Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Demens, vagy emlékezetproblémá...

Demens, vagy emlékezetproblémás idős rokont hogy tudtok kezelni?

Figyelt kérdés

Már az összes idegszálamnak annyi, elfelejtenek 10 perccel korábbi dolgokat, tagadnak, tévesen emlékeznek, arra hogy csináltam valamit, holott ott sem voltam, és teljesen sziklaszilárdan állítják, nem tudomást véve arról, hogy öregek és ez már milliószor előfordult, még dühösek is lesznek, hogy meghazudtolják őket, és neki is támadnak szavakkal az embernek.

Nem csak nekem, minden rokonnak, de engem kifejezetten frusztrál, mert ha történik valami, azt hiszik én ugrottam be(mert én ugrok be a legtöbbször évek óta), és elviszem a kulcsukat, viszek el pénzt, vittem kaját, vagy épp azt felejtik el, hogy én vittem oda ezt vagy azt és összekeverik mással, vagy amit vittem azt hiszik mástól kapták és nekem akarják adni..

Komolyan, tiszta őrület, nem tudom hogy lehet ezt ép ésszel felfogni, és rendesen nekitámadnak az embernek, hogy "jajj hát xy már megint elvitte a kulcsot és újat kell csinálni, folyton ide járkálsz, nyugodtan bevallhatod".. Aztán vagy meglesz a kulcs, vagy nem(nagyon nagy kert). Most épp meggyőződésük, hogy elvittem 2000ftot és terjesztik mindenkinek. Tudom, hogy már jobb nem lesz, meg szegények öregek, meg mittudomén, de nem bírom a meghazudtolást, és érdekes, hogy általában én jövök ki ebből rosszul, másról azt feltétlezik, hogy ő viszi a sok jó holmit, pénzt, élelmet, hasznos cuccokat, én meg a szemét, kidobnivaló dolgot, pénzt meg fontos dolgokat meg elviszek, mikor pont fordítva van.

Ha nem lettek volna normális nagyszülők, már rég hagynám őket vénségükre egyedül a fene nagy rosszindulatukkal, de valahol tudom, hogy nem tehetnek róla. Olyan szinten ki van esve náluk minden, hogy egyiket elvitték kórházba, elköszöntünk, együtt csomagoltunk neki, erre a másik azt hitte hazajött, csak a városba ment, de beugrott ebédre, meg minden.. De annyira még nem vészes, hogy pl ne tudnál valami általános dologról beszélni velük, csak a memóriájuknak annyi.

2021. jan. 9. 11:30
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
84%

Erdélyi nénik 300 ezer/hó vállaják, ők a legolcsóbbak és nem szakképzettek. Plusz rezsi és ennivaló. Ehhez még jön a gyógyszer, a pelenka, esetleg a szobavécé és a speckó ágy. Nem kifizethető. Az állam pedig csúnyán kiszállt az idősgondozásból. Intézet alig, hosszú sorok. Ápolási díj 28 000 havonta, és aki ezt vállalja, megnézheti magát, hogy jut vissza évek múlva a munkaerőpiacra

Sz*r ügy, szó szerint és képletesen is..

2021. jan. 9. 14:34
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi is "erdélyi nénikkel" oldottuk meg évekkel ezelőtt. Késő ötvenes testvérpár váltotta egymást 4 hetente. A pénzt rá a családból többen dobtuk össze, ill. ki miben tudott, besegített (pl. mikor kora hajnalban érkezett a váltás a Népligetbe, ki kellett menni elé kocsival, ilyen extrák is előfordultak.) De mindent megért, hogy még jó másfél évet otthon maradhatott, és nem kellett otthonba mennie. Végül a saját környezetében halhatott meg.
2021. jan. 9. 18:13
 23/28 anonim ***** válasza:
33%

Megnézem azt, mikor fogják tudni intézetbe adni! Az összes, ÖSSZES intézmény tele van, kilométeres várólistákkal. Meg lehet próbálni, nem azt mondom, de ne számítsanak rá, hogy be fogják venni.

