Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan kezelitek a "mindenhez...

Hogyan kezelitek a "mindenhez értő", titeket folyton megváltoztatni akaró nagyszülőket?

Figyelt kérdés

30 éves férfi vagyok (nem hetero, de ezt ők nem tudják), és ahányszor átmegyek a nagyszüleimhez, mindig nevelni akarnak - különösen nagypapám :

pl: "mikor vágatod le a hajad?" (ezt vagy 10 éve hallgatom), "mikor nősülsz meg", "miért ott dolgozol", "miért nem jársz divatos ruhákban stb.""mikor lesz gyereked".

most már ott tartok, hogy 5-10 percnél tovább nem tudok maradni náluk, mert elég önző dolognak tartom, hogy elvárják, h olyan életet éljek, ami nekik tetszik.

érdekelne, hogy aki hasonló helyzetben van, hogyan kezeli.

2020. júl. 23. 15:33
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
88%
Megpróbálnám figyelmen kívül hagyni a beszólásaikat. Most eszembe jutott ez a "Csak mosolyogj, és bólogass.":) De ez a mondat igazából egy poén szerintem, mert akkor meg kiakad, hogy mit vigyorogsz a képébe; de amúgy akkor lehet, hogy próbáld meg, hogy ki is mész a házból, otthagyod őket; elmész sétálni, ha megint kioktatni próbálnak. Vagy egyszerűen csak nem reagálsz rá, hátha akkor megunják a noszogatásodat.
2020. júl. 26. 23:26
 22/28 anonim ***** válasza:
*Amúgy öregek; nem is tudnád nekik elmagyarázni, meg nem is érdekli őket.
2020. júl. 26. 23:27
 23/28 anonim ***** válasza:
*mármint, hogy pl ilyen kifogásod lenne, hogy szeretnéd élni a saját életed; és el tudod dönteni ennyi idősen, hogy pl milyen hajat szeretnél, meg ilyesmik. Tehát ez őket nem érdekelné; még ha sikerülne is velük megérttetni , akkor se.
2020. júl. 26. 23:27
 24/28 anonim ***** válasza:
95%
Én anno az ilyen nagyszülőmet azért tudtam "kezelni", mert nem véletlenül nagyon ritkán láttam. Akkor meg néztem rá bambán meg bólogattam. meg ha telefonon beszéltünk, nem látta, hogy milyen pofákat vágok rá vagy hogy épp aknakeresőzöm, miközben ecseteli, hogy mennyire nem vagyok szerinte eléggé felnőttesen viselkedő ember 12 éves koromban...
2020. aug. 25. 13:50
 25/28 anonim ***** válasza:
94%
Egyik fülemen be, a másikon ki. Szerintem a többségnek ilyenek a nagyszülei :)
2020. aug. 25. 21:05
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Én konkrétan nem hallom meg, hogyha olyat mondanak,aminem tetszik.
2020. okt. 16. 13:46
 27/28 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudom mennyi idősek a nagyszüleid de az enyémek jóval 70 felett jártak mikor 30 voltam. Ők egy teljesem más világban éltek le az életüket. A nagypapám szerint egy 70 kilós nő az még sovány, en az 58 kilómmal szerinte a halál szélén álltam. A nagyama ízlése teljesen más volt mint amilyen ruhákat hordtam és szóvá is tette azt meg egyikőjük sem értette miért vagyok vegetariánus. Én nagyon szetettem őket, ők neveltek fel nagyrészt így elengedtem a fülem mellett ezeket a dolgokat. Ha nagyon hajmetesztő dologgal álltak elő jķt nevettünk utána rajta a párommal. Idős emberek már nem fognak megváltozni. Ha ők is 70en felüliek hanyagolnám az őszinteséget a nemi identitasod tekintetében. Bólogass arra amit mondanak ha szereted őket. Ha nem meg ne menj látogatóba csak ha van idegrendszered hozzá.
2022. júl. 27. 19:32
 28/28 anonim ***** válasza:
Ja és mikor már engem is idegesitett a mondológjuk odamentem és megölelgettem őket, hogy mindegy milyen vagyok de nagyon szeretem őket és ez a fontos. Utána csönd lett és csak mosolyogtak nem folytatták a példabeszédet. :)
2022. júl. 27. 19:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!