Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Húszéves unokát jogos /...

Húszéves unokát jogos / szokásos így kezelni, vagy csak én vagyok túlérzékeny?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok, mint lepisszegni, ha az idősebb felnőtt egy barátjával beszél telefonon, rászólni, hogy ne menjen át az úton, csak ha megengedik már, hogy mehet, engedélyhez kötni, hogy valahová elmehessen...

Nem vagyok benne biztos, hogy nem csak túlreagálom, de nagyon rosszul esett, hogy megosztottam a nagyimmal, hogy tervezek elkezdeni bokszolni, csak még a helykereséssel bajba vagyok, mert másik városba kellene átmenni, és amikor vége az edzésnek, már nem jön busz, ő meg afféle fura fellengzős / nagyvonalú stílusban odavetette, hogy "elengednélek, de ha nem jön busz, akkor rossz ötlet." Mintha természetesnek venné, hogy csak az engedélyével lenne ez lehetséges, hogy elmenjek valahová, mintha ötéves lennék.

Mielőtt félreértés esne, nem az zavart, hogy megosztotta a véleményét, miszerint rossz opció egy olyan időpont, ami ütközik a buszmenetrenddel. Hanem az, hogy úgy nézett ki, mintha az ő áldásától függetlenül nem dönthetnék a témában, mintha kiskorú lennék még, és ő rendelkezne felettem.

Elég hullámzó a kapcsolatunk, ezért is esett rosszul, hogy nyitnék felé, erre csípőből így reagál, de ha ez a normális, akkor elengedem.

2020. jún. 19. 01:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
28%

Engedd el, mamád gondolom szereti kezében tartani a dolgokat, mikor gyerek voltam, apukámra felnéztem, mert ő az apukám, ő felnőtt, de mikor láttam hogy hogy beszél anyukájával/mamámmal, meg mama hogy beszél vele, annyira gyereknek tűnt ő is. :D

Ezek ilyen családi hierarchiás dolgok, a családom közelében én is csak gyereknek érzem magam, elég szar érzés. Oltogatnak, piszkálnak. Közben hatósági ügyekkel foglalkozok, gyerekem van, 36 éves vagyok, önálló és független gondolatokkal, sőt, pont hogy irányító típus, domináns. De a szüleim mellett örökre 12 éves maradok (mármint mikor találkozunk).... Ez van. :D

2020. jún. 19. 08:31
 12/24 anonim ***** válasza:
87%

Ez ismerős. Mondjuk mi nagyon közel voltunk nagymamámmal egymáshoz, de még huszonnégy évesen is úgy akart átengedni az úton, hogy majd ő átkísér meg fogja a kezem. Azt gondoltam először, azért fogja, mert úgy érzi magát biztonságban, de engem féltett. A szomszéd városba jártam képzésre meg dolgozni, biciklivel, mindig kérdezgette, hogy, de ugye nem mentem ki az útra biciklivel? A szembe szomszédban lakott, így mindig látta, ki jött meg ment tőlünk, és amikor vizsgaidőszakban az első évben otthon voltam, eljárkáltam a könyvtárba tanulni, mert mindig átcsengetett, hogy nem kell-e valami, nem vagyok-e éhes, ha elmentem, hova megyek, milyen útvonalon megyek, meddig maradok. Valamelyik nyáron a húgommal és a bátyámmal el akartunk menni a strandra, a húgom akkor volt 17, én 21, bátyám meg 24, mamika jött ki a kapuba, hogy hova megyünk, mondtuk, hogy strandra, és elkezdett magyarázni, hogy inkább ne menjünk, mert mély a víz, és az veszélyes, és bele fogunk fulladni.

Lepisszegni nem szoktak, de olyan volt, hogy maradjak csendben, mert a felnőttek beszélnek, asszem tavaly volt, most vagyok 28, és nem úgy hangzott, mintha viccből mondanák.

2020. jún. 19. 08:55
 13/24 anonim ***** válasza:
83%

Én nagymamám is ilyen, ha rajta múlna, mindenbe beleszólna:D mondjuk nekünk alapból jó a kapcsolatunk, ezért lehet ez más szitu.

Sztem engedd el, ha mondani akarja, hadd mondja, te meg úgyis tőle függetlenül döntesz.

2020. jún. 19. 12:26
 14/24 anonim ***** válasza:
89%
Ez valóban berögzült dolog Náluk. Ha megfigyeled, nagy eséllyel a szüleiddel is így viselkedik. :D De nem azért, mert kontrollálni akarja az életed, csupán azt szokta meg, hogy folyton babusgasson valakit. Ez még mindig a jobbik verzió, mintha tenne a családjára nagy ívből. Hidd el, bármennyire is képtelenül tud átjönni 1-2 helyzetben, nagymamádat a segítőszándék mozgatja.
2020. jún. 19. 15:37
 15/24 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem nagyid csak viccelt.
2020. jún. 19. 15:41
 16/24 anonim ***** válasza:
22%
Érdekes mindenki aki nem tekinti óriási horderejű dolognak le vann pontozva. Ez aztán a szólásszabadság.
2020. jún. 19. 16:32
 17/24 anonim ***** válasza:
88%

Emlékszem hogy szóltam mamámnak hogy kiköltözök külföldre amíg megszedem magam. Hát ne tudd meg... Mintha épp meghalni mennék.

El fognak rabolni, prostit csinálnak belőlem (férfi vagyok 😆), kiveszik a szerveim..... Volt minden.

Az első 2 hónapban szinte óránként felhívott hogy élek e.

2020. jún. 19. 18:34
 18/24 anonim ***** válasza:
20%

Nem értem, hogy a #9! miért lett ennyire lepontozva?

Akik nem értettek egyet a kérdezővel, szinte mindenki le lett pontozva!

Komolyan, tényszerűen nem lehet "beszélgetni", a pontozás pedig ennyit ér!

2020. jún. 19. 22:24
 19/24 anonim ***** válasza:
33%
Utolsó, engedd el. Itt a többség nem választ, hanem bólogatást akar.
2020. jún. 19. 23:48
 20/24 anonim ***** válasza:
82%
Ennyit azért mondhattál volna: Nagyi, hogyhogy elengednél, hát nem 5 éves vagyok már.
2020. jún. 20. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!