Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Félek a nagypapámtól, mit tegyek?

Félek a nagypapámtól, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ezen a héten töltöttem be a tizenhatot, szóval mondhatni elég fiatal vagyok. Apukám felöli családrésszel amúgy is rossz a kapcsolatom, ahogy anyának is. Nem nagyon néznek minket jó szemmel. Apukám kettő testvére pedig úgy használják ki őt ahogy csak lehet.

De a legrosszabb még mindig a nagypapám. Valami undorító az az ember. Mindig ha oda megyek (Mert oda kell mennem üdvözlő puszit adni) fogdos. Egy ideig csak a derekam simította meg, amit furcsáltam de nem izéltem miatta. De van hogy "Megcsúszik" a keze és a fenekem fogja meg. Vagy mikor engedem el akkor a mellemhez ér. A családi ebédeken folyton engem néz, és mindig a közelembe akar ülni. Amikor fiatalabb voltam. (Olyan 13-14 éves) mondta nekem, hogy milyen szépen nőnek a melleim.

A családból én vagyok egyedül lány gyerek. Minden unokatestvérem fiú. Illetve az én testvérem is az, szóval csak rám van szálva. Fogalmam sincs mit tegyek. Ma is mennem kell hozzájuk családi ebédre. És már a gyomorgörcs fog el.

Tudok én egyáltalán tenni valamit ilyen helyzetben? Ha igen, akkor mit?

U.I.:Előre is köszönöm a válasszokat, és megy a zöld kéz mindenkinek!

#család #nagypapa #rosszviszzony
2019. nov. 2. 09:38
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Mond meg a nagypapádnak, hogy álljon le, mert ennek következményei lesznek és nem érdekel, hogy te ki vagy nekem!!!
2019. nov. 2. 10:04
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Adj neki egy sallert ha lejjebb csúszik a keze. Aztán kérj elnézést és mond hogy reflex volt, megijjedtél. Többet nem fog tapizni, max kapsz büntit, a sarokba kell ülnöd és ennyi. Ha visszaütne, többé ne menj oda, mert bánt. Legyél fruska egy kicsit ;) nekem csak a kezem kellett anno védekezésre emelnem és leállt a kedves rokon. Bár az az első alkalom volt. De az utolso is.
2019. nov. 2. 10:15
 13/25 anonim ***** válasza:
93%

Otthon maradsz. Pont. Ha cirkuszolnak, elmondod megint, amit már elmondtál nekik, hogy az öreg rád csorgatja a nyálát. Ne engedj semmiféle érzelmi és egyéb zsarolásnak!

A szüleid is jófélék, ha ez szerintük normális.

2019. nov. 2. 10:37
 14/25 A kérdező kommentje:
Az igazi apukámnak el mondtam és ő volt az egyetlen aki tenni akart valamit. De nem tehete meg sajnos.
2019. nov. 2. 10:47
 15/25 anonim ***** válasza:
95%
Én még most elmennék azért, de ha megint simogatna, vagy lejjebb csúszna a keze, akkor jó hangosan, hogy mindenki hallja, megmondanám, hogy "kedves papa, ne fogdossa(d) a fenekemet légyszíves, mert ez nekem nagyon kellemetlen, maradjunk egy üdvözlő puszinál ezentúl, rendben?"- hadd zengjen csak az a szoba. Ezek után vagy tényleg viselkedik legközelebb, vagy megsértődik és nem kell többet menned. Nem kell már finomkodni ilyen esetekben, mert ha nincsen következménye, nem változik semmi. Ennyi esélyt adnék csak az öregnek. Ha még engem szólnának meg, vagy osztanának ki ezek után, akkor meg vállald fel anyádékkal szemben is, hogy nem vagy hajlandó menni többet. Ha ez nem opció, akkor meg odamész, de tartod a két lépés távolságot és nem üdvözlöd fizikailag a nagyapádat, csak szóban. Amennyiben annyira tirpákok, hogy rád szólnak, hogy puszild, öleld meg (miután már a múltkor kiosztottad és jelezted, hogy ezt többet nem szeretnéd), akkor pedig szintén fennhangon megjegyzed, hogy amíg a kedves papa nem tanul meg viselkedni és fogdos, addig csak szóban vagy hajlandó köszönni, ha ez nem tetszik, akkor ezentúl tényleg otthon maradsz. Ne légy nyúl! Ha kiereszted határozottan a hangodat, nem fognak semmibe venni.
2019. nov. 2. 10:48
 16/25 anonim ***** válasza:
96%

Figyelj, ha nagyon nem tudsz mást csinálni, akkor valahogy bírd ki ezt a napot és ha esetleg bepróbálkozik, akkor szólj csak rá nyugodtan jó erősen, de aztán úgy, hogy mindenki hallja. Hadd égjen csak a pofája. Aztán viszont feltétlen menj a rendőrségre, ha ezekután sem hajlandóak semmit sem csinálni a szüleid. Márpedig az a sejtésem, hogy nem fognak.

Elég szomorú egyébként, hogy az ember már a saját szüleiben sem bízhat.

Még annyit, hogy a testvéred idősebb? Mert, ha igen, akkor neki is szólhatsz esetleg, már ha egyáltalán benne bízol.

2019. nov. 2. 11:05
 17/25 A kérdező kommentje:

A testvérem 5 évvel idősebb, de nincs köztünk valami nagy kapcsolat. Nem nagyon szoktunk beszélgetni.

Rendőrséghez fordulni nem fogok az biztos. De ha hozzám ér megpróbálok kiálni magamért. Mindenkinek köszönöm aki írt!

2019. nov. 2. 11:10
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Kiálts rá, hogy ne fogdoss már!!

Hátha megszegyelli magát

2019. nov. 2. 11:14
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó jól írta, kiálts rá ! Úgy, hogy a többiek is mások is hallják , szégyenítsd meg ! Akkor le fog állni !
2019. nov. 2. 12:11
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk hasonló volt. 17 éves lány vagyok, és apámmal, apám második feleségével mentünk színházba. Akkor tudtam meg, amikor már náluk voltam, hogy jön a nő apja is. Nem ismertem még, hát jó, legalább megismerem. Apu felesége mondta, hogy a hálószobájukban öltözzek át nyugodtan (vittem magammal a csinos ruhát). Aztán ott állok bugyiban, harisnyában, melltartóban, amikor belép az öreg. Lehet, hogy véletlen jött be, vagy apuékat kereste, de LÁTTA, hogy öltözködök. Erre nem ment ki, hanem megállt az ajtóban, és bámult, be is lépett. Én akkorát ordítottam, hogy a ház majdnem összedőlt. Mondtam neki, hogy "menjen ki a szobából, nem látja, hogy öltözök?!" De kb. reflexből, tele torokkal.

Rohanva menekült. Utána olyan tisztelettudó volt, hogy rám nézni is alig mert a családi összejöveteleken.

2019. nov. 2. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!