A nagypapa nem igazságosan ajándékozza a gyerekeket?
Fiam 12, lányom 19 éves. A papától (édesapám) pénzt kaptak. Fiam, aki a papával jóban van, dupla annyi pénzt kapott, mint lányom, akinek a kapcsolata a nagypapával átlagos.
Nem azon vagyok fennakadva, hogy a lányom miért nem kapott többet, hanem hogy a fiam miért nem kevesebbet, hogy egyenlő legyen. Attól, hogy a lányom már nagykorú, én ajándékozásban egyenlőnek tekintem őket és rosszul esik, hogy apám különbséget tesz. De már volt arra is példa, hogy a lányom nem kapott tőle, hanem csak a fiam (lányom akkor még 17 volt)
Ti erről mit gondoltok? Hogy reagálnátok?
(Lányom nem bunkó vele, csak már felnőttes, ritkán találkoznak, keveset beszélnek)
Az én papám is ilyen, sőt az egyik mamám is. Tipikusan az elsőszülött fiú csak a gyerek, a második lány már nem az. Én sosem kaptam annyi ajándékot, sőt, szülinapomkor sem köszöntöttek még meg sosem, tesóménál családi vacsit szerveznek.
Szerintem beszéljétek meg vele
Nagyapám 6 éves koromban átjött hozzánk (Bp) és végig mutogatta, hogy miket vett a 2 évvel fiatalabb unokaöcsémnek (aki Miskolcon lakott). Nekem nem hozott semmit :) nálunk mindig a fiú volt a kedvenc, nagyanyámnál is. 18 éves koromban mama bocsánatot kért, amiért kivételezett vele, mert rájött, hogy sose kellett volna megvédenie, mert mindig egy hisztis kis izé volt. Késő bánat, eb gondolat.
Szüleim sose szóltak bele, de nem is bánom igazán. Megvan az az unokájuk, aki az ajtót se fogja soha rájuk nyitni.
Nis, mindenkinek joga van hozzá, hogy a saját akarata szerint ajandekozzon. Ha a nagyapa így akar adni, akkor így ad. Teljesen értelmetlen vele beszélni.
Nálunk amúgy pont fordítva volt, minden unokának azonos ajándék járt. Ha az egyik meglatogatta a mamát és evett egy csokit, a másik kettőnek félre lett téve. Pontosan ugyanolyan és ugyanannyi, tehát ha egy kocka csokit evett valaki, akkor egy kocka csoki lett félre téve a többieknek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!