Tényleg az a dolga a nagyinak hogy kényeztet? Mindent megvesz a gyereknek? Vagy majd ő jobbat vesz nagyobb dolgot mint a szülők? Vagy majd amit amit a szülők nem engednek azt nálam lehet? Vagy ha itt nálam rosszalkodhatsz?
9# Szerintem majdnem minden anyós ilyen. Te meg kicsit bepörögtél ebbe a témába.
Az csak a te fejedben van benne, hogy titeket akar túlszárnyalni.
Én nem értelek, minek problémázol ezen?
Nézd, az a legjobb a gyereknek, ha minél többféle embert megismer. Főleg a nagyszüleit.
Anya ezt enged meg, a mama azt. Mamánál ezt szabad, otthon nem. A mamánál ezt nem szabad, otthon igen. Mamáéknál mást eszünk, másmilyen kaják vannak a hűtőben, otthon megint másfélék. Itt 2 kiskanál cukor mehet a kakaóba, ott meg csak 1.
Hidd el, ez lenne a normális.
Természetesen az ételallergiáról kell beszélni, de nem hal bele a gyerek ha véletlenül megkínálják gluténes cuccal.
A gumicukor sarkalatos pont lehet. De pl. nálunk nincs itthon gumicukor, mamánál nagyon ritkán van, mégsem követelik hogy itthon is legyen.
Igenis kényeztessék a gyereket, de ne tömjék meg. Vegyenek a gyereknek amit akarnak. Meg lehet mondani hogy nincs szükség rá, de ha vesznek, meg kell köszönni és nem cirkuszolni rajta, mert az a nagyi öröme.
Gondolom te sem örülnél ha pattognának neked, hogy mi a f.ért vettetek bébiőrt, hisz az egy haszontalan kütyü.
Szerintem nem attól jó nagyi a jó nagyi, hogy nála minden szabad, és nem is attól, hogy megveszi a legújabb iPad-et meg a legutolsó XBox-ot.
Ülj le vele, és próbálj meg pl. azzal érvelni, hogy gondoljon vissza a gyerekkorodra!Ha akkor lett volna XBox, meg iPad, akkor ő rohant-e volna a boltba, hogy megvegye neked? (Megsúgom: nagy valószínűséggel (olyan 99%-ra mondom), az lenne a válasza, hogy dehogy, kislányom.)
A gyerek szeretetét nem azzal kell megvenni, hogy elhalmozzuk olyan tárgyakkal, amiket a szülőktől nem kap meg, és nem is azzal, hogy megengedjük neki azt, ami otthon tilos.
Ha ez nincs tisztázva, akkor olyan dolgok lesznek, amiket 12-es írt. Nyilván kárt tenni a bútorzatban, a használati tárgyakban pedig otthon sem, a nagyinál sem szabad. (már csak azért sem, mert a nagyi nem él örökké, és egyszer majd az unokáé lesz a dívány... de ha nem vagyunk ilyen masszívan anyagiaskodók, ezek akkor is aberrált dolgok)
Szerintem a kettesnek van igaza, el kell nézni a nagyszülőknek némi kényeztetést, ha alapvetően betartják a kéréseiteket. Mi csak anyósékkal tartjuk a kapcsolatot, nincs ebből probléma, néha kicsit többet vásárolnak, mint amit én jónak tartom, de lenyelem, mert amúgy mindenben partnerek, odafigyelnek, nem várhatom el, hogy mindig úgy fejezzék ki a szeretetüket, mint én.
Lehet, hogy nálatok is a probléma gyökerét kellene kezelni. Majdnem biztos vagyok benne, hogy nem is próbálod hagyni az anyósodnak, hogy ugyanolyan része legyen a baba életének, mint anyukád és igen, ez fiús anyukáknál sajnos gyakori probléma, hogy jobban ki vannak zárva, és úgy érzik, küzdeni kell a gyerek szeretetéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!