Mit tettetek volna a helyemben? Meggyőződésem, hogy jól döntöttem, de sokan nem így gondolják.
Sziasztok!
Nagymamám ma közölte velem, hogy van egy plusz lakásuk, amit a nevemre iratnának és nekem ajándékoznának. Tudni kell, hogy anno a testvérem meg akarta tőlük venni (vett volna fel hitelt), de közölték a nagyszüleim, hogy nem akarják neki eladni, mert továbbadna rajta több pénzért és nem szeretnék, hogy jól járjon ennyire (ezt nekem mondták).
Most meg eltelik 3 év és mondja, hogy nekem odaadják, de ne szóljak a testvéremnek.
Nem értem mi bajuk van vele, okuk nincs az utálatra. Dolgozik rendesen, van felesége, teljesen jó embernek tartom, látogatja is őket, segít is. Épül a saját házuk, sosem kért(ünk) egy fillért sem tőlük, mi is önerőből meg hitelből építettük fel a házat.
Nem az a fajta ember vagyok (sajnos/nem sajnos), aki meg tudja magát játszani, tisztában vagyok vele, hogy világ életükben én voltam a kedvencük, bár nem tudom miért, mert tesóm sokkal kedvesebb volt nálam mindig is.
Szóval közöltem a mamával, hogy köszönöm, de ilyen feltételekkel (neki nem jár belőle semmi) nekem nem kell a lakás, egyrészt nincs rá szükségem, másrészt nem vagyok egy hátbaszúrós szar ember és anyukámon kívül a tesóm az a szűk családban, akiben megbízom és akivel sosem vágnánk át egymást.
Azóta azt hallgatom barátoktól, hogy mekkora hülye voltam, meg elestem jópár milliótól, meg hogy mekkora mázlim van, hogy nekem nem kell a pénz. De, kell, nem vagyok milliomos, de ilyen áron nem kell. Akkor rohadjon rájuk, adják el, éljék fel a pénzt, de legalább tudok reggel a tükörbe nézni és megmarad a gerincem.
Arról nem is beszélve, hogy súlyos árat kellett volna fizetnem az "ingyen" lakásért, én lettem volna az ügyeletes csicska.
Szóval összességében szerintem jól döntöttem, de akkor is kapom az ívet az ismerősöktől...
Ti hogy döntöttetek volna a helyemben?
Ha az az ara hogy te legyel az ugyeletes csicska akkor nem kene.
Ha nem lenne ilyen ara, akkor elfogadtam volna es elfelezem a testveremmel titokban.
Nagyiek meg ugyis felfordulnak nem sokara.
Hanyas ez a favoritizmus!
Csak az a kérdés, hogy ez a becsicskulás esetleg benne lesz egy szerződésben, tehát ügyvéd által le lesz papíron a, hogy mindig ugrani kell a nagynak, vagy csak szóban állapodnak meg. Persze a csak a második, akkor is illik néha ránézni, és ha esetleg úgy adódik, akkor segíteni neki. Ezt gondolom a kérdező is így látja, mert nem egy rossz embernek tűnik.
Összefoglalva, ha nem köt semmi ahhoz, hogy ügyeletes csicska legyél, akkor fogadd el, és akkor segíts, amikor te ráérsz, vagy indokolt. De egy pohár víz miatt ne ülj buszra, mert a mama nem akar a konyháig kimenni.
Ez inkabb ugy nezne ki szerintem, hogy beleirjak vegrendeletbe.
Ha meg egy ido utan nem ugrik eleget, akkor kiveszik belole es elotte hiaba ugralt.
Legalabbis okosabb oregek igy csinaljak... 🤔
Nekem nem szimpi, szal bocsanat de inkabb tovabblepnek nagyi.
Kulso szemmel total bunkoknak tunnek.
Csori tesod.
Mondjuk ha alapbol ramirjak, akkor johet, ha nincs szerzodes a csicskassagrol.
Tesommal meg megosztanam a lovet.
Nagyszuleimre meg ra se szarnek. Ilyen embereket...
Sem én, sem a tesóm nem vagyunk rászorulva a plusz lakásra. Nyilván nem jönne rosszul a pénz, de minden áron nem kell. Neki sem és nekem sem.
Végigvettük a lehetőségeket és valószínű az lenne, hogy valami eltartási szerződés félét szeretnének kötni velem a lakásért cserébe, az viszont az egyenlő lenne a rabszolgamunkával és azzal, hogy kicsinálnák az idegrendszerem.
Így is folyamatosan próbálnak (próbáltak) minket ugráltatni, terrorizálni, érzelmileg zsarolni.
Igazából soha semmit nem akartak adni ingyen vagy ajándékba, ők tipikusan azok az emberek, akiktől semmit nem szabad elfogadni, mert annak súlyos ára van utána.
Mondtam tesómnak, hogy ha benne van elfogadom a lakást és felezünk, de azt mondta ne legyek hülye, nem ér annyit az a pénz, hogy utána meg idegbeteg legyek.
"Igazából soha semmit nem akartak adni ingyen vagy ajándékba, ők tipikusan azok az emberek, akiktől semmit nem szabad elfogadni, mert annak súlyos ára van utána."
akkor ez nem is kérdés, NEM szabad elfogadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!