Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Iszik a mamám,és én is szívok,...

Iszik a mamám,és én is szívok, Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

Szóval 16éves vagyok fiú,már egyszer a mamám bekerült a kórházba mert iszik,ahol vizet leszívtak meg nem is tudom erről nagyon nem számoltak be a szüleim.

Viszont a papám talált üres üvegeket,whisky meg a franc tudja.

Anyum azt mondta neki,hogy pakoljon össze és jöjjön,hozzánk.

Gondolom hogy anya szemmel tudja tartani.

Ez lenne az első gond.

A második inkább engem érint,mikor itt alszik mert ez már többször előfordult, mindig az én szobámban kell aludjon,és engem ez zavar,már szeretek egyedül lenni,legyem meg a saját privát szférám,vagy nem is tudom,hogy mondjam nem akarok én se neki rosszat,de azt mégse mondhatom,hogy ne itt aludj.

Remélem értitek.

2021. febr. 1. 18:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem valami megoldást kéne találni hogy ne veled kelljen aludnia. Nincs nappalitok? Ha van,de az ülőgarnitúra nem alkalmas be lehet szerezni valami vendégágyat akár.
2021. febr. 1. 18:29
 2/12 anonim ***** válasza:
34%
Olyan szakmát válassz, amire van igény, mert neked onnan el kell költöznöd, ha a nagyidat piásan odaköltöztetik. Amúgy is el kell majd kezdened a saját felnőtt életedet, szóval ez önmagában nem tragédia. De normális szakmád legyen, amit meg is fizetnek, és amiből tudsz önállósodni egyéni vállalkozóvá majd, ha összeszedted a munkához szükséges eszközeidet, meg kocsit.
2021. febr. 1. 18:31
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
Szerezzetek be egy vendégágyat és alakítsátok ki egy helyet neki.
2021. febr. 1. 18:56
 4/12 anonim ***** válasza:
24%
Zárjátok be a fáskamrába 😀 kenyér meg víz! Ne félj, majd leszokik az iszogatásról. Aztán meg csapjátok be egy otthonba. Hogy legyen néki privát szférája 😀
2021. febr. 1. 20:25
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Jesszus, szóval odaköltöztették hozzád. Egy tini fiúhoz egy 60 (bocs nem tom mennyi) éves öregasszonyt. Gratula a szüleidnek
2021. febr. 1. 20:44
 6/12 anonim válasza:
87%
Beszélj vele ivászatról és arról hogy ez téged hogyan érint meséld csak el neki hogy ő egy teher most rajtad. Ismerős egyépként az az alkoholista helyzet. De nem igazán tudom hogy mit lehetne tenned :(((
2021. febr. 1. 21:03
 7/12 anonim ***** válasza:
13%
ne szívj
2021. febr. 1. 21:40
 8/12 anonim ***** válasza:
89%
Nem egészséges, ha a szobádba költöztetik, konkrétan elvágják a tinikorod. Ezt azért mondd el anyudéknak is, hogy valami olyan megoldást kéne találni, ami mindenkinek jó. Én is aludtam a nagyimmal, igaz nem életvitelszerűen, csak alkalmanként, szegényem brutálisan tudott horkolni, illetve gázokat eregetni, hogy néha képtelenség volt mellette megmaradni. Egyszer egyszer még ok. A másik, hogy ő mit csinál napközben?
2021. febr. 2. 08:50
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezt a sok választ!

Kicsit bővitem a történetet,hogy minden világosabb legyen.

Régen még tudta hol a határ,nagyon sokat jártunk hozzá nyáron és hetekig ott is voltunk.

De 2019év végén valami történt nála amiért elkezdett inni de sokat.

Mikor eljön minket meglátogatni mindig beviszi wc-be a táskáját de mindig.

A pálinkából hiányzik,akkor sör kibontva,vagy már a doboza a kukába,de mindig dugiba mikor nem látja senki.

És akkor 2020-ban még február körül,elkezdett vizesedni a tüdeje,vagy mi úgy tudom a sok alkoholt már nem bírta a mája vagy,hogy van. (köszönöm ha kisegítetek),és akkor bekerült a kórházban,az a szerencsék hogy a keresztanyám ápoló és így talán egyszerübb volt.

ott leszívták neki a vizet,és szinte a ,,halálból'' hozták vissza.

És miután kikerült nagyon le fogyott,de abba maradt az ivás.

De most megint kezdi,hiába mondják anyáék,hogy áljon le,de egyszerűen nem.

Én is segítenék neki,hiszen fontos nekem,gyerekkoromban nagyon sok helyre elvittek,meg amúgy is csak a nagyiról van szó.

Talán így érthetöbb.

Már tervezek,egy komolyabb beszélgetést vele mert szerintem csak így fogja fel mit is csinál,de ha nem akkor amit tudtam meg tettem.

A szobás témát meg csak úgy lehet megoldani,ha én a bátyámmal alszom,

Nekünk nics külön nappalink.

Én még 20éves koromig középsuliba fogok járni,és ha sikerül szeretnék tovább menni egyetemre.

Hangtechnikust tanulok.

2021. febr. 2. 12:25
 10/12 anonim ***** válasza:
80%
Inkább azt kérdezd meg tőle, hogy mit ad neki az ital? Miért jó neki inni? Esetleg rábeszélhetnétek egy szakemberre, aki segít letenni az alkoholt. A lakást mindig át kell nézni, szekrényeket, még ott is ahol nem gondolnád, hogy ital lehet, hogy nincs-e dugiba. Bár ha elmegy otthonról, akkor mindig bevásárol magának, esetleg elfogyasztja amíg nem vagytok otthon. Segíteni, csak úgy lehetne rajta, ha ő is akarná a leszokást, különben 0-24-ben figyelni kéne rá, hogy ne igyon semmit.
2021. febr. 2. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!