Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mindenhol jobban szereti a...

Mindenhol jobban szereti a nagymama az első unokát mint a többit?

Figyelt kérdés
Az én anyám ki is mondta, hogy hát a bátyámé az első ... amúgy a bátyám is mindig kivételezett volt, mindig éreztem hogy őt szeretik jobban. Az egészben az bánt hogy 8 éve vagyok a feleségemmel és 5 évig próbálkoztunk mire sikerült a kisbaba. Sok mindenen átmentünk, anyám végigkisérte az egészet, látta a sok szenvedésünket. Erre a bátyám összeszedett egy buliban egy csajt és az első találkozás után 9 hónappal jött az gyerek. 6 hónaposan kereste meg a bátyám, gyorsan össze is házasodtak és anyámékhoz költöztek be. Ehhez képest nekünk 8 évi kapcsolat után tervezetten lett babánk 4 hónappal később. És mégis azt mondja anyám hogy az első unokát jobban szereti? Egy vadidegen nőtől? A feleségemmel meg jó viszonyban vannak évek óta, mindenhova mennek együtt.
2020. ápr. 22. 21:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Apai nagymamám az elsőt és a harmadik unokáját szerette. A második (én) vhogy kimaradt. Nekik mindig kedvezett mindennel, amit csak akartak megtette. Engem sose szeretett. Amúgy normális esetben nincs rangsor. Ugyan úgy szereti az ember a 2. unokát is, mint az elsőt.
2020. ápr. 22. 21:39
 2/18 anonim ***** válasza:
94%
Nem, anyád szimplán tapló
2020. ápr. 22. 21:42
 3/18 anonim ***** válasza:
28%
Nem feltétlenül ilyen egyszerű a dolog, persze így is meg lehet fogalmazni. Az első unoka maga a csoda, az az élmény, amikor az ember már idősebb korban (amikor neki magának már nem is lehet gyereke) végre újra átéli azt az érzést, amikor saját gyereke megszületett és ő még fiatal volt. Ebben az első unokában megtestesül az élet továbbadásának misztériuma.
2020. ápr. 22. 21:46
 4/18 anonim ***** válasza:
74%
Ha a feleséged ilyen megalkuvó, minek stresszeled magad? Őt nem zavarja, hogy a mama nem szereti az unokát?
2020. ápr. 22. 22:12
 5/18 anonim ***** válasza:
95%
Nálunk az anyai nagyszüleimnél(mostmár csak mamánál egy pár éve) én vagyok a kedvenc, harmadik unokaként, úgy hogy annó nagynéném volt a kedvenc gyerek😅
2020. ápr. 22. 22:28
 6/18 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk is így van.A mamámnak van 2 fia és 4 unokája.Apám tesójának van 2 gyereke 1 fiú és 1 lány es az en apukámnak 2 lánya.Az első unokákat sokkal jobban szereti a mamám és ezt erezteti is.Jelenesetben a tesómat es a fiú uncsimat.Sajnos ő ezt nem érzi hogy másiknak ez szarul esik.Engem már ez nem zavar mert megszoktam.
2020. ápr. 22. 22:30
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem, vhol a legkisebbet szeretik legjobban.

Vhol azt, aki közelebb lakik hozzájuk.

Vhol azt, aki a legkedvesebb velük.

2020. ápr. 22. 22:32
 8/18 anonim ***** válasza:
77%

Nem, anyád egy tapló.

3 kislányom van, a szüleimnek ők vannak csak unokák, de imádják őket egyformán. És ha a húgomnak lesznek majd gyerekei, őket sem fogják kevésbé szeretni.

Anyósoméknak összesen 7 unokájuk van a mi gyerekeinkkel együtt, és nincs kedvenc ott sem, egyformán szeretik őket, nem tesznek különbséget.

És ez is lenne a normális.

2020. ápr. 22. 22:42
 9/18 anonim ***** válasza:
87%
Nem szép dolog, de tudom, hogy a három unoka közül engem szeret a legjobban mama. A középső vagyok. Sok mindenben ráütöttem amúgy, nagyon kötődök hozzá. :) bár a ti esetetekben én sem értem... De szerintem ne foglalkozz ilyen szinten vele, hiszen felesleges... Lehet, csak viccből mondta.
2020. ápr. 22. 22:47
 10/18 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk, úgy lett az unokatesóm a kedvenc unoka,, hogy a nagyi leforrázta. Ez lett a jutalma. Ő tegezhette az összes unoka közül.
2020. ápr. 22. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!