Mit tegyek, hogy megbízzon bennem?
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok, ki mit gondol erről, meg jól is esik kibeszélni magamból.
65 éves férfi vagyok, és egy éve született meg az első unokám. A fiam azonban elhagyta őt és az anyját egy másik nőért, még a terhesség alatt. A menyem (nevezzük így, de sosem voltak házasok, de négy évig együtt éltek) teljesen maga alatt volt, engem sem akart látni, mondván, hogy a fiam jut rólam eszébe. Ezt tiszteletben tartottam. De nem bírom tovább, szeretném megismerni az unokámat, meg a menyemet is nagyon kedvelem, meg is mondtam a fiamnak, hogy nem értem a döntését...
A menyem azonban nem bízik bennem, attól fél, hogy ellene hangolnám az unokámat, pedig erről szó sincs.
Pelus, bébiétel mindig jól jön: nem háromméteres plüssmackót vinnél, meg kacsalábon forgó toronyórát lánccal, hanem olyasmit, ami hasznos.
Szerintem ilyesmivel nehéz mellényúlni.
A maszkot, fertőtlenítőt ne feledd, (a "menyed" nehogy ebbe kössön bele, hogy veszélyezteted őket... gyanakvónak és bizalmatlannak tűnik, holott feléd erre nincs oka)
Egyébként én most ettől meghatódtam, hogy ennyire szeretnél helyt állni és részt venni az életükben, és nem a jogi oldalról mész nagy hanggal, hanem tiszteletben tartottad a kérését. Nagyon drukkolok nektek💜
Igen, vigyél ajándékot. Az anyukának lehet egy virágcsokor vagy valami más, a picinek valamilyen játék.
Meglátod, milyen körülmények között élnek, van-e új párja és ha jónak látod néha-néha segíthetsz is rajtuk.
Tisztelem az elhatározásod, hogy látni akarod az unokád, és azt is tisztelem, hogy képes voltál egyedül felnevelni a fiad. Én ismerek egy férfit, akit a felesége elhagyott 2 Óvodás korú leánnyal. Ő is egyedül nevelte a gyerekeit női segítség nélkül, akik már diplomások.
Pici ajándék, több pénz.
Anya tudja mit kell venni, és meg ott a villanyszámla is.
Uristen mekkora gyökxr a fiad, már bocs.
Sajnálom, hogy iszod a levét. Remélem, valahogy sikerül rávenni, és ha egyszer találkoztok, akkor ahogy az elöttem válaszoló is írta, tartsd be az ö szabályait.
Nehogy vigyel penzt!!!!
Aki ezt irja higy elso alkalomra vigyel penzt az egy okor. A menyed helyeben besertodnek hogy penzzel akarsz megvasarolni.
Penteken hivd fol hogy a gyereknek tudsz e valami praktikusat vinni peldaul hanyas es miylen markaju pelust hasznalnak vagy babafurdetot, sudocremet vagy valami egyebet? Erre ugyis mondja hogy ha igen akkor mit pontosan. Tudod babaskent nagyon nem.birom ha keretlenul hiznak babadolgokat hiszen lehet epp arra allergias a gyerekem vagy vacak vagy kiuteses lesz tole.
De azt s ebirok ha hozzamvahnak penzt mert az meg marha szemwlytelen es mintah azt uzennek te nem tudod egyedul eltartani a gyereked.
Elso alkalomra alapbol a gyereknek pici ajandekkal a jatekboltoiban vagy Dm ben segitenek megmondod hany hos es mit ajanlanak jateknak es viszel valamit. Amit apam kis csorgot hozott a 6 hetes gyerekemnek az evek ota megvan:-). Melle anyukanak csokit ha be akarsz vagodni es szoptat vegywl karamalz nevu "sort" (malatas udito pennyben sparban szokott lenni allitolag jo tejszaporitasra persze egy dobozt vigyel neki hatha nem szereti).
Ha nagyon penzzel akarnal keszulni akkor azt valami kepeslapos boritekos megoldassal tedd hozzateve a gyerek szuletesere aki megiscsak az elso unokam es csak ha elfogadod es nem bantalak meg vele. Es ne legyen oriasi nagy osszeg! (15000 boven eleg mondhatod tudod miylen drga a pelenka es az tenyleg draga)
Milyen szamitoak mar azok akik a penzt eroltetik...elso talalkozo es lathaz egy alvo babat...na ne maaaar. Aztan a vegen a meny majd fejosbikanak hasznalja a papat. Szoval csak ovatosan. Nem neked kell nagyszulokent a fiad helyett anygilag tamogatni gyerek apnyjat. Ha meg ugy alakul es mukodii a dolog vagy akkor is ha nem a gyerek nevere intezz valami biztositast megtakaritast de ne feltetlen az anyjat pumpald annak sosincs jo veve.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, több is jöhet.
Láttam az interneten hirdetni egy plüsstehenet, ami énekelni is tud. Erre gondoltam, meg popsitörlőre és sudocremre. De akármit is viszek, úgy tervezem, hogy lent hagyom az autóban, és ha a menyem nyit felém (sajnos nem lehet kizárni, hogy elküld a fenébe, akkor viszont jogi lépések sem kizártak), akkor felhozom.
Pénznek 10 ezret gondolok így elsőre, ezt is csak a kipuhatolás után.
Meg felajánlom, hogy ha szüksége van rá, vigyázok a gyerkőcre (kislány amúgy), ilyenek.
Külön leszögeztem, hogy a fiam semmi esetre sem fog velem jönni, talán ettől tart a menyem.
Igen, tudom, hogy "gyökér" a fiam (keményebb jelzővel illettem). Azóta két szék között a padlóra esett, az új nővel szakítottak, azóta nincs senkije. No comment...
Sziasztok!
Akit érdekel, annak leírom mi volt. A menyem programozó (ezt eddig is tudtam) így home office-ban tud dolgozni, így otthon tud lenni a gyerekkel, viszont mindenhová vinnie kell, mivel senki sincs, akire akár csak öt percre rá lehetne bízni. Nincs új párja a menyemnek, azt mondta, jelenleg nem is akar és nincs is rá ideje.
A lakásban rend volt, 40 négyzetméteres, de kettejüknek szerintem elég.
Azt mondja, az unokám elég nyugodt baba, alig sír, elég életvidám, és mintha átérezné az anyja helyzetét valamennyire (a menyem szerint).
Az anyagi helyzetük nem kiváló, a menyem azt mondja, vigyáznia kell a pénzre, de semmi alapvetőben nincs hiány. A fiam nem fizeti a tartásdíjat (...), öt hónap elmaradása van. A menyemnek felajánlottam, hogy az ügyvédem elérhetőségét megadom ezügyben, ezt megköszönte, az ügyvéd már meg is indította a végrehajtást.
A plüsstehén jó ötlet volt, és a popsitörlőt és a sudocremet is elfogadta.
Pénzt nem mertem (még) adni, de mondtam, hogy ha kell, anyagilag is tudok segíteni (kicsi az esély rá, hogy szól nekem a menyem, de a lehetősége megvan). Felajánlottam, hogy segítek vásárolni, vigyázok a gyerkőcre, elviszem orvoshoz, stb. Meglátjuk.
De a legjobb hír a végére. Holnap elmennek sétálni egy közeli parkba, és a menyem mondta, hogy ha van kedvem és időm, nyugodtan velük tarthatok. Szóval holnap ébren is látom majd az unokámat!
Dejo..
Örülök, hogy ilyen jól alakulnak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!