Tényleg nagy elvárás, hogy 1 órát a nagyszülőre figyeljen az unoka?
Elmentünk nővéremmel és a gyerekeivel meglátogatni a nagymamát. Kb 3-4 havonta szoktunk menni. Annyi volt a kérésem, hogy bírják már ki azt az egy órát, hogy a mamára figyelnek. Idős már, örül neki ha beszélgetnek vele.
Erre az egy óra alatt kb 5 perc után előkerült a tablet meg a telefon és egész végig azt nyomkodták. 10 meg 11 éves gyerekről beszélünk. Nővérem volt megsértődve mikor mondtam neki, hogy ez marha gáz, hogy még ide is hozni kellett a tabletet meg a telefont a gyerekeknek.
30F
"full bunkóság azért elmenni valahova hogy ott nyomkodja a gyerek a telefont/tabletet. De biztos én vagyok a maradi."
Nem vagy te maradi, teljesen igazad van. De a bunkóságon túl (a szülők bunkósága ugye, mert a 10-11 éves gyerek még nincs képben bunkóságügyben, épp ezért kéne őket a szüleiknek nevelniük) tényleg veszélyes is, ami még aggasztóbb. El tudom képzelni, hogy a szülők is függők, azért nem jut el az agyukig, hogy miről van szó.
Szerintem is bunkóság. Mindegy kihez megyek vendégségbe, 1 órát kibírok telefon nyomkodása nélkül.
Bármiről lehet beszélgetni, mégha nem is érdekli a téma. Meghallgatja és kész.
5-en voltak jelen, nehogy már ne tudjanak egymással 1 órát beszélgetni.
Nem is értem a válaszolok nagy részét. Kíváncsi lennék, ha hozzájuk menne valaki 1 órára és csak ott ülne és nyomkodná a telefont, menynyire lenne felháborodva.
Nem nagy elvárás, legalábbis nem akkora, hogy ne lehessen eleget tenni neki évente párszor.
Nem tudom, nálatok milyen a dédi, de a miénk már annak is örül, ha ott vagyunk mellette, és együtt TV-zünk vagy rejtvényt fejtünk. Bármit szívesen meghallgat, amit mesélünk, szóval szerintem ez a "nincs kapcsolódási pont" nem egy olyan dolog, amit ne lehetne áthidalni.
Telefont csak akkor veszünk elő, ha mutatni szeretnénk valamit. Például imád a kutyáinkról készült videókat nézni vagy képeket a nyaralásainkról.
Bármennyire neked adok igazat, nem a te gyerekeid, így a nevelésükben sem lehet részed, kivéve, ha az anyjuk szeretné.
18/L
Nem nagy elvárás.
Alap intelligencia (kellene, hogy legyen).
Akkor is, ha a dédi 90 évvel idősebb, félig süket és félig vak és a fiatalabb családtagnak terhére van.
Akkor is, ha 0%-ra lepontoznak.
Amúgy az unokaöcséim is ilyenek voltak mindig, pedig ők már felnőttek, és nem is nagy köztünk a korkülönbség. Már nem hívjuk őket. Mégis, minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!