Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Tényleg az a dolga a nagyinak...

Tényleg az a dolga a nagyinak hogy kényeztet? Mindent megvesz a gyereknek? Vagy majd ő jobbat vesz nagyobb dolgot mint a szülők? Vagy majd amit amit a szülők nem engednek azt nálam lehet? Vagy ha itt nálam rosszalkodhatsz?

Figyelt kérdés
Ti hogy álltok ezekhez a dolgokhoz?
2021. márc. 10. 12:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Kényeztesse, de ésszel.
2021. márc. 10. 12:41
 2/22 anonim ***** válasza:
95%

Itt is meg kell találni az arany középutat, ami addig is rengeteg konfliktushoz vezethet.

Anya szabályait, ami a gyerek egészségét szolgálja, be kell tartani. Például, ha a gyerek allergiás, nem bagatellizáljuk el nagyszülő módra, hogy egy kis csoki nem árthat alapon, hanem komolyan vesszük.

Nem rivalizálunk a szülőkkel, hogy ha a gyereknek például közeledik egy ünnepe, nem vesszük meg azokat az ajándékokat előre, amit a szülő kinézett, vagy kérte, hogy ne vásároljanak ünnepek előtt.

Ha a szülő kéri, hogy az elektronikát csökkentsék, akkor ne arról szóljon a nagyszülőkkel eltöltött idő, hogy a fejlődésben lévó óvodást leülteti a képernyő elé.

És az első időkben főleg, tartsuk tiszteletben, ha az anyuka hármasban akar lenni, összeszokni, mint egy család. Ne kapdossuk ki az édesanya kezéből erőszakkal a csecsemőt, ne szóljunk bele, ha nem kéri ki a tanácsunkat, és ne akaszkodjon rájuk a nagyszülő, ha épp alszik a kisbaba, és anyukával ketten elsutyorognak, ellenben ezt az időt a fáradt anyuka pihenéssel is tölthetné.

Ezek lehet sarkallatos példák, de mindet átéltem, ma már tiszteletbe tartják a kéréseimet. Bár az allergia kérdést pl nálunk tök komolyan vették a nagyszülők, de ezen az oldalon olvastam ellentétes példákat.

2021. márc. 10. 12:44
 3/22 anonim ***** válasza:
83%
Egyáltalán nem.
2021. márc. 10. 12:45
 4/22 anonim ***** válasza:
82%

Nem. Szeresse, ez a "dolga". De ez nem azt jelenti, hogy kényszeresen túl kell szárnyalni a szülőket és semmibe venni a kéréseiket.

Normális embernek ez igazából nem is kérdés.

2021. márc. 10. 12:45
 5/22 anonim ***** válasza:
44%
Az általad leírt viselkedés csak a szülők tekintélyének aláásásához vezet. Vagy ha kifejezetten pl anyuka ellen irányul anyós részéről, akkor ultimátumhoz, hogy mama vagy feleség.
2021. márc. 10. 12:50
 6/22 anonim ***** válasza:
92%

Én ha nagyi leszek, akkor az unokáimat kényeztetni fogom, de a lányom szabályait betartva. Pl ha azt mondja nincs gumicukor, akkor nincs, de lesz mondjuk tejbegríz.. A kényeztetésem személyes figyelemben, törődésben, hallgatásbna, mesélésben, bátorításban, támogatásban(és talán egy kis pénzelésben) fog kimerülni, ott leszek, ha kell segítség és egy kis extra türelem.

Én a gyerekem nagyijától is ezt várnám, de tőle ilyenekre nem futja.

2021. márc. 10. 12:57
 7/22 anonim ***** válasza:
83%

Arany középút. Az sem megoldás, mint párom szüleinél. A párom testvére dolgozik, ha a még pár évig (6-7) dolgozó nagyinál vannak a testvére gyerekei, akkor azokat valakinek nonstop szórakoztatnia kell, merthogy a mamánál ne nézzenek tévét meg okoskütyüt. Ha dolga lenne páromnak, ha nem, ez van.

De a másik véglet se normális, hogy odalököm neki az okostelefont, a tabletet meg a számítógépet, és benyomom a Netflixet, vagy az HBO Go-t aztán hajrá.

2021. márc. 10. 13:08
 8/22 anonim ***** válasza:
61%

Anyós a kérés ellenére adott allergén cuccot a kisbabának-sógornő gyereke.

Adta az édességet. "Nálam megcsinálhatod, anyunak ne szólj". Cinkosság.

Utána meg "nahát nem hallgat az anyjára egyáltalán csak rám". Már kb ott tart, hogy a sógornő egy vacak szar anya, miközben ő kényeztette el a gyereket.

Előre félek, mert én konfliktuskerülő vagyok, ugyanis hirtelen tudok robbanni és nem akarok vele összeveszni. De ha velem ezt fogja csinálni (most próbálkozunk gyerekkel, nyilván messze van még), azt nem fogom hagyni, bírni. :/

2021. márc. 10. 13:13
 9/22 A kérdező kommentje:
Most 11honapos a kislányom, és azt látom anyos terén hogy túl akar minket szárnyalni lehozná a csillagokat is csak hogy ő legyen a minden. Minden egyes találkozásánál elmondja milyen játékot látott milyen cipőt ruhát nézett neki,holott az elején megmondtam mert vásárlási lázban égett hogy nem kell. Másik hogy már oda szúrta hogy majd a nagyinal rosszalkodhatsz. Szerintem nem ettől jó egy nagyi én imádtam mindkét nagymamát egyik sem volt ilyen és nem az ajándékok miatt szerettem őket. Féltékeny nagyon anyumra hogy majd őt jobban szereti a kislány,gondolom ezzel próbál érvényesülni. Szerintetek ez normális?
2021. márc. 10. 13:25
 10/22 anonim ***** válasza:
90%
Sajnos, én nem tartozom a kedvenc nagyik csoportjához. Szakmai ártalom, de nálam szabályok vannak. Némelyik szigorúbb, mint az otthoniak. De az is igaz, hamar megszokták, tudják, ha nálunk vannak, a mi szabályaink szerint kell viselkedni. Rengeteget foglalkozom velük, sokat játszunk, de nincs csatatér, nem táncolunk senki fején. Lehet lepontozni, de az én házam, az én váram. A gyerekek egyébként rendkívül jól tudnak alkalmazkodni, pontosan tudják, hol mit engedhetnek meg maguknak.
2021. márc. 10. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!