Nem akarom ezek után a vőlegényem nagyszüleit az esküvőnkön látni. Jogos, hogy így érzek?
A vőlegényem a nagyszüleivel csak ilyen tessék-lássék viszonyban van. Ünnepekkor találkozás és kész.
4 hónapja kérte meg a kezem, szeptember végén lesz az esküvőnk.
2 hete a tudomására jutott, anyósom igazából elszólta magát (az ő szülei), hogy nagyon kiakadtak az esküvőnk és az eljegyzés hallatán.
Tudni kell, roma származású vagyok, ők nagyon rasszisták, utálják a cigányokat.
Anyósomnak azt mondták, hogy miért nem állítja le a vőlegényem, hogy tönkre teszi az életet ha engem feleségül vesz, ráadásul még gyereket is csinál nekem.
Persze ezt a szemembe soha nem mondanák meg sőt a vőlegényemnek se, csak így a hátunk mögött.
Ezek után én nem szeretném ha ott lennének.
Szívesen adok, de a 17-es se semmi. 😃
Tudom, hogy a Gyakori kérdések nem a viták fóruma, de kénytelen vagyok reagálni a 16. és 19.válaszoló írására, a "fajta" szóval kapcsolatban.
Nagyon jól ismerem a szó jelentését, tudom helyesen alkalmazni. Most is így tettem.
Bizonyításként ismertetem a Magyar Értelmező Kéziszótár (Akadémiai Kiadó Budapest 1972. I. kötet, 352. oldal) szócikkét. "Fajta: Embereknek bizonyos (rokonsági) kötelékek alapján összetartozó közössége. Ő is a mi fajtánk." Ennyi a könyvből való szócikk egyik értelmezése.
Amikor a szót használtam, nem gondoltam semmi elmarasztalóra (pl. A fene egye meg a fajtádat!).
Nem akarom latinul idézni a szállóigét, ezért magyarul írom: "Okos embernek ennyi (is) elég" a magyarázatból és bizonyításból.
Először is, ezt a vővel kéne megbeszélni.
Másodszor pedig, őszintén, hadd menjenek. Úgy fortyonghatnak, ahogy akarnak, attól ti még házasodtok és jól érzitek magatokat.
Kedves kérdező!
Aki neked pletykál, az rólad is fog!Ezt jegyezd meg.Én vigyáznék anyósoddal...
Szerintem az nagyobb kíszúrás velük, ha meghívjátok őket. Ha elmennek: Utálják a romákat és mégis elmennek, hát milyen kétszínű dolog ez? Nem mennek el: nem mennek el az unokájuk esküvőjére, milyen nagyszülő az ilyen?
Mindkét esetben ők jönnek ki rosszul a dologból.
Ti a pároddal szerintem őrizzétek meg a tartásotokat és hívjátok meg őket. Ha nem teszitek, lehet, hogy pont ezzel erősítitek az előítéleteket.
Én legalábbis meghívnám őket.
Úgy vagy te cigány, mint a Pius pápa!
Újabb "érzékenyítő" kamu, ezért dupla gázsi jár!
Tényleg már szórakozni sem érdemes idejárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!