Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Xanax függő nagyszülővel...

Xanax függő nagyszülővel egyedül hagynád a gyereked?

Figyelt kérdés
2020. febr. 12. 18:41
1 2 3 4 5
 31/50 A kérdező kommentje:
Rettenetes ez a sok ideggörcs ember. Tényleg ilyen nehéz 1 kérdésre válaszolni anélkül, hogy baromságokat találjatok ki, meg ítélkezzetek?
2020. febr. 13. 09:50
 32/50 A kérdező kommentje:
Az értelmes válaszokat köszi.
2020. febr. 13. 09:52
 33/50 A kérdező kommentje:
29es, mi van? Én nem szedek semmit, csak mivel rossz kedvem volt Anyám elrángatott a pszichiáteréhez, aki mint írtam egyből gyógyszerezett volna, 5 perc beszélgetés után, ahol egyébként semmi durvát nem mondtam, csak, hogy aggódok a jövőm miatt. Természetesen nem szedtem be.
2020. febr. 13. 09:53
 34/50 anonim ***** válasza:
66%
Te vagy ideggörcs az anyósod/anyukád miatt. Utálod, és ürügyet keresel, hogy az unokával ne lehessen együtt. Nézz már a tükörbe!
2020. febr. 13. 11:11
 35/50 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy nem lehet vele? A kérdést olvasd már el..
2020. febr. 13. 11:13
 36/50 anonim ***** válasza:
97%
Én epilepsziára szedek idegrendszeri gyógyszert 25 éve, az antiepileptikum valamennyire hasonlóan hat mint a xanax, az idegrendszert nyugtatja, csak az enyém mégerősebb gyógyszer. Szépen nevelem a kisfiamat, semmi bajom nincs, teljesen hozzá vagyok szokva, nekem ez a természetes. Ha anyós hirtelen leszokna akkor lenne baj és akkor lennének elvonási tünetei.
2020. febr. 13. 11:31
 37/50 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező (#31) "Tényleg ilyen nehéz 1 kérdésre válaszolni anélkül, hogy baromságokat találjatok ki, meg ítélkezzetek?" - jelen esetben nekem úgy tűnik, hogy te találtál ki baromságot és ítélkeztél, amikor kitaláltad, hogy a nagyszülőnek nincs szüksége arra a gyógyszerre, amit a szakorvos felírt neki, és (szerinted) abba kellene hagynia, le kellene szoknia róla. Mert te ugye ehhez jobban értesz, mint a pszichiáter...

És a #33-ban meg leírod, hogy a neked felírt gyógyszert "Természetesen nem szedtem be."

Na hát, a dolgok mai állása azt mutatja, hogy pont a gyógyszer-ellenesekre, a rendelt gyógyszerüket nem szedőkre nem lehet gyereket bízni, ha végignézed az utóbbi idők családi tragédiáiról szóló híreket, a jó részüknél ott virít vagy az, hogy "őnkényesen abbahagyta a gyógyszerei szedését", vagy az, hogy nem bízott az orvosokban, és inkább mindenféle sarlatánok tanécsait követte... olyan hírrel nem találkozol eggyel se, hpgy az orvosi tanácsokat követő beteg tett kárt a családtagjában, gyerekében...

Na, ezt kellene átgondolnod...

2020. febr. 13. 12:01
 38/50 anonim ***** válasza:
97%

Ok, itt egy "normális" válasz: igen, egyedül hagynám vele.

Annak idején kezeltek depresszióval. A gyógyszerek között volt Xanax is, plusz nem kevés antidepresszáns. A gyerekem egyedül volt velem nonstop, mivel apuka lelépett, családom pedig nem volt a közelben. Semmi baja nem történt soha.

Ezek a gyógyszerek rendkívül gyorsan függést okoznak és nagyon nehéz róluk leszokni. Sokszor ugyanannyi idő a leszokás, mint amennyi ideig szedte. De a függőség nem azt jelenti, hogy magáról nem tud emiatt, vagy veszélyes lenne magára, vagy a gyerekre. Pláne, hogy a függés nem jelenti azt, hogy nagy adagot szed be valaki.

2020. febr. 13. 12:16
 39/50 acelsziv ***** válasza:
6%
Nem hagynám vele egyedül. Komoly problémái vannak, ha ilyen szemetet szed rá. Egy percre sem.
2020. febr. 13. 12:41
 40/50 anonim ***** válasza:
96%

36-os válaszoló leírta a lényeget! Nemcsak a Xanax okoz függőséget, hanem az olyan gyógyszerek is, amit a betegségéből adódóan szednie kell az embernek, sokszor élete végéig. Anyu gyógyszert szed II. típúsú cukorbetegségre, vérnyomásra, keringési zavarra, reumára (ami ugyanolyan vaddisznó gyógyszer, mint a Xanax pl.), és még sorolhatnám. Soha nem ivott, nem cigizett, normálisan táplálkozott, mégis kialakultak nála a betegségek. Ez is egyfajta gyógyszerfüggőség, mert rendszerese szednie kell. Néha este altatót is vesz be. Szívesen vigyázott a két lányomra, soha nem volt gond. Néha Frontint is bevesz, ami ugyanaz, mint a Xanax. ÍHa valaki sok gyógyszert szed, akkor ő aztán tényleg sokat. Mégsem volt belőle soha gond. De pl. a sógornőm is szintén szülés utáni ájulás után a kimerültség miatt epilepsziás rohamot kapott pici gyerek mellett, és most már 25 éve Tegretolt szed és teljes életet él, nem mellesleg ápolónő.

Szóval fő válaszom, mivel a környezetemben ezt tapasztaltam és tapasztalom, semmiben nem gátolja őket, nem lassulnak be, nem borul el az agyuk, így tudnak teljes életet élni. Autót vezet mindkettő. Akkor van a baj, ha nem kezelik és/vagy nem tartják szinten a betegségüket, nna akkor lehet nagy baj. Inkább szedje az előírt gyógyszert, minthogy abbahagyja, vagy a felírtat nem szedi be, és megöli a gyerekeit.

Szerinted melyik a jobb? Te látod, hogy a nagyszülő hogy viselkedik, te látod, mennyire él normál életet a Xanax mellett. Te látod, hogy egyedül hagyhatod-e vele a gyereked. Én csak leírtam, hogy nem feltétlenül a gyógyszerfüggőség teszi az embert alkalmatlanná, hogy gyereket hagyj vele egyedül. Mert ebben nincs igazad. Nyugodtan hagyd ott a kisgyereked. Először 1-2 órára. Meg fogod tapasztalni, hogy viselkednek ketten együtt. Emiatt nem szabad eltiltani, hogy kettesben legyenek. Te ismered, te látod, hogy viselkedik. Általában ebből nem szokott gond lenni. Annál inkább abból, ha kezeletlen betegsége van valakinek!

2020. febr. 13. 14:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!