Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jobban szereti a nagymamát,...

Jobban szereti a nagymamát, mint az anyját?

Figyelt kérdés
Nővérem kislánya 1,5 éves. Közös udvaron építkeztek, így anya napi szinten látja az unokáját. Nem "lepasszolva" van, tesóm is mindig velük van ilyenkor, anyu csak vasárnaponként délután szokta elvinni a kicsit a dédijéhez meg sétálni, ezen kívül mindig vele van tesóm. Anya pedig még aktívan dolgozik, szóval nem egész nap van vele. Mégis a kicsi mindig a mamája után sír, nem az anyja után, ha elesik akkor a mama vigasztalhatja meg, mert őt akarja, ugyanaz az ennivaló a mamától finomabb és így tovább.. Pedig tesóm nagyon jó anya, rengeteget foglalkozik a lányával. Mégis ez van és látszik nővéremen, hogy szomorú emiatt. Ha esetleg valami miatt el kell mennie és hazaér, akkor a gyerek nem foglalkozik vele, mintha el sem ment volna, de amikor anyánk hazaér, akkor rögtön kiabál a mamának, örül neki, boldogan szalad felé.. Mi lehet a baj?
2020. aug. 23. 21:11
 1/7 anonim ***** válasza:
69%
Baj az nincs. Tisztelni kell a gyereknek a szívét, a választását. ha a nagyanyját szereti (jobban), attól még nem kell kétségbeesni. a szeretet nem fogyóeszköz. elhiszem, hogy fáj, az oka biztos, hogy megvan, te sem tudod, mi történik zárt ajtók mögött.
2020. aug. 23. 21:20
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
Nem szereti jobban, csak érdekesebb neki. A szülő nevel, a nagyszülő meg kényeztet. Plusz anya kb nonstop jelen van, a mama meg nem
2020. aug. 23. 21:31
 3/7 A kérdező kommentje:
Semmi rossz nem történik zárt ajtók mögött. Tesóm és a férje nagyon jó szülők, a kicsi is mindig egy boldog, csörfi, vidám és okos kislány. Már rövid mondatokban el tudja mesélni egy napját is pl.. Jókedvű mindig. Egy olyan gyerek, akinek rossz a családi háttere, agresszív, hisztis.
2020. aug. 23. 21:34
 4/7 anonim ***** válasza:
36%
"Egy olyan gyerek, akinek rossz a családi háttere, agresszív, hisztis." ebben nagyon tévedsz. én voltam mindig az éltanuló, a jólnevelt, a kedves, közben pedig egy személyiségzavaros "nevelt" föl.
2020. aug. 23. 21:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom hogy így nevelkedtél fel, de ez tesómra nem igaz.
2020. aug. 23. 21:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi is így voltunk. Én speciel tök boldog voltam, hogy a kislányom ennyire szereti anyukámat. Mivel sokat vigyázott rá, amolyan második anyunak tekintette. A szeretet nem fogy el. Attól, hogy a mamahoz ragaszkodik, az anyját is szereti. Még nagyon picike. Ez normális, hidd el, es teljesen felesleges féltékenykedni.
2020. aug. 23. 23:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Az én másfél éves gyerekem meg rettenetesen apás (pedig fiú, és a "népi bölcsességek" szerint a kisfiúk anyásak). A férjem munka után délután 3 előtt már itthon van, a hétvégéket is itthon tölti, tehát sokat van itthon, és sokat van a kicsivel, jó, szerető apa.

Pont úgy van nálunk is, ahogy írod: én elmehetek itthonról, kutyát nem érdekli. Ha a férjem veszi a cipőjét, szívszaggató sírással csimpaszkodik a nyakába. Ha én hazajövök, talán kapok egy nyugtázó mosolyt, ha apa jön haza, sikítva örül.

Szerintem is az áll mögötte, amit a 2-es válaszoló ír: apa (nővéredék esetében nagyi) érdekesebb, mert ő nincs mindig ott, de ha ott van, akkor tőle mindig teljes figyelmet kap, vele mindig a mókás dolgokat csinálják. Anya meg mindig ott van, és nem is mindig az ő szórakoztatásával törődik, így megszokottabb, uncsibb. Elmehet, úgyis visszajön... :D

Engem annyira nem zavar, örülök a minimális szabadságnak, amit így kapok, meg imádnivaló a két kis pasim, ahogy odavannak egymásért. Ha anyámhoz ragaszkodna így a gyerekem "velem szemben", az talán már kicsit fájna. De örüljön a nővéred, hogy legalább a saját anyjával alakult ez így, nem pedig az anyósával (akihez ő nem áll olyan közel, a gyereknek hiába ugyanúgy nagyanyja, számára olyan lenne, mintha egy félidegent "szeretne jobban", mint őt).

Hogy mi lehet a baj? Nyugi, semmi. Szerintem ha mostantól nagyi élne 24 órában a gyerekkel, és anya eljárna dolgozni, két héten belül anya lenne az érdekesebb, és őt "szeretné jobban".

2020. aug. 24. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!