Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan igazságos ez szerintetek?

Hogyan igazságos ez szerintetek?

Figyelt kérdés

Sajnos apukám meghalt. Négyen lennénk az " örökösök" Igazából vagyona nem volt, mert elég szegényes életvitelt folytatott, anyámmal már évek óta nem lakik együtt.

Hamvasztottuk 180 ezer forint volt. Én fizettem ki,de nővérem nevén van a számla. Ezzel ő intézni akar valami " temetési segély " címen valamit, hogy legalább " visszakapjak a pénzemből, anyámék nem szálltak be mert nekik erre " nincs pénze" ( őszintén egy temetésre kinek van?)

Nekem ez a pénz a megtakarításomból, ment.

Nővérem azt mondja, hogyha a teljes összeget megkapja akkor a felét oda adja.

Oké... De ha már én fizettem az összeset akkor nem nekem járna a teljes? Mert én -90 ezerben leszek ő meg + 90 ezret kap a " semmire" lényegében mintha nyert volna a lottón.

Én érzem úgy, hogy kicsit nyerészkedni akar ezen?

Mert ha ő is alapból ugye bele adott volna a 180 ezer forintba valamennyit akkor persze vigye a saját önerejét.

Annyit még tudni kell, hogy szegény körülmênyek között él.

Én látom csak bele azt a dolgokba, hogy ő pénzt akar szerezni?

2020. júl. 25. 10:33
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
32%
90 ezret fizetnek nálatok temetési segélyre az önkormányzatnál? akkor elég jó helyen élhetsz. Nálunk kb. 20 körül van..a másik 2 örökös hol van a történetből?
2020. júl. 25. 10:44
 2/23 anonim ***** válasza:
44%
Lehetne igazság abban, amit gondolsz. Viszont ha a nővéred így vagy úgy ki tudja majd neked fizetni a részét, akkor még így is jobban jársz, mintha a teljes költség a tiéd lenne.
2020. júl. 25. 10:47
 3/23 anonim ***** válasza:
91%
Hát igen, arra meg ne is nagyon számíts, hogy az egész összeg visszajön. A temetési segély, nem teljes költségtérítés, hanem csak valamennyi hozzájárulás.
2020. júl. 25. 10:50
 4/23 anonim ***** válasza:
71%
"Én fizettem ki,de nővérem nevén van a számla" - nincs több kérdésem:(
2020. júl. 25. 10:57
 5/23 anonim ***** válasza:
58%

nekem 30 ezer segélyt fizetett a munkahely.

és nektek négyőtöknek kell kifizetni. (180 000-segély)/4 fejenként

2020. júl. 25. 11:05
 6/23 anonim ***** válasza:
1, nem biztos, hogy önkorm. Munkáltató bármennyit adhat adómentesen.
2020. júl. 25. 11:06
 7/23 anonim ***** válasza:

vagy: 180000/4, azaz 45 ezer, és a nővérnek a segély összegével kevesebbet kell fizetni.

de erre bárki örökös hivatkozhatna, hogy ő is elkérethette volna a számlát, ő is igényelhette volna a segélyt, és akkor ő lenne beljebb..

2020. júl. 25. 11:13
 8/23 anonim ***** válasza:
83%

"Én fizettem ki,de nővérem nevén van a számla"

Ezt nem kellett volna. Most már teljesen ki vagy szolgáltatva a nyerészkedő nővérednek.

A normális az lenne, ha a temetési segély teljes összegét odaadná neked. Ezt levonnátok a temetés költségéből. A megmaradt összeget elosztanátok néggyel, ez lenne az egy örökösre jutó költség. Ezt az összeget ki kéne fizetnie számodra a nővérednek és a két másik örökösnek is.

(Megj.: ha a négy örökös nem egyenlő arányban örököl, akkor nem négy egyenlő részre kell osztani a költséget, hanem az öröklések arányában.)

2020. júl. 25. 11:17
 9/23 anonim ***** válasza:
89%
Legközelebb nem fizetsz ki olyan számlát ami nem a te neveden van.. Édesapád miatt részvétem, de legalább majd a hagyatékin figyelj rá oda alaposan mit írsz alá meg mit nem
2020. júl. 25. 11:18
 10/23 anonim ***** válasza:
8%
Kétszer ad, aki gyorsan ad.
2020. júl. 25. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!