Túlzott igényeim vannak a nagyszülők felé?
Két nyugdíjas nagymama van a családban, nálunk 3 gyerek, 2 iskolás, meg egy 2 éves. Sajnos a hétvégén eltört a lábam, 6 hét gipsz. Soha nem szoktam segítséget kérni, mindent kihordok lábon, vagy megoldjuk a férjemmel, de ez most nem az a kategória. A férjem sokat dolgozik, reggel elviszi a gyrekekeket suliba, de én most nem tudok vezetni és 6 km, tehát még gyalogosan sem teljesíthető. Eszükbe nem jut, hogy bármire is szüksége van az ember lányának. Se anyósomnak, se a saját anyukámnak... Elmondják szépen telefonon, hogy pihentessem, stb. Óvatosan feldobtam, hogy most talán ránk férne kis segítség, de elkezdtek a borogatásról hadoválni...
Akkor most én vagyok megint a hülye? Meg a túlzott elvárások a most kibontakozó, végre saját életüket élő nagyszülők felé?
Tudom, magamnak (meg a férjemnek) szültem, de akkor is ezt nehezen tudom megérteni.
A nagyszülökröl semmit nem írtál, dolgnak vagy nyugdíjasok, milyen messze laknak, van-e autójuk, stb - de ha nem igazán ajánlották fel, hogy a gyerekeket hozzák-viszik, akkor másként kell megoldani.
A nagyszülök nem feltétlen tudják megoldani, vagy más kötelezettségük van, de elvárni nem is lehet tölük, legfeljebb megkérni öket.
Próbáld meg még egyszer nyíltan megkérni őket (nem óvatosan utalgatva), hogy amíg fekvőgipszed van, segítsenek elhozni a gyerekeket ha megoldható. Egy nyílt kérésnek kevesen tudnak nemet mondani, az utalgatást viszont könnyű "véletlenül" elérteni és figyelmen kívül hagyni.
Aztán ha mégis visszautasítanak a gyerekek elhozásában kérd egy iskolai osztálytárs szülőjének segítségét, ovisodnál szintén. Legközelebb majd te segítesz nekik. De remélem nem lesz rá szükség.
Nem messze laknak, nem dolgoznak, van kocsi, jogsi.
Az óvatosan feldobtam nálam annyi, hogy mondtam, hogy nem tudom a gyerekeket hazahozni suliból, mert nincs lábam, amivel a kuplungot nyomjam... Tudnál segíteni? Trallala, borogasd, ne hagyd lógatva... Megoldom, persze, muszáj. Csak értetlenkedek...
Akkor marad az ismerős anyukák segítségében való bízás.
Elég kiábrándító azért, hogy ennyire nem tudsz a segítségükre támaszkodni, pedig most tényleg szükség volna rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!