Kérhető-e védelembe vétel, ha a szülő nem engedi a nagyszülővel való kapcsolattartást, a gyermek nagyszülő iránti érzelmeit, ragaszkodását manipulációval, szeretetmegvonással bünteti?
Ennyi biztos nem emég ehhez, föleg, mert érzésem szerint a nagyszülö írta ki a kérdést, aki ellen valami komolyabb ok vam, ami miatt nem engedi oda a szülö a gyereket.
A maximum, ami reális, hogy megítélik a nagyszülönek a láthatást, de az nem túl sok idöben.
Sajnos ez nem így működik. Védelembe vétel azt jelenti, hogy a családsegítő tanácsokkal látja el a szülőt, hogy hogyan kell főzni /etetni a gyermeket, fürdetni, van e saját ágya, ahol pihenhet a gyermek, fenn áll e a fizikai bántalmazás cselekménye. Én nevelőszülő vagyok, hét gyermeket nevelek jelenleg. Ők már ki vannak emelve, de vissza lesznek helyezve a családba, amint lesz üveg az ablakon, és állása az édesanyának, illetve a másik család meg tudja oldani, hogy ne egy matracon nyomorogjon a hat tagú család.
A nagyszülőnek havonta egyszer jár 3 óra láthatás a törvény szerint. Tudni kellene az okokat, az édesanya mire hivatkozik pontosan, amiért nem engedi a nagyihoz. Lehet félti tőle, mert más a nevelési elve?
A nagyszülő remélem tudja, hogy nem övé a gyerek, és remélem nem akarja az akaratát érvényesíteni. Ismer mindenki ilyen anyóst :)
Ha tényleg te vagy a nagymama,akkor csak gratulálni tudok. Képes lennél az unokádat meghurcoltatni a gyermekvédelmisekkel,csakhogy az anyját rossznak állítsd be.Ne haragudj,ha a stílusom nem a legjobb,de azt még megérteném,ha komoly gondok lennének a gyerek nevelése körül,és a gyerek érdekeit nézve tetted volna fel a kérdést. De nekem inkább az önzőséged ütközik ki.
Inkább abban mesterkedj,hogy helyre hozd a kapcsolatot a anyukának,és nyugalomban szeretetben látogass az unokádat.
UI: tudom nem a kérdésre válaszoltam,de ezt nem tudtam nem leírni.
Kérdező, nem. (persze kérni mindent lehet, ezt pont NULLA eséllyel)
Többiek:
Azért gondolkozzunk már kicsit: a "csak jót akaró" szülő is tud a gyerekre nézve a legkártékonyabb személy lenni (ld "mérgező szülők") pont ahogy a nagyszülőknél sem ritka, hogy a "jóakaratuk" valójában arról szól, hogy ők akarnak döntéseket hozni gyerek nevelésével kapcsolatban a szülők helyett.
Én ilyen helyzetben azt javasolnám, hogy a nagyszülő indítson pert a kapcsolattartás jogáért, és akkor jó eséllyel gyermek-pszichológus elé kerül a dolog, és van esély, hogy kiderüljön, mi a valóság, mi valójában a gyerek érdeke az adott szituban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!