baba esetén. Megértem hogy rossul esik nekik ha azt mondják jaj nem kell semmi. Minden szirszar sem,nem arrol van szó, meg nem kell állandóan csokival tömni stb..de engedjünk valamennyi kényeztetést normális határokon belül. Azert elkepedek némelyik kérdésnél meg válaszon itt a gykn hogy nemelyik szülő támadásnak veszi, meg lekörözésnek.
2021. márc. 10. 15:10
 17/22 anonim ***** válasza:
85%
Valóban az a dolga, hogy kényeztessen és ne neveljen. Hogy ezt milyen formában teszi, az megbeszélés kérdése.n
2021. márc. 10. 15:25
 18/22 anonim ***** válasza:
Ha anyagiasságra akarod nevelni a gyereket, akkor igen, ez a dolga. De szerintem érdemesebb normálisan nevelni, hogy ne csak a drága ajándékokban meg az engedékenységben lássa meg a szeretetet.
2021. márc. 10. 15:59
 19/22 anonim ***** válasza:
25%
18 de basszus van atmenet is nem? Hagyjuk már ezt az aki vesz valamit a szeretetet veszi meg dumat
2021. márc. 10. 16:04
 20/22 anonim ***** válasza:
Az miért baj amúgy, ha a nagyi draga ajándékot vesz? Nála már nincs gyerek, akit el kell tartani, az igényei is általában kisebbek, nyilván több marad neki, amit arra költ, amire akar.
2021. márc. 10. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!