Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Xanax függő nagyszülővel...

Xanax függő nagyszülővel egyedül hagynád a gyereked?

Figyelt kérdés
2020. febr. 12. 18:41
1 2 3 4 5
 21/50 A kérdező kommentje:
Attól félek, hogy a gyógyszer miatt esetleg lassúbb a reakcióideje, vagy nem figyel oda, mert le van szedálva, és baja esik a gyereknek.
2020. febr. 12. 20:31
 22/50 anonim ***** válasza:
66%

19-re:

A pszichiáter szerinted nem orvos????????

Szerintem te szedsz valami keményebbet, mint a nagymama. :DDD

2020. febr. 12. 20:33
 23/50 A kérdező kommentje:
Akkor leírom mégegyszer lassabban, hogy te is megértsd. A pszichiáterhez a gyógyszer feliratása miatt elmegy, de a függőséget nem akarja kezeltetni. Most màr világos?
2020. febr. 12. 20:36
 24/50 anonim ***** válasza:
82%
Ha úgy enné, mint a cukorkát, akkor egész nap csak aludna, néha felkelne valamit enni meg inni, meg elmenne wc-re, de közben kb. azt se tudná magáról, hogy hol van.
2020. febr. 12. 20:39
 25/50 anonim ***** válasza:
83%

, főleg hogy az ország 2/3a nyugtatófüggő

Ez buta általánosítás. A saját családodból indúlsz ki?

2020. febr. 12. 20:47
 26/50 anonim ***** válasza:
87%

Nincs leszedálva tőle! Nem lesz lassabb a reakcióideje, főleg ha 15 éve szedi.

Nyugodjál már meg.

2020. febr. 12. 20:54
 27/50 anonim ***** válasza:
80%

Ha 15 éve szedi és rendesen éli a mindennapjait, akkor semmilyen hatással nem lesz a gyerekkel kapcsolatban.

Egy ismerősöm is szedi, és mellette autót is vezethet.

Szerintem te csak simán kifogást keresel, hogy miért ne legyen a gyerek a nagyival.

2020. febr. 12. 22:06
 28/50 anonim ***** válasza:
80%
Dehogynem utálod, hát csak nem gondolod, hogy kiírnál kérdést valakiről, hogy nem lehet rábízni gyereket, ha nem utálnád az illetőt! Nem kell a gyerekhez reakcióidő, nem száguldozik, mint a gyorsvonat! De ha nem akarod, akkor ne engedd. Csak aztán viseld a következményeit!
2020. febr. 12. 22:53
 29/50 anonim ***** válasza:
77%

"Xanax függő nagyszülővel egyedül hagynád a gyereked?"

"Én is voltam pszichiáternél, és 5 perc beszélgetés után felírta nekem a xanaxot"

Bagoly mondja verébre, hogy nagyfejű!!

2020. febr. 13. 00:53
 30/50 anonim ***** válasza:
74%

Attól függ.

Igen, ha az unoka elott is ismertem es amig nem tudtam, hogy xanaxot szed,addig nem is talaltam kivetni valot a hetkoznapi viselkedeseben. Ertsd ha pl ismerem apam/anyam/aposom es anyosom es atlag idoseknek neznek ki es annak megfeleloen is viselkednek. Azaz lehet veluk ertelmesen beszelgetni, el tudjak onalloan latni magukat, a lakasuk nem koszban es rendetlensegben uszik, tud ugyeket intezni koranak megfeleloen (pl.a bankban a sajat bankszamlajat elintezi, egyszeru mobilt kezel, postan csekket be tud fizetni...(az nem baj, ha ajfonnal nem boldogul vagy az internetszolgaltatoval😀)), nincsenek sulyos memoriazavarai (pl. elfelejti a boltban, hogy o hol lakik es a rendorok hozzak haza)...akkor tulzottan nem aggodnek.

Nyilvan miutan megtudom, hogy valaki x eve xanaxot szed en is megutkoznek es gyanakvo lennek, de ha 15 eve szedi, akkor csak ismered par eve az unoka szuletese elottrol es csak feltunt volna, ha katasztrofalis a viselkedese/elete es akkor akar tudnal a gyogyszereol akar nem nem biznad ra.

Masik eset, amikor viszont NEM biznam ra: rendszeresen fogyaszt alkoholt. Xanaxra ugyanis tilos inni. Ha valoban xanax fuggo es bar nem indokoltan de szedi, akkor azt nem tartanam gondnak, de ha melle alkoholt fogyaszt azt igen. Iylen esetben ha mondjuk este borozgat, akkor ejjelre nem hagynam ott a gyereket.

Kerdes hany eves az unoka. Mert megnyugtatasul sok nagyszulore alapbol nem lehet pici babat vagy kb 5 ev alatti gyereket rabizni akkor se ha nem szednek semmit. Es itt nem rosszindulatbol irom csak latom/hallom es tapasztalom. Amugy meg gyerekfuggo is.

A xanaxrol lejonni, ha nem.szorosan koveti a pszichiater az veszelyesebb (a hirtelen fellepo elvonasi tunetek miatt), mint a megszokott napi 2-3 tabbletajat szedni tovabb.

Ja meg ha vezet, akkor nem engednem, hogy a gyerekem mellett vezessen. (Ha valoban xanaxozik).

A reakcioido miatt ne aggodj. Nemregiben egesi osztalyon jartam es az osszes kicsi gyerek sulyos egesi serulesekkel ugy volt ott, hogy anyuka azt mondta o csak egy kicsit felreneztem es magara rantotta/beleult/belenyult/kinyitotta.....egy pillanat alatt tortenik baj es nemhogy egy nagyszulo te mint szulo se tudod sokszor megakadalyozni ezeket.

2020. febr. 13. 01:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!