Hogyan lenne igazságos az unokáim között szétosztani a nyaralónk eladásából származó pénzt?
Férjem és én is már 70 felettiek vagyunk, így szeretnénk eladni a nyaralónkat, mert már nehezünkre esik gondozni a kertet ebben a korban.
Az eladásból származó bevételt az unokák között szeretnénk igazságosan elosztani, a pénzre nekünk nincs szükségünk, illetve a fiunk és a lányunk is jó anyagi helyzetben van, míg az unokáink mind 19 és 24 év közöttiek, szóval egyetemre járnak még vagy épp most fejezték be tanulmányaikat, tehát mostanság kezdik el a felnőtt életüket, mindannyiuknak jól jönne egy kis segítség az elindulásban. Fiunknak két, lányunknak három gyermeke van, tehát összesen 5 unokánk van. Melyik lenne az igazságosabb elosztás? Tegyük fel, hogy 12 millió Ft-ért kel el a nyaraló.
A: Mind az öt unoka ugyanannyit, azaz 2,4 millió Ft-ot kap.
B: A fiunk két gyermeke összesen ugyanannyit kap, mint a lányunk három gyermeke, azaz a fiunk gyermekei 3-3 milliót, míg a lányunk gyermekei 2-2 milliót kapnának.
Kedves kérdező.
ÉÁn úgy gondolom, hogy ezt a kérdést nem a kedves papi és mami tette föl, hanem te szeretnéd provokálni itt a jónépet.
Ha esetleg mégis érdekli a kedves örökhagyó papit és mamit a válasz, akkor legszívesebben azt üzenném nekik, hogy adják el az ingatlant, és az érte kapott pénzen érezzék nagyon-nagyon jól magukat. Ha utazni szeretnék, hát menjenek, ha egy kényelmes fotelt szeretnének otthonra, hát vegyék meg, mert megérdemlik. A "kedves" örökösökre egy pillanatig se gondoljanak. Élvezzékl az életet! Hajrá!!!
A.
A "B" lehetőség egy fos, már bocs. Nem is értem...
Egyik barátnőméknél úgy volt, hogy az ő lánya egyke, a férj testvérének viszont van 3 gyereke.
Ott 2 milláért lett eladva föld, és a barátnőm lánya kapott 1 millát az anyóstól, a tesó gyerekei pedig 330 ezret/fő.
Szerintem sokkal igazságosabb, ha egyenlően osztod szét az unokák között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!