Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit lehet tenni egy ilyen...

Szeretemacsokit kérdése:

Mit lehet tenni egy ilyen nagyszülővel?

Figyelt kérdés
A mamám lassan teljesen tönkreteszi a családunkat. Édesanyám, édesanyám párja és édesanyám anyukája él egy családi házban. Sose volt jóindulatú a mama, de most egyáltalán nem lehet vele együtt élni. Hazudozik össze-vissza, hihetetlen dolgokat talál ki és szerintem ezt ő még el is hiszi saját magának. Sose tudják hogy mikor mire érnek haza, hogy a ház egyáltalán áll e még. A múltkor beleontotte a vizet a hosszabítóba ami lecsapta az áramot, amitől leallt a fűtésnél a keringető rendszer és majdnem felrobbant a kazán mire hazaért anyám. Erre a mama azt hazudta, hogy a földön volt a víz és a hosszabbító(ami az ablakpárkányon van) felszivta a földről a vizet. Mindent kidob vagy feldobál a fákra, kinyitja a kerti csapot és hasonlók, majd ezt rafogja a kutyára. Kényszeres evő ráadásul. Túlélt 2 rákot, de ő még aközben is hízott. Semmi pénzt nem ad a nyugdijabol a rezsibe, de közben azt mondja hogy ő tart el minket. Egész nap a tvt nézi és semmit nem segít a háztartásban, pedig tudna ha akarna. Annyira nézi a tvt hogy inkább maga alá ürít, majd arrébb ül. Vagy csak egyszerűen végighúzza a csíkot az egész házon. A nyugdíja kevés hogy idősotthont megtudja fizetni, illetve nekünk sincs annyi pénzünk, hogy azt kipótoljuk. Nem is akar otthonba menni, mert szerinte ott elveszik minden pénzét és hát neki minden a pénz. A papámmal is csak a pénze miatt házasodott össze. Sajnos ezeket a dolgokat hiába mondjuk el akárkinek, mert senki nem hiszi el, annyira jól játsza amúgy meg a jó és szép asszonyt a külvilág felé. Könyörgöm aki tud bármi megoldást erre az segítsen. Köszönöm. 23/L

2021. jan. 24. 13:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
16%

Majd ha anyukád kér segítséget, akkor segítünk

Szerintem Alzheimer.

2021. jan. 24. 13:17
 2/14 anonim ***** válasza:
91%

Beszéljetek a háziorvossal.

A nagyid demens valószinűleg.

Az agyi funkciói már nem mindig tiszták. Hú van egy két ismerős aki hasonlókat mesél idős rokonokról. Sajnos lehet elér olyan szintet, hogy nem szabad egyedül hagyni.

2021. jan. 24. 13:20
 3/14 anonim ***** válasza:
82%
Hogy lehettek felnőtt emberekként ennyire brutálisan tájékozatlanok, hogy nem ismeritek fel a demenciát??? Nem gonosz, hanem borzalmasan beteg! Háziorvos, szükség esetén gyámság alá vétel, erre specializálódott idősek otthona. Egyedül hagyni tilos, mert felgyújtja a házat!
2021. jan. 24. 13:27
 4/14 anonim ***** válasza:
88%
Ahogy a többiek írják, demens a mama. Nem szàndèkosan csinàlja ezeket a dolgokat. Mèrlegelnetek kell, vagy kipótoljàtok a nyugdíjàt ès otthont kerestek, vagy àpolót fogadtok, vagy valaki egész nap vele lesz. Ahogy az utolsó írta, eljön az idő, hogx nem lehet magàra hagyni, és ha ilyenek törtènnek az már nincs messze.
2021. jan. 24. 13:27
 5/14 anonim ***** válasza:
14%

A leírtak alapján akár Skizofrén is lehet,

és az kezelhető!

Olvass utána kicsit a tüneteknek!

2021. jan. 24. 13:28
 6/14 anonim ***** válasza:
89%
Dehogy skizofrén, nem is hasonlít rá! Demens.
2021. jan. 24. 13:29
 7/14 anonim ***** válasza:
43%

5ös vagyok, nekem van Skizofrén családtagom, azért írtam.

Nálunk olyan volt hogy éjszaka kiöntött 40liter gátolajat másnap letagadta..

Egy másik esetben pedig korahajnalban kivágott fejszével 3 fiatal gyümölcsfámat az udvarban, később ugyanígy letagadta. és még voltak cifra dolgok.

2021. jan. 24. 13:40
 8/14 anonim ***** válasza:
28%
*gázolajat
2021. jan. 24. 13:44
 9/14 A kérdező kommentje:
Segítséget nem csak a magam nevében kértem, azért gondoltam ez egyértelmű, hogy nem egyedül szeretnék a család nevében cselekedni. Édesanyámnak a legnehezebb ez és ő is szeretne megoldást. És nem is értem miből gondoltam, hogy most az egyszer nem lesz okoskodás és ítélkezés. Lehet itt néhányan rohadt okosak.(Akinek nem inge...) Segítséget kértem. Mi is a demenciára gondoltunk és szeretnénk a haziorvostól segítséget kérni. Egyszer már voltak nálunk fel érni a mamát de hihetetlenul ügyesen játsza az ártatlan okos értelmes nőt mások előtt. Ezért vagyunk kétségbeesve már. És nemtehetjük meg, hogy valaki egész nap otthon van vele. Így is alig élünk meg és örülünk hogy van munkahelyünk. Tehát sajnos így apolora sincs pénz. Aki pedig ténylegesen normálisan írt annak,köszönöm, hogy megerősített a demenciaban.
2021. jan. 24. 13:46
 10/14 Savlekotő ***** válasza:
63%
Demens,engem anno mama vége felé német katonatisztnek nézett aki az életére törne és megvert volna ha nem fogom le..
2021. jan. 24. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!