Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Soha nem voltam még temetésen...

Soha nem voltam még temetésen ( vagy csak nem emlékszem rá). Mit kell csinálni? Pénteken lesz a nagymamámé. NAgyon félek :c

Figyelt kérdés

#temetés nagymama
2019. jan. 30. 19:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Mitől félsz? Csak állni kell.
2019. jan. 30. 19:36
 2/15 anonim ***** válasza:
87%
Àllni kell.
2019. jan. 30. 19:38
 3/15 anonim ***** válasza:
91%
Sötét öltözetet veszel fel, és állsz.
2019. jan. 30. 19:46
 4/15 Karena26 ***** válasza:
66%

Nagyon sajnálom. :(

Vegyél fel valami sötét, elegánsabb, meleg ruhát, ha csak világosabb van, tűzz a ruhád ujjára fekete karszallagot (méteráru boltban lehet kapni).

Vigyél sok zsepit, és legyen kéznél!

A beszéd végén a közeli hozzátartozók sorba szoktak állni, a többi gyászoló pedig sorban megy, és részvétet nyilvánít. Arra csak max annyit kell mondani, hogy köszönöm. A legvégén pedig a családtagok is őszintet részvétet mondanak egymásnak, és együtt sírnak kicsit. Ennyi.

2019. jan. 30. 19:53
 5/15 Tigrancs válasza:
95%
Őszinte részvétem. Ne félj, ne szomorkodj. Ő elment, te is tudod hogy nem hozhatod vissza, bármennyire is szeretnéd. A temetésén gondolj azokra a pillanatokra, amikor együtt töltöttétek az időt, és boldogok voltatok. Előző kommentelők említettek hasznos dolgokat, de azt én is leírom, hogy mindenképpen melegen öltözz.
2019. jan. 30. 20:08
 6/15 anonim válasza:
88%

Őszinte részvétem!😢

Tanácsot nem tudok adni, mert még szerencsére nem volt alkalmam ilyet átélni. De soha nem akarom megtudni, hogy milyen...Déd mamámat jobban szeretem, mint a saját anyukámat, minden vele beszélek meg stb...soha nem akarom elveszíteni. De sajnos már 80 éves. De nem is merek ilyenekre gondolni.

2019. jan. 30. 20:14
 7/15 anonim ***** válasza:
92%
Nektek a ravatalozónál kell majd állni/ülni. Szokás a sírba egy szál virágot dobni a koszorún kívül is. Mikor elindul a menet Ti mentek az elhunyt mögött, szokás tort is rendezni,erre a közeli hozzátartozók mennek általában. Részvétem. Most temettem mind 2 mamámat én is..:(
2019. jan. 30. 20:30
 8/15 anonim válasza:
78%
Nem értem, hogy akik rendes választ adnak, azokat miért kell lepontozni??? Majdnem mindenki le van pontoza..
2019. jan. 30. 20:55
 9/15 anonim ***** válasza:
85%

Öltözz feketébe, állj a szüleid mellé és viselkedj természetesen. Ha rád tör a sírás, abból se csinálj gondot, de ha nem, akkor ne erőltesd.

Én 13 évesen, szintén nagymamám temetésén voltam először. Eszembe sem jutott, hogy bármit rosszul csinálhatnék ott. Persze a ruhát, amit fölvettem, együtt választottuk ki szüleimmel otthon.

Te hány éves vagy?

2019. jan. 30. 22:16
 10/15 anonim ***** válasza:
94%
Követed a szüleidet, azt teszed, amit ők.
2019. jan. 31. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!