Ez így igazságos?!

Figyelt kérdés
A szüleim nem engednek sehova, mert otthon kell maradnom a testvéremre vigyázni (10 éves, ki nem állhatom...). Nem bulizni mennék, hanem 1, 2 órára a városba menni hamburgerezni, fagyizni, vásárolni. Az ösztöndíjamból csinálnám mindezt. Először az volt a bajuk, hogy csak egy kulcs van, ami az enyém, kéne egy másik, hogy a tesóm is be tudjon jönni. Ezt is megcsináltattam az ösztöndíjamból (20.000 Ft volt). 16:00 órakor ér haza, és se addig, se semeddig nem mehetek el sehova. Mindenhova anyukámmal kell mennem. Fodrászhoz, kozmetikushoz, ruhát venni (!!!). Ha megszöknék apám leordibálná a fejem, elvenné a telefonom, és sarokba térdeltetne. Pszichológushoz is elkénne mennem, mert depresszióval, és skizo affektív zavarokban szenvedek. De szerintük "nincs rá pénz, nincs rá idő". Mit csináljak?
2015. dec. 8. 16:37
1 2 3
 11/27 tiborciusz ***** válasza:
80%

Szia.Hát nem értek egyet néhány előttem szólóval.Egy tininek

fontos néha a barátaival lenni és nem mindig egy nagyra nőtt

csecsemővel foglalkozni.Nyugi tudom milyen a kis tesó,nekem ugyan nem volt soha de tudom hogy mindig ki akasztottam a bátyámat :D Lehet a kérdezőnek akármilyen ipone-ja a barátokat nem pótolja és azt a kis magányt sem amire mindenkinek szüksége van.

2015. dec. 8. 17:02
 12/27 anonim ***** válasza:
82%

Azt remélem tudod, hogy a szkizoaffektív zavar az esetek nagy részében kórházi, pszichiátriai kezelésre szorul? Tehát egyrészt nem a pszichológus az illetékes, másrészt a betegség ki kellene, hogy hasson az egész életedre, kizárt, hogy a szüleid ne kezeltetnék.

Ha meg igen, akkor lehet szólni a gyermekvédelmisnek.

2015. dec. 8. 17:02
 13/27 anonim ***** válasza:
97%
Milyen suliba jársz, hogy ilyen jo ösztöndijat kapsz 16 évesen?
2015. dec. 8. 18:16
 14/27 anonim ***** válasza:
89%
Ne az öcsédet hibáztasd hogy ilyen hanem a hülye szüleidet, hogy nem tudnak gyereket nevelni.
2015. dec. 8. 18:20
 15/27 A kérdező kommentje:

Jendrassik - Veszprém.

Hiányszakmát tanulok. 5-ös vagyok, 30.000-ret kapok havi.

2015. dec. 8. 19:19
 16/27 anonim ***** válasza:
95%

20 ezer Ft egy kulcsmásolás??? Na ne... Párszáz, max. 1-2 ezer Ft.

Járj az iskolai pszichológushoz, ha úgy érzed, hogy szükséges. A depresszió komoly betegség, az viszont (ha neked tényleg az lenne, bár nem hiszem...) pszichiáterre tartozik. Oda is lehet TB alapon járni, nem csak magánrendelésre.

Amúgy meg menj 16 óra után fagyizni, hamburgerezni, vagy vidd magaddal a tesódat is.

Nyilván nem a te dolgod kéne hogy legyen, hogy mindig rá vigyázz, de hát ha ez van, nem tudsz mit tenni.

Még 2 év, és felnőtt leszel. Elmész dolgozni, és elköltözhetsz, ha akarsz.

2015. dec. 8. 19:20
 17/27 anonim ***** válasza:
77%
Ilyen pszichés betegséggel, ne csodálkozz, hogy nem engednek el egyedül.
2015. dec. 8. 19:35
 18/27 anonim ***** válasza:
70%

a vègèn mèg kiderül, hogy nem te vigyázol a hugira,hanem ő vigyáz rád:D

na viccet fèlre ,gondolom netről diagnosztizáltad magad. ha valóban gond van,fordulj szakemberhez. de gondolom csak a tipikus kamasz rinya,ès egy jól hangzó betegsèg nèvvel takarózol.

kicsit lègy önállóbb,menj el egyedül fodrászhoz,próbáld önálloan intèzni az ügyeid..addig ne csodálkozz,hogy nem vesznek komolyan,amíg annyi önálló akaratod van,mint egy szobanövènynek.

2015. dec. 8. 19:52
 19/27 anonim ***** válasza:
86%

Persze 19: 35- ös ilyen pszichés betegséggel ne csodálkozzon, hogy nem engedik el egyedül, de érdekes ahhoz azért elég "normálisnak" tartják ,hogy a testvérére vigyázzon folyton és,hogy ne kelljen orvosi segítséget kapnia.

A szülei felelőtlenek, kozmetikus és fodrász helyett orvoshoz kéne vinniük a gyereket ,nem ,mint egy foglyot sehova se engedni. Szerintem beszélj az iskolapszichológussal,hogy beszéljen a szüleiddel,beszélje rá őket,hogy vigyenek el,talán ő meggyőzi őket.

2015. dec. 8. 19:55
 20/27 anonim ***** válasza:
89%
Most neten megnéztem, valóban van kulcsmásolás 18 ezerért, chip-es kulcs.
2015. dec. 8. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!