Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tettetek volna a helyemben...

Mit tettetek volna a helyemben? Meggyőződésem, hogy jól döntöttem, de sokan nem így gondolják.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagymamám ma közölte velem, hogy van egy plusz lakásuk, amit a nevemre iratnának és nekem ajándékoznának. Tudni kell, hogy anno a testvérem meg akarta tőlük venni (vett volna fel hitelt), de közölték a nagyszüleim, hogy nem akarják neki eladni, mert továbbadna rajta több pénzért és nem szeretnék, hogy jól járjon ennyire (ezt nekem mondták).

Most meg eltelik 3 év és mondja, hogy nekem odaadják, de ne szóljak a testvéremnek.

Nem értem mi bajuk van vele, okuk nincs az utálatra. Dolgozik rendesen, van felesége, teljesen jó embernek tartom, látogatja is őket, segít is. Épül a saját házuk, sosem kért(ünk) egy fillért sem tőlük, mi is önerőből meg hitelből építettük fel a házat.

Nem az a fajta ember vagyok (sajnos/nem sajnos), aki meg tudja magát játszani, tisztában vagyok vele, hogy világ életükben én voltam a kedvencük, bár nem tudom miért, mert tesóm sokkal kedvesebb volt nálam mindig is.

Szóval közöltem a mamával, hogy köszönöm, de ilyen feltételekkel (neki nem jár belőle semmi) nekem nem kell a lakás, egyrészt nincs rá szükségem, másrészt nem vagyok egy hátbaszúrós szar ember és anyukámon kívül a tesóm az a szűk családban, akiben megbízom és akivel sosem vágnánk át egymást.

Azóta azt hallgatom barátoktól, hogy mekkora hülye voltam, meg elestem jópár milliótól, meg hogy mekkora mázlim van, hogy nekem nem kell a pénz. De, kell, nem vagyok milliomos, de ilyen áron nem kell. Akkor rohadjon rájuk, adják el, éljék fel a pénzt, de legalább tudok reggel a tükörbe nézni és megmarad a gerincem.

Arról nem is beszélve, hogy súlyos árat kellett volna fizetnem az "ingyen" lakásért, én lettem volna az ügyeletes csicska.

Szóval összességében szerintem jól döntöttem, de akkor is kapom az ívet az ismerősöktől...

Ti hogy döntöttetek volna a helyemben?

2020. okt. 16. 12:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
87%
Csináld azt, ami miatt ilyen sunyi módon kiakarták hagyni a tesódat. Fogadd el, aztán eladod, vagy ahogy ők mondták, tovább adsz rajta, aztán a pénzt meg elfelezed.
2020. okt. 16. 13:22
 12/27 anonim ***** válasza:
40%
A nagyszüleidnek joguk van annak ajándékozni a tulajdonukat akinek akarják. A való életben nem mindenki rózsaszín szemüvegen keresztül látja a világot, a jószándék sokszor a jótevőnek okoz a legtöbb bajt. A tesód csak a nagyszülőkre sértődhetett volna meg esetleg.
2020. okt. 16. 13:44
 13/27 anonim ***** válasza:
90%
szerintem nagyon helyesen jártál el, hogy nem fogadtad el így a felajánlott lakást. bármenyit is ér egy lakás, nem tudnám a testvéremet átverni vagy kihagyni valamiből. a lelki békém többet ér.
2020. okt. 16. 13:45
 14/27 A kérdező kommentje:
Ezt még alaposan át kell gondolnom, mert abban igazatok van, hogy anyagi szempontból mindenképp érdemes lenne elfogadni, meglátom a tesómmal mit tudok megbeszélni.
2020. okt. 16. 13:46
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jól döntöttél. Ha feltételeket szabnak, az már eleve gáz, nem ajándék. A barátaid nincsenek a helyedben.

Szerintem nagyon korrekt ember és jó testvér vagy.

2020. okt. 16. 15:33
 16/27 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező: Te hülye vagy!!

Tisztelet azért, hogy szereted a tesódat,de gondolkozz...

Elfogadod, amint megkapod papíron a lakást egyből szólsz tesónak és eladáskor neki adod a lakás árának felét.

Így viszont oké, hogy büszkén megtagadtad a lakást,de ezzel együtt a tesód is elesett a pénz lehetőségétől.

Jó tesó vagy,de a taktikai érzéked egyenlő a nullával, túl becsületes/naív ember vagy.

2020. okt. 16. 16:08
 17/27 anonim ***** válasza:
92%

Én csak abban az esetben fogadnám el, ha nem lenne hol laknom.

De ahogy olvasom, neked és a testvérednek is van háza.

A pénz mindig jól jön, de ahogy írod:

"Arról nem is beszélve, hogy súlyos árat kellett volna fizetnem az "ingyen" lakásért, én lettem volna az ügyeletes csicska."

Ez nekem biztos nem férne az életembe, mert rengeteg mindent megtesz az ember a szeretteiért, de ehhez az kell, hogy szeresse őket.

Te egyértelműen utálod a nagyszüleidet, így ez elvállalhatatlan!

2020. okt. 16. 19:34
 18/27 anonim ***** válasza:
22%
Ha en se szeretnem a nagyszuleim, akkor ugyanigy dontottem volna.
2020. okt. 16. 20:41
 19/27 anonim ***** válasza:
42%

Én azokat nem értem akik nem fogadnák el az adósságmentes lakást. Ha már szemetek a nagyszülők akkor "nekem jár" alapon elfogadnám és utána megosztanám a tesóval...

mindig a jó fiúk szívnak, mert túl rendesek, aztán jön az önsajnáltatás, hogy "de én mindig jól viselkedtem miért xy kapja a jót ha..."

Megsúgom azért mert xy pofátlanabb, merészebb és ezrét mindig jobban fog járni, míg a rendes/jóhiszemű emberek túl rendesek és ezért hagyják a jó lehetőségeket elveszni. Aztán azzal áltatják magukat, hogy de legalább bele tudok nézni a tükörbe.

2020. okt. 16. 22:44
 20/27 anonim ***** válasza:
66%
ahogy a 9. irta "Elfogadod a lakást és a felét a tesódra írod, ÉS hallgattok erről." és NEM ugrálsz nekik, nen csicskulsz be. ennyi.
2020. okt. 17. 00:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!