Tényleg nagy elvárás, hogy 1 órát a nagyszülőre figyeljen az unoka?
Elmentünk nővéremmel és a gyerekeivel meglátogatni a nagymamát. Kb 3-4 havonta szoktunk menni. Annyi volt a kérésem, hogy bírják már ki azt az egy órát, hogy a mamára figyelnek. Idős már, örül neki ha beszélgetnek vele.
Erre az egy óra alatt kb 5 perc után előkerült a tablet meg a telefon és egész végig azt nyomkodták. 10 meg 11 éves gyerekről beszélünk. Nővérem volt megsértődve mikor mondtam neki, hogy ez marha gáz, hogy még ide is hozni kellett a tabletet meg a telefont a gyerekeknek.
30F
Két teljesen különböző világ, ahol nincsenek közös kapcsolódási pontok.
Gondolj bele, hogy a dédi és a gyerekek között hány év különbség van (Minimum 60,ha nem több) Nincsenek közös témák, sem közös emlékek, más az élettapasztalat, egészen mások a problémák.
Szerintem nem kellene szóvá tenned semmit, ha a gyerekek nem törtek-zúztak, nem szemtelenkedtek, stb. Gondolj bele, te mennyire tudsz egy órán keresztül lefoglalni ilyen korú gyerkőcöket, és mennyire fog ez menni, ha kétszer ilyen idős leszel...
Hát én még 33 évesen sem tudnék 1 órán át beszélni egy nagymama korúval úgy, hogy ne unjam halálra magam! :D
A gyerekeknek csinálni kell valami programot együtt a nagymamával, mondjuk ő süssön, a gyerekek meg segítsenek neki gyúrni a tésztát vagy díszíteni az elkészült sütiket vagy ilyesmi, akkor együtt vannak, nem unatkoznak, közben tudnak beszélgetni is. Ha csak leültetitek a nagyit meg az unokákat a nappaliba, hogy na most akkor 1 órán át szórakoztassátok egymást, akkor nem csoda, ha nem találnak közös témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!