Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tegyek, hogy megbízzon...

Mit tegyek, hogy megbízzon bennem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kíváncsi vagyok, ki mit gondol erről, meg jól is esik kibeszélni magamból.

65 éves férfi vagyok, és egy éve született meg az első unokám. A fiam azonban elhagyta őt és az anyját egy másik nőért, még a terhesség alatt. A menyem (nevezzük így, de sosem voltak házasok, de négy évig együtt éltek) teljesen maga alatt volt, engem sem akart látni, mondván, hogy a fiam jut rólam eszébe. Ezt tiszteletben tartottam. De nem bírom tovább, szeretném megismerni az unokámat, meg a menyemet is nagyon kedvelem, meg is mondtam a fiamnak, hogy nem értem a döntését...

A menyem azonban nem bízik bennem, attól fél, hogy ellene hangolnám az unokámat, pedig erről szó sincs.

2020. szept. 7. 18:26
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
95%
szerintem együtt legyetek a kicsivel és akkor látja, hogy "nem hangolod ellene" -
2020. szept. 7. 18:29
 2/26 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem mondd ezt el neki, vagy írd meg emailben, sms-ben, képeslapon ahogy tetszik. A fiad lemondott a gyerekről?
2020. szept. 7. 18:34
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom nagyon. :(
2020. szept. 7. 18:44
 4/26 anonim ***** válasza:
55%
Mondd meg a "menyednek", hogy szülöként kudarcot vallottál a fiad nevelésével, ezt elismered, de attol még az unokáddal szeretnéd tartani a kapcsolatot akár az ö felügyelete alatt is.
2020. szept. 7. 19:06
 5/26 anonim ***** válasza:
95%
Nem hiszem hogy a papa tehetne róla. Egy ember nem dobja el a gyerekét meg a szerelmét egy másik nő miatt, ha nem is a nőt nézi, akkor a gyereket. Ez ösztön nem nevelés kérdése..
2020. szept. 7. 19:12
 6/26 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat, szívesen elolvasom másokét is.

Igen, a fiam lemondott a gyerekéről (jogilag nem tud, jogerős ítélet van az apaságáról), nem kért láthatást sem, a gyerektartást nem tudom, hogy fizeti-e, ezt is szeretném megtudni, minden forint jól jön az unokámnak.

Talán fontos, hogy egyedül neveltem a fiamat, az anyja korán meghalt, nem lett új anya anno.

Lehet, hogy követtem el hibákat a nevelésében, de nem erre neveltem. Azért 4-esnek is köszönöm a választ.

Felhívtam fél órája a menyem és felajánlotta, hogy szombat este találkozna velem náluk, főz egy kávét vagy ilyesmi, kicsit beszélgetnénk, láthatom az unokámat is (egyelőre csak alvás közben), és ha látja, hogy jót akarok, akkor lehet szó többről is, de csak lépésekben.

Sajnos a menyem szülei elég rossz emberek, a menyem menekült is tőlük, ahogy tudott, így ők nincsenek képben (nem is kíváncsiak a lányukra sehogy, anno meg is mondták).

De rég voltam ilyen boldog!

Szerintetek van értelme vinnem valami ajándékot? Nem akarok "megveszem a szeretetét" típusnak tűnni (azért gondolhatná ezt a menyem, mert elég tehetős vagyok, nem felvágásképpen mondom). És fogalmam sincs, hogyan élnek, egy társasházi lakásba hívott, panelház, átlagkörnyéken.

2020. szept. 7. 19:37
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Persze, ne menj üres kézzel. :)
2020. szept. 7. 19:52
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is vigyél vmit. :)
2020. szept. 7. 20:14
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

De jó, hogy sikerült vele beszélni! Szerintem igen vigyél valamilyen kisebb ajándékot, érdemes megkérdezni, hogy van-e barmi, aminek örülne, akár saját részre, akár a babának. Ha nem kér semmit, akkor se menj üres kézzel, akár valamilyen babaruhának (bár ehhez kb méreteket kell tudni) vagy babaápolasi cikknek biztos örül, az mindig jól jön. Vihetsz sütit is, a baba mellett sütni biztos nincs ideje. Ha úgy látod, hogy szüksége van rá, szerintem akár azt is felajanlhatod, hogy néha beugrasz, segítesz neki pl bevásárolni (vagy vigyázol a babára, amíg ő elmegy), ha van kocsid és neki nincs, elviszed őket orvoshoz/védőnőhöz. Egyedül nagyon nehéz lehet ellátni egy babát.

Ha látja, hogy számíthat rád, biztos, hogy örülni fog a segítségnek.

2020. szept. 7. 20:16
 10/26 anonim ***** válasza:
41%

Vigyél ajándékot, vigyél pénzt is neki.

Gondold magad a helyébe.

Egyedül pénz nélkül picivel.

Viszont így is tartsd be az ő szabályait.

Akkor lesz bizalom.

2020. szept. 7. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!