Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mindenhol jobban szereti a...

Mindenhol jobban szereti a nagymama az első unokát mint a többit?

Figyelt kérdés
Az én anyám ki is mondta, hogy hát a bátyámé az első ... amúgy a bátyám is mindig kivételezett volt, mindig éreztem hogy őt szeretik jobban. Az egészben az bánt hogy 8 éve vagyok a feleségemmel és 5 évig próbálkoztunk mire sikerült a kisbaba. Sok mindenen átmentünk, anyám végigkisérte az egészet, látta a sok szenvedésünket. Erre a bátyám összeszedett egy buliban egy csajt és az első találkozás után 9 hónappal jött az gyerek. 6 hónaposan kereste meg a bátyám, gyorsan össze is házasodtak és anyámékhoz költöztek be. Ehhez képest nekünk 8 évi kapcsolat után tervezetten lett babánk 4 hónappal később. És mégis azt mondja anyám hogy az első unokát jobban szereti? Egy vadidegen nőtől? A feleségemmel meg jó viszonyban vannak évek óta, mindenhova mennek együtt.
2020. ápr. 22. 21:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%

nézd sajna van ilyen. Nálam a nagyszüleim kitagadtak, mert nem a gyerekükre hasonlítok :S a páromnál a párom mindent megtesz és mégis ő a fekete bárány, a bátyja meg a tökét lógatja és ő az atyaúristen (mivel a párom nem a várva várt lány lett hanem fiú), sógorom gyerekét imádják és a sógor feleségét is, pedig a sógor felesége csicskáztatja őket.

Én csak a 2. "nem lány" gyerekük felesége vagyok és nem kedvelnek, holott mindig a kedvükben jártam.

Szerintem a mi gyerekünk labdába sem fog rúgni az elsőhöz képest,de ez van, majd anyukám elkényezteti a picit.

Fogadd el nem a nejeddel van a gondjuk és akkor is azt a gyereket szeretnék ha másodiknak születik meg, mivel a tesód a kedvenc gyerek, van ilyen sajna :(

2020. ápr. 22. 22:57
 12/18 anonim ***** válasza:
86%
Nem feltétlen az első unoka a kedvenc. Szerintem a kedvenc gyerekének a gyereke lesz a kedvenc.
2020. ápr. 22. 23:10
 13/18 anonim ***** válasza:
75%

Apai nagymamámnak az első és egyben egyedüli fiú unokája volt a kedvence négyünk közül. Apai oldalról szinte az egész család őt szereti a legjobban. Engem először látni sem akartak (egyedül a nagypapám), mert "fattyú" vagyok. A bátyám imádata a mai napig megvan.

Igazából sosem zavart, az anyai nagymamámtól mindent megkapok. Neki kettő unokája van, közülünk engem szeret jobban, de csak azért, mert az unokatestvérem szinte nem is foglalkozik vele.

2020. ápr. 23. 00:06
 14/18 anonim ***** válasza:
76%

Nem mindenhol. Nalunk a legkisebb unoka volt a nagyszuleim kedvence. En voltam az elso unoka es neha ebbol volt is konfliktus. De felnott korunkra kinottuk es a nagyszuleim is:-).

Ahogy irod a kerdes alatt, nalatok inkabb az az alapgond, hohy anyad a batyadat szereti jobban, igy az o gyereket fogja favorizalni is, mindegy honnan szedte osszea not es hogyan, hisz ki is mondta o az első...szerintem ezzel csak neked akarhatott fajdalmat okozni (szandekosan), hogy valami miatt "helyre tegyen". Nem tudom mi miatt. Kar, hogy ezek szerint nulla erzelmi intelligenciaja van (ne vedd sertesnek, de akik kepesek ilyet mondani a sajat gyerekuknek). Viszont epp ezert ezt engedd el.

Egyreszt megvaltoztatni te nem tudod az anyad erzeseit, masreszt remelhetoen, ha telik-mulik az ido, akkor valtozikahozzaallasa, harmadreszt minek szomoritanad magad ilyeneken, amikor vegre osszejott nektek a baba es kis csaladda valtatok, inkabb elvezzetek.

Sajnos anyad, ha egyutt lakik batyadeekkal es az o kisgyerekevel, akkor ott ohatatlanul erosebb lesz koztuk a kotelek is, de ezen se tudsz valtoztatni. Es azt gondolom nem is tul egeszeges egyutt lakni az anyankkal csladostul hosszu tavon, ugyhogy vard ki a veget.

2020. ápr. 23. 02:05
 15/18 anonim ***** válasza:
93%

Én csak anyai öreganyám részéről tudok nyilatkozni.

Öreganyám mindig fiú párti volt. Anyámék 3 vannak testvérek, nagybátyám középső gyerek. Egy igazi alkoholista léhűtő de ő a kedvenc. Ellenben unokák terén nagynéném fiai a kedvencek. Dédunoka közül pedig szintén unokatestvéreim gyerekei holott nővérem fia az első dédunoka,akit szinte nem is ismer,hozzá teszem az én gyerekeimet nem is látta még és amíg él nem is fogja. No akkor eltudjátok képzelni milyen a kapcsolatunk.

Szüleim részéről csak annyit tudok nyilatkozni, hogy nálunk igen nővérem az abszolút kedvenc anyámnak. Unokák egyformán kapnak.

2020. ápr. 23. 08:04
 16/18 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk szerencsére nem volt ilyen. Lehet, hogy a szíve mélyén van ilyen, de ha így is van sosem mutatta. Amikor náluk nyaraltunk minden nap volt negyed óra amit egyenként töltött el velünk, utánna az egész nap közös volt. Amikor kicsik voltunk és szülinap volt akkor is mindenki kapott valamit, csak nem akkora értékben, mint az ünnepelt.
2020. ápr. 23. 11:56
 17/18 V. Hélix ***** válasza:
30%
Nálunk én vagyok az első, de engem szerintem hülyének néz. Mindig rajtam keresztül akarja manipulálni a szüleimet, utálom őt. Szerintem ő pont, hogy a legfiatalabbat kedveli, mondjuk tekintve, hogy a négy unoka közül ő az egyetlen aki vallásos, jár templomba és jópofizik mindenkivel ez érthető. Ő a család "büszkesége". Minden unokáját egyformán kéne szeretnie a nagyszülőknek, de sajnos sokak ilyenek akik valami miatt máshogy tekintenek a többire, legyen az azért, mert idősebb, vallásosabb vagy bármi más.
2020. ápr. 23. 12:10
 18/18 anonim ***** válasza:
91%

Nem mindenhol.

Én pl. egyiket sem szeretem.

2020. ápr. 23. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!