Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Normális, hogy zavar ez?

Normális, hogy zavar ez?

Figyelt kérdés

Az én lányom az első unoka a párom családjában.

A párom testvére pár éve megismerkedett egy nővel akinek már volt előző kapcsolatból gyereke.

Mostanában sokszor vigyáz rá is anyósom.

Nem tudom, engem zavar, hogy ugyan úgy van kezelve mint a verszerinti unokájuk. Ő is ugyan úgy kap minden alkalommal ajándékot, közel azonos összegűt mint az én gyerekem.

Ti megmondanátok anyosotoknak, hogy ez rosszul esik?

2020. máj. 20. 10:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
97%

Fura ember lehetsz. Miért sajnálod a gyerektől a törődést és az ajándékot? Szerintem jó, hogy nem éreztetik vele, hogy nem vérszerinti rokon.

Nem mondanám meg az anyósnak, hogy rosszul esik, rossz szemmel néznének rád és teljesen jogosan. Kicsit nézz magadba és próbálj meg tanulni tőlük.

2020. máj. 20. 11:39
 12/24 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

"Most képzeld el, hogy ott a két gyerek, az egyiknek adnak ajándékot, a másiknak nem. Az egyiknek kedveskednek, a másiknak nem."

Ezzel nagyon egyet tudok érteni. De talán a válaszadó nem írta le a legfontosabb következtetést ebből: mit érez az a gyerek, aki nem kap ajándékot, miközben látja, hogy a másik igen? Miért akarnánk felesleges lelki terhet tenni arra a gyermekre? Kérdező, ezekbe nagyon gondolj bele és abba is, hogy nem a kislányod körül forog a bolygó.

2020. máj. 20. 11:43
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
És milyen jogon zavar ez téged? Van közöd ahhoz, hogy anyósod mit csinál? Mit kell irigynek lenni egy gyerekre? Még ha a tiéd le lenne szarva, vagy kivételezne a masikkal, de nem... Micsoda irigy nő vagy te...
2020. máj. 20. 12:02
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem normális, hogy ez téged zavar, nem tudom miért irigykedsz arra a szegény gyerekre, a te gyerekednek semmi hátránya nem származik ebből. A fiam menyasszonyának is van egy 6 éves kisfia az előző kapcsolatából, nemsokára össze is házasodnak. A gyerek egy végtelenül aranyos, barátságos kisfiú, nagyon szereti a fiamat, a fiam is őt. Bár nem vér szerinti gyereke én mégis úgy tekintek rá, mint az unokámra, és ez akkor is így lenne/lesz, ha lenne/lesz közös gyerekük is, soha nem tennék különbséget közöttük.
2020. máj. 20. 12:29
 15/24 anonim ***** válasza:
96%
Ne mondd meg anyósodnak, hanem inkább szégyelld el magadat, hogy egy kislányra vagy féltékeny minden racionális ok nélkül.
2020. máj. 20. 12:34
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg feltétlenül szólj anyósodnak.Joga van tudni,ha eddig nem tudta,hogy micsoda írigy,rosszindulatú p*csa a kedves menye.
2020. máj. 20. 13:14
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Jajj istenem, miert sajnalod a dolgokat szegeny gyerektol? Inkabb orulj, hogy ennyire normalisak a nagyszulok, sajnos ritkasag!
2020. máj. 20. 13:47
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha a másik helyében lennél tudnád értékelni ezt a fajta hozzáállást a nagyszülők részéről. Szerintem rosszul gondolod.
2020. máj. 20. 14:14
 19/24 Savlekotő ***** válasza:
100%
Egészséges lelkű nő férfi ember,nem irigy egy kisgyerekre, nálad van valami probléma, de azt ne arra a szerencsétlen gyerekre vetítsd ki.
2020. máj. 20. 14:23
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Anya vagy kérdező, akárcsak én.

Mondd csak: neked nem egyértelmű, hogy a szeretet nem csökken abszolút értéken, ha több szeretted van?!

(te is remélhetőleg szereted a gyereked, férjed, anyukád, tesód, barátnőd... ettől nem jut elég apukádnak, önmagadnam, nagymamának?!)

Ha a pénz miatt hisztikézel, nagyon nem kéne... irigység, anyagiasság lenne.

2020. máj. 20. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!