Fel lehet kérni bejárós ápolót, de ő csak azért lesz vele, mert jó pénzt kap érte, bánásmódot ne várj tőlük. Arra is számíts, hogy negyed-fél évente cserélgetni kell majd az ápolókat, mert egy idő után nekik is ki lesz a hócipőjük.

Sajnos ez a magyar valóság, de igazság szerint az emberek is tesznek érte, hogy ilyenek legyenek az öreg éveik. Tessék kimenni a nyugati országokba és körülnézni! 70-80 éves öregemberek futnak, sportolnak aktívan. Ők tudják hogyan kell egészségesen élni, a magyarok nem.

2021. jan. 9. 23:10
 24/28 anonim ***** válasza:
93%
Utolso, probaljal mar meg egy fel elet kemeny fizikai munka utan ( mert bizony a mai idosek nagy resze nem biztos, hogy a kenyelmes legkondis irodaban ucsorgott, mint manapsag sokan peldaul) a havi 80-120 ezres nyugdijadbol egeszseges elni es etkezni, netan meg sportolni, nyaralni is idosebb korodban. Nyugaton persze, hogy egeszsegesebbek, mert van penzuk es idejuk erre, plusz megfelelo orvosi ellatast is kapnak.
2021. jan. 9. 23:21
 25/28 anonim ***** válasza:
84%
Az orvosi ellátás egy másik dolog. Tény, hogy tőlünk nyugatabbra jobb az orvosi ellátás, de a nálunk annyira nagyon tipikus időskori mozgásszervi problémákkal ott sem tudnak mit kezdeni. Ha elkopik a porc, akkor az elkopik, nem lehet helyettesíteni csak implantátummal. Itt jön képbe az, hogy a magyar ember nemhogy idős korában, még előtte sem foglalkozik az egészségével. Kimenni futni egy kört vagy pár órát sétálni a közelben túra jelleggel azért ne mondja nekem senki, hogy ez milliós mulatság. Mellesleg az aktív éveiben még pénze is lenne rá, ha már felhoztad a nyugdíjat. És így persze, hogy nyugdíjas korára úgy lerobban, hogy felkelni sem tud az ágyból.
2021. jan. 10. 02:36
 26/28 anonim ***** válasza:
30%

Jaj, 24-es hagyjuk már ezt a dumát, nem csak azok vannak ilyen állapotban, akik egész életükben fizikai munkát végeztek, hanem a többi is.

A mai 60+-os generáció számára az egészséges életmód egyszerűen ismeretlen fogalom, nem is érdekelte őket sose, mert a magyar emberek tényleg ilyenek, tisztelet a kivételnek. Eszik a moslék kaját, ülnek a tévé előtt ês csodálkoznak, hogy 50 évesen már le vannak robbanva.

Na meg nem nyugdíjaskorban kell elkezdeni egészségesebben élni, de egyébként meg a mai nyugdíjasok nagy részének van lakása, szóval havi 120-ból még az egészséges kajáknak is bele kellene férnie.

2021. jan. 10. 10:13
 27/28 anonim ***** válasza:
54%
Nálunk mindegyik öreg vedelt és cigizett, úgyhogy 60 fölött vége volt mindenki, ott meg még demencia jelei nem voltak, ellátták magukat. Szerencsére. Borzasztóan tönkre tudja tenni a gyerekek és unokák életét a demens kiöregedett családtag és 1-2 kivételtől eltekintve, ahogy a fentebbi is írta, saját maguknak csinálták és gyakorlatilag kibsznak a gyerekeikkel is.
2021. jan. 10. 14:29
 28/28 A kérdező kommentje:
27es, nem akarok szemét lenni, de ez a korai halál “genetika”, ők napi 2 dobozzal szívnak barna cigit 16 éves koruk óta és “fiatalon”(felnőttként) rengeteget ittak éveken át. Aztán semmi rák, se máj, se tüdőgond, és itt szívják negyedóránként a szál cigit 85 felett, illetve a papa roppant testes.
2021. jan. 10. 14:53
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!