Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan igazságos ez szerintetek?

Hogyan igazságos ez szerintetek?

Figyelt kérdés

Sajnos apukám meghalt. Négyen lennénk az " örökösök" Igazából vagyona nem volt, mert elég szegényes életvitelt folytatott, anyámmal már évek óta nem lakik együtt.

Hamvasztottuk 180 ezer forint volt. Én fizettem ki,de nővérem nevén van a számla. Ezzel ő intézni akar valami " temetési segély " címen valamit, hogy legalább " visszakapjak a pénzemből, anyámék nem szálltak be mert nekik erre " nincs pénze" ( őszintén egy temetésre kinek van?)

Nekem ez a pénz a megtakarításomból, ment.

Nővérem azt mondja, hogyha a teljes összeget megkapja akkor a felét oda adja.

Oké... De ha már én fizettem az összeset akkor nem nekem járna a teljes? Mert én -90 ezerben leszek ő meg + 90 ezret kap a " semmire" lényegében mintha nyert volna a lottón.

Én érzem úgy, hogy kicsit nyerészkedni akar ezen?

Mert ha ő is alapból ugye bele adott volna a 180 ezer forintba valamennyit akkor persze vigye a saját önerejét.

Annyit még tudni kell, hogy szegény körülmênyek között él.

Én látom csak bele azt a dolgokba, hogy ő pénzt akar szerezni?

2020. júl. 25. 10:33
1 2 3
 21/23 kovpet ***** válasza:
69%
Akkor jogilag lehetne lépni, de ennyi pénzért nem biztos, hogy érdemes. A távolság is sok meg ha megítélik, sincs miből kifizetniük. Én hagynám. De ha kap segélyt, azt azért teljesen elkérném tőle, ne nyerészkedjen már, ha már nem fizetett.
2020. júl. 25. 12:51
 22/23 A kérdező kommentje:

21-es én is így gondolom.

Xarok én mindenre hagyatékról lemondok, nekem nincs kedvem , időm, energiám " ezekkel" egy levegőt szívni.

Elfogom kérni, mert nem igazságos, azért zsebbe nyúlós volt nekem is a dolog, mert ha én nem vagyok takarékos akkor vajon mi lett volna apámmal...

Úgy mondták neki, hogy az összegnek kb a 60%a. Igyekszem nyílván elkérni azt az összeget amit kap.

Csak dühös vagyok, rosszul esik, bánt a dolog és szomorú vagyok, hogy engem folyton pénztárcának meg ATM-nek nézz mindenki.

2020. júl. 25. 12:55
 23/23 kovpet ***** válasza:
78%

Nem csodálom, hogy dühös vagy, én is az lennék.

Szégyen, hogy így viselkednek veled, de ez nem a te szégyened, hanem az övék.

2020. júl. 25. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!