Szerintetek hogy lenne igazságos, ti mit tennétek?
Sziasztok!
Apámnak anno volt egy házassága, ami nem alakult jól és lemondott a gyerekről. 30 év elteltével találkoztunk a féltestvérünkkel, akinek a létezéséről egy temetésig nem is tudtunk.
A nagyszüleinkkel is csak kb 10 éve vette fel a kapcsolatot újra.
Apukánk az öcsém és az én nevemre iratta mamámék lakását amikor meghaltak, amit most lehet eladnánk és feleznénk. De felvetődött bennünk a kérdés, hogy nem kellene-e adni belőle a féltesónak is, akivel egyébként jóban lettünk (mi 4 éve ismerjük).
A jogi részét tudom, az erkölcsi érdekelne. Ti adnátok? Ha igen, akkor mennyit?
Akkor harmadolni, ha adnátok neki! Mert akkor miért kapna kevesebbet hozzátok képest? Vagy inkább akkor ne adjatok, mert hiába adtok de hozzátok képest aránytalanul, ugyanúgy bántó.
Ő egyébként hogy áll ehhez a témához? Vagy volt e róla szó?
Biztos fáj neki, hogy apátok nem törődött vele. Biztos rossz volt neki.
Engem csak az érdekelne, hogy ti mit tennétek a helyemben. A viszony jónak mondható, beszélünk telefonon és ritkán találkozunk, igazából nem nagyon ismertük meg a másikat a pár év alatt, mert mindannyiunk éli a saját életét.
Vele nem beszéltünk még erről, tesómmal fontolgatjuk csak az eladást és szóba került, hogy hogy legyen, de egyelőre még nem jutottunk sehova. Ezért is gondoltam, hogy felteszem itt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!