A szüleim nem engednek sehova, mert otthon kell maradnom a testvéremre vigyázni (10 éves, ki nem állhatom...). Nem bulizni mennék, hanem 1, 2 órára a városba menni hamburgerezni, fagyizni, vásárolni. Az ösztöndíjamból csinálnám mindezt. Először az volt a bajuk, hogy csak egy kulcs van, ami az enyém, kéne egy másik, hogy a tesóm is be tudjon jönni. Ezt is megcsináltattam az ösztöndíjamból (20.000 Ft volt). 16:00 órakor ér haza, és se addig, se semeddig nem mehetek el sehova. Mindenhova anyukámmal kell mennem. Fodrászhoz, kozmetikushoz, ruhát venni (!!!). Ha megszöknék apám leordibálná a fejem, elvenné a telefonom, és sarokba térdeltetne. Pszichológushoz is elkénne mennem, mert depresszióval, és skizo affektív zavarokban szenvedek. De szerintük "nincs rá pénz, nincs rá idő". Mit csináljak?
Ha szólni merek egyből azzal jönnek, hogy "Iphoneod van, kussolj el, másnak nincs ilyen jó élete". A maradék ösztöndíjamat se költhetem el, mert ha veszek valamit, ami a tesómnak nincs, akkor "rosszul fog neki esni".
2015. dec. 8. 16:41
2/27 anonim válasza:
Az ösztöndíjadat 20 ezer forintos kulcsmásolás helyett költsd pszichológusra.
2015. dec. 8. 16:44
3/27 A kérdező kommentje:
Nem mehetek el egyedül.
2015. dec. 8. 16:47
4/27 anonim válasza:
Valamilyen szinten tényleg csak rinyálsz, hiszen kozmetikushoz, fodrászhoz jársz, iPhone-od van...nem mehetsz el egyedül, na bumm. Az sem elhanyagolható kérdés, hogy hány éves vagy...
2015. dec. 8. 16:47
5/27 anonim válasza:
a legfontosabb kimaradt. hány éves vagy?
és miért neked kell vigyázni a tesódra? egyátalán miért kell mindig vigyázni egy 10 éves gyerekre? gondolom van annyi esze hogy nem gyújtja magára a lakást.
engem 10 évesen egész hétvégére is hagytak otthon, nem őriztek állandóan mint valami szellemi fogyatékost.
szerintem állj ki magadért. de mondom,jó lenne tudni hány éves vagy.
2015. dec. 8. 16:49
6/27 anonim válasza:
Gondolom netről leolvastad, hogy "skizo affektív zavarod" van...fantasztikus. Egyáltalán tudod mi az igazi depresszió?
Hány éves vagy?
2015. dec. 8. 16:51
7/27 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok. Kozmetikushoz, fodrászhoz is az ösztöndíjamból kell mennem. Iphonet azért kaptam, mert már mindenkinek volt a családban, csak nekem nem. Iskola pszichológus mondta, hogy zavaraim vannak és depresszióm. Suliban és otthon is folyton bántanak, és megaláznak.
2015. dec. 8. 16:55
8/27 anonim válasza:
Akkor járj el iskolapszichológushoz, az ingyen van.
Vagy beszélj az osztályfőnököddel, hogy beteg vagy, segítségre van szükséged, de a szüleid ebben meggátolnak. Ő vagy beszél a szüleiddel, hogy vegyék komolyan a problémát, vagy felveszi a kapcsolatot a gyermekvédelmissel, és ő teszi meg ugyanezt.
2015. dec. 8. 16:57
9/27 anonim válasza:
Milyen kulcs az amit 20 ropiért másolnak? :O
2015. dec. 8. 16:58
10/27 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs annyi esze, hogy vigyázzon magára. Szívbaj nélkül lesétálna a játszótérre, úgy hogy senki nem tud róla. Aztán én kapnám a bajt. Meg mindig visszabeszél nekem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!