Szerintetek hogy lenne igazságos, ti mit tennétek?
Sziasztok!
Apámnak anno volt egy házassága, ami nem alakult jól és lemondott a gyerekről. 30 év elteltével találkoztunk a féltestvérünkkel, akinek a létezéséről egy temetésig nem is tudtunk.
A nagyszüleinkkel is csak kb 10 éve vette fel a kapcsolatot újra.
Apukánk az öcsém és az én nevemre iratta mamámék lakását amikor meghaltak, amit most lehet eladnánk és feleznénk. De felvetődött bennünk a kérdés, hogy nem kellene-e adni belőle a féltesónak is, akivel egyébként jóban lettünk (mi 4 éve ismerjük).
A jogi részét tudom, az erkölcsi érdekelne. Ti adnátok? Ha igen, akkor mennyit?
Házasok voltak (gyerek apukád nevére kerül), aztán válás után egyből volt új pasi is, aki minden további nélkül örökbe is fogadta a gyereket.
Nem lehetséges, hogy azért lett ez így eltemetve, mert a biológiai apa igazából nem a te édesapád, hanem a férfi akivel a volt felesége csalta? Nem lehetséges, hogy pont ez volt a válás oka?
Én nem adnék, ti sem vagytok tehermentesek, kisgyerek mellett minden pénz jól jön. Legyetek átlagos vagy jó kapcsolatban, de nem tartozol neki az apád által nektek adott lakással.
Ha lenne egy hitelmentes házad, plusz 1-2 lakásod kiadva, meg autók, akkor azt mondom, nem hiányozna nektek, adakozhatnál. De így egy betörlesztés vagy egy vésztartalék súlyos betegség esetén nagyon is indokolt.
Másrészt apád döntését nem neked kell jóvá tenned, a te részed az, hogy nem zárod ki és testvérként viselkedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!