Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit csináljak a mamámmal,...

Mit csináljak a mamámmal, olyan mintha valami játékot űzne velem?

Figyelt kérdés
Nemrég halt meg a nárcisztikus férje, aki teljesen leuralta a családot, de ő Istenként nézett fel rá. Azt hittem kitisztul a feje szép lassan, de egyre borzasztóbb, lassan teljesen olyanná válik, mint amilyen a férje volt. Elnyom másokat, folyamatosan kritizál mindenkit és mindent, ő a tökéletes, mindenki más a nyomába sem ér, folyamatosan ítélkezik. Egyfolytában litániákat zeng, komolyan fél órákat képes szövegelni, de meg nem kérdezi hogy vagyok, ha mégis megkérdezi, akkor gyorsan közbevág amikor elkezdeném mesélni, és folytatja a saját hülyeségét, amit már vagy háromszor elmesélt már. Ha mégis mesélek valamit, vagy nem érdekli, újra magára tereli a szót, vagy ha mégis, akkor ilyen lekicsinylően válaszol, meg érezteti hogy ő a tuti. Egyre durvább, már minden alkalommal egyre rosszabbul érzem magam mellette, teljesen elveszi az önbizalmam, és kiszívja az energiámat hogy ennyi mindent meg kell hallgatni újra és újra, unalmas, egyet sem értek vele az esetek többségében, sőt felháborít a viselkedése. Másokkal is ezt csinálja, felhív mindenkit, órákat beszél, mások felől alig kérdez, úgy csinál mintha nagyon szeretné az illetőt, de amint leteszi a telefont, már jön a cikizés, meg leszólogatás, ítélkezés, és hogy bezzeg ő mennyivel jobb! Most hogy meghalt a férje, fennhangon szidja annak gyerekeit, fröcsög róluk mindenféle csipcsup dolog miatt. Miközben a szemükben kedves, amint elmennek meg olyan visszataszítóan beszél róluk, hogy rosszul vagyok. Eddig is hallottam h ez meg az nem tetszik neki, de amíg élt a férje, visszafogta magát. Én nagyon kedvelem a néhai férje gyerekeit, tök jófejek, és szerintem tök pozitív hogy néha látogatják a mamámat. Mamám egyedül él, és ezért mindenki, én is sajnálom őt. Tudom, hogy egyre idősödik, és azért is ilyen, próbálok türelmes lenni, de annyiszor a lelkembe gázolt egész életemben, durván elárult, stb, úgy érzem nagyon rossz hatással van rám ha ápolom vele a kapcsolatot. Mindezek ellenére egyébként szeretem őt, ő az egyetlen mamám, olyan kicsi a család, így se tartjuk a kapcsolatot a fél családdal, és akárhányszor elhatározom hogy egy jó darabig távol tartom magam tőle, valahogy visszafurakidik, kedveskedik, és hiányozni kezd, aztán kezdődik az egész előlröl.
2020. dec. 1. 14:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Ne találkozzatok többet.
2020. dec. 1. 14:28
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a "kötelező alkalmakon" kívül kerüld.
2020. dec. 1. 14:46
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Az a baj hogy már nem lehet nagyon mit csinálni az ilyen típusú öregekkel. A gyerekeket kell olyanra nevelni, úgy foglalkozni velük hogy ők majd ne legyenek ilyenek.
2020. dec. 1. 15:05
 4/12 anonim ***** válasza:
Szenvedett egy életen át a férjétől, közbe O is az.
2020. dec. 1. 15:37
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Az eddigi elnyomás, most megszünt, és akarva, akaratlanul ő maga is ilyenné vált.

Tudna változni, (ugyanis még élt a párja, másmilyen volt) de már nem fog, nem is akar.

Hanyagold, aztán csá. Ne lelkizz rajta.

2020. dec. 1. 15:59
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

"annyiszor a lelkembe gázolt egész életemben, durván elárult, stb, úgy érzem nagyon rossz hatással van rám ha ápolom vele a kapcsolatot"

Hát ne ápold azt a kapcsolatot.

2020. dec. 1. 16:12
 7/12 anonim ***** válasza:
80%

Mért kell valakit sajnálni azért, mert egyedül él?

Én világéletemben egyedül éltem, sose sajnált érte senki.

2020. dec. 1. 16:14
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem próbáld meg kívülállóként elolvasni amit írtál. "annyiszor a lelkembe gázolt egész életemben, durván elárult, stb, úgy érzem nagyon rossz hatással van rám ha ápolom vele a kapcsolatot", Ennek ellenére te szereted.

Ha szeretsz valakit nem lehet csakúgy nem szeretni. De fel kell ismerni amikor ez a szeretet csak egyoldalú. Te szeretnél egy nagymamát aki sohasem lesz olyan amit te szeretnél. Ha csak te szereted és ő téged nem azzal nem lehet mit csinálni.

2020. dec. 1. 16:38
 9/12 anonim ***** válasza:
65%
Anyósom dettó.
2020. dec. 1. 17:00
 10/12 anonim ***** válasza:
Kedves Kerdezo! Ezt akar en magam is irtam! Tipikisan az a helyzet, mikor az ember azt hiszi egyedul van ezzel a problemaval, es kiderul sokan Jrnak a cipojeben...nekem is ilyen a nagymamam, ha nem rosszabb...en is ugyanigy jartam a koroket, mignem mar 3-4 alkalommal becsapott, atvert, vagy pl.probalt keresztbe tenni mindenzt artatlanul..A tenyeket kell nezni, es akkor jossz ra, hogyan is alltok.Mit teszel te? Mit tett o? Ne azt nezd hogy mit mond! Es Te magadnak Te legyel az elso! Fiatal eletedet ne hagys tonkre tenni, merr lehet azt gondolod csak hallgatod a mondokajat, de az igenis hatassal lehet rad es arthat neked! Egyebkent valoban nincs ilyen, csak a mesebe hogy valaki egy szemet mellett marad 50 evig es o az artatlan baranyka....nem igaz, o is ugyanolyan...zsak a foltjat..egy jo ember nem tud 50 evet egy gonosszal lehuzni, vagy akarmennyit...
2020. dec. 1. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!