Hogyan miröl lehet egy strokos emberel beszélgetni , szorakoztatni,hogy jol éreze magát ?
mesélj neki magadról. mit tanulsz/dolgozol, merre jártál, mit ettél aznap.
kérdezd meg, hogy olvassál-e neki (pl. újság), szeretne-e zenét hallgatni (50-es, 60-as évek slágerei..), főzzél-e neki pudingot. vagy csak ülj mellette csendesen...
Nemrég találtam más szakmai anyag keresése kapcsán egy jól összeállítottnak tűnő (!! nem olvastam végig) pdf-et demens idősek szórakoztatása, foglalkoztatása volt a tárgya.
Nem tudom milyen állapotban van a rokonod, mennyire tudtok oda - vissza kommunikálni, ez azért nagyon nem mindegy a lehetőségek szempontjából.
Tudom, hogy a stroke nem demencia, de hasonló tünetek is lehetnek, illetve átfedés is attól függően, mely területet érintette az agyban.
Ha szeretnéd, szívesen átküldöm a jövő hét folyamán.
Írj priviben egy emailcímet, ha kéred.
Jobbulást a mamának! Látogasd meg annyiszor, ahányszor csak tudod.Ez a legfontosabb, ennek biztosan nagyon fog örülni.Vigyél régi családi képeket, nézegessétek együtt . Beszélj vele arról, amit szeretett csinálni.
Ha nem tud válaszolni vagy nem érthető, amit mond, akkor hallgassátok a kedvenc zenéit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